Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«РЕАЛ» ПІДКРАВСЯ НЕПОМІТНО
Чергові поєдинки в провідних європейських футбольних чемпіонатах принесли кілька несподіваних результатів. У німецькій бундеслізі зазнала поразки мюнхенська «Баварія», яка не спромоглася переграти вдома менхенгладбахську «Боруссію». У серії А лихоманить «Мілан». Цього разу «червоно-чорні» зіграли внічию зі скромним «Кальярі». В англійській прем'єр-лізі нарешті здобув перемогу «Арсенал»: «каноніри» в лондонському дербі за всіма пунктами переграли «Тоттенхем». А лідер чемпіонату — «Манчестер Юнайтед» — не без допомоги судді — записав до свого активу три очки. В іспанській першості втратила очки «Барселона», а її головний конкурент й одвічний суперник — мадридський «Реал» здобув четверту перемогу поспіль і впритул наблизився до каталонців.

Іспанія
Футболісти мадридського «Реалу» здобули важку перемогу в матчі тринадцятого туру іспанської першості. У зустрічі з «Атлетиком» з Більбао ще в першому таймі не скористалися величезною кількістю голевих моментів і, як це часто буває, пропустили у власні ворота. Прієто добряче приклався до м'яча після штрафного, і той влетів у нижній кут воріт Канісареса. Такий розвиток подій змусив наставника «вершкових» Фабіо Капелло у перерві провести дві заміни. Треба визнати — це допомогло, щоправда, не одразу. Спочатку забив ван Ністелрой, однак арбітр не зарахував цей м'яч, зафіксувавши дуже сумнівний офсайд. Однак господарі не знітилися і досить швидко забили «правильний» гол. У ролі асистента виступив Серхіо Рамос, а в ролі голеадора — Роналдо, котрий реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером суперника. Це був перший м'яч «товстуна», як називають бразильського легіонера в нинішньому сезоні. А поховав надії «Атлетика» на позитивний результат Адьюриц, який одержав другу жовту картку і був вилучений з поля. Господарям знадобилося десять хвилин, аби реалізовувати чисельну перевагу зайвого. Роберто Карлос завдав потужного удару з 25 метрів, тож голкіпер гостей Лафуенте виявився безсилий — 2:1. Завдяки цій перемозі «Реал» вийшов на друге місце в турнірній таблиці, він відстає від головного конкурента — «Барселони» на одне очко. Каталонці в гостьовому протистоянні з «Леванте» задовольнились нічийним результатом. На гол Деку гості відповіли влучним ударом Альваро.
Результати матчів тринадцятого туру:
«Леванте» — «Барселона» — 1:1, «Рекреативо» — «Валенсія» — 2:0, «Бетіс» — «Атлетико» — 0:1, «Реал Сосьєдад» — «Гетафе» — 0:0, «Вільярреал» — «Гімнастик» — 2:0, «Мальорка» — «Сельта» — 2:2, «Депортиво» — «Расинг» — 0:0, «Еспаньол» — «Севілья» — 2:1, «Реал» — «Атлетик» — 2:1, «Сарагоса» — «Осасуна» — 1:2 (1:0).

Італія
В італійській серії А відбулися матчі чотирнадцятого туру. Його головні підсумки — чергові поразки «Мілана» та недавнього лідера чемпіонату «Палермо». «Мілан» після перемоги в минулому турі і вдалої гри в Кубку Італії, здавалося, подолав ігрову кризу, однак виїзний поєдинок з «Кальярі» засвідчив про інше. На початку другого тайму нападник збірної Італії та «Мілана» Альберто Джилардино головою спрямував м'яч у сітку воріт господарів, однак через п'ять хвилин Каха Каладзе порушив правила на штрафному майданчику, і Давид Суазо чітко виконав пенальті. А за кілька хвилин «Кальярі» повів у рахунку: відзначився Андреа Капоне. І все ж останнє слово залишилося за гостями — на сімдесятій хвилині рівновагу відновив Марко Борієлло.
Третій матч поспіль не може виграти «Палермо». У Пармі недавній переможець турніру обмежився нульовою нічиєю з місцевим клубом. А нинішні лідери першості «Інтер» і «Рома» записали до свого активу по три очки, перегравши відповідно «Сієну» та «Аталанту».
Результати матчів тринадцятого туру:
«Кальярі» — «Мілан» — 2:2, «Фіорентина» — «Лаціо» — 1:0, «Ліворно» — «К'єво» — 0:2, «Мессіна» — «Сампдорія» — 0:2, «Парма» — «Палермо» — 0:0, «Торино» — «Емполі» — 1:0, «Удинезе» — «Реджина» — 1:1, «Асколі» — «Катанія» — 2:2, «Інтер» — «Сієна» — 2:0, «Рома» — «Аталанта» — 2:1.

Німеччина
У чемпіонаті Німеччини знову зазнав поразки учасник Ліги чемпіонів — «Гамбург». Команда Томаса Долля поступилася «Бохуму» на виїзді з рахунком 1:2. Тим часом у верхній частині турнірної таблиці знову змінився лідер. Бременський «Вердер» непогано розім'явся перед матчем з «Барселоною» в Лізі чемпіонів і досить легко здолав берлінську «Герту». Дієго вивів «музикантів» уперед на 23-й хвилині, реалізувавши пенальті, який призначили за гру рукою Шимунича. Щоправда, уже через дві хвилини хорват відновив рівновагу. Однак бременці налаштувалися на перемогу, яку їм гарантували два голи Мирослава Клозе. Не такі добрі справи в «Баварії» — мюнхенці в протистоянні з менхенгладбахською «Боруссією» проґавили шанс здобути четверту поспіль перемогу. Підопічні Фелікса Магата вийшли вперед на 23-й хвилині після відмінного штрафного у виконанні Мартіна Демікеліса. Однак через десять хвилин гості зусиллями Міхаеля Делюрі зрівняли рахунок. Другий тайм перетворився на одну затяжну атаку «Баварії», але м'яч уперто не йшов у ворота американського голкіпера Кейсі Келлера. У підсумку — нічия 1:1.
Результати матчів п'ятнадцятого туру:
«Баварія» — «Боруссія» М — 1:1, «Вердер» — «Герта» — 3:1, «Боруссія» Д — «Вольф-сбург» — 1:0, «Армінія» — «Байєр» — 0:0, «Бохум» — «Гамбург» — 2:1, «Енергі» — «Ганновер» — 0:1, «Нюрнберг» — «Шальке» — 0:0, «Алеманія» — «Айнтрахт» — 2:3, «Майнц» — «Штутгарт» — 0:0.

Англія
У головному матчі шістнадцятого туру «Арсенал» став переможцем лондонського «дербі», обігравши споконвічного суперника — «Тоттенхем». З перших хвилин господарі кинулися вперед, проте перший небезпечний момент у зустрічі виник саме біля їхніх воріт. Бербатов вивів на ударну позицію Мальбранка, але півзахисник не влучив у площину воріт. Поступово гравці Мартіна Йола впевнено вирівняли ситуацію на полі, та саме цієї миті вони й пропустили гол у свої ворота. Адебайор відірвався від захисників і опинився віч-на-віч з голкіпером гостей Робінсоном. Воротар дуель програв, а нападник забив свій другий гол у сезоні. Ближче до перерви Шимбонда збив у власному штрафному майданчику Томаша Росицького — і Грем Полл призначив пенальті. Жилберто Сілва його чітко реалізував, і «каноніри» пішли на перерву маючи перевагу у два м'ячі. У другому таймі «Арсенал» заспокоївся і віддав ініціативу супернику. Проте цього вечора фортуна вирішила повернути борг «канонірам» за всі попередні поразки. Попри пасивну гру на 72-й хвилині «Арсенал» заробив друге пенальті, яке впевнено реалізував усе той же Жилберто Сілва. Відіграти три голи в гостях навряд комусь до снаги. Тому не дивно, що, пропустивши втретє, «шпори» практично втратили надію на позитивний результат.
Знову вдало зіграв «Манчестер Юнайтед». У звітному турі підопічні Алекса Фергюсона зустрічалися на виїзді з «Міддлсбро». Для манкуніанців поєдинок на «Ріверсайді» був чудовою нагодою збільшити свою перевагу над лондонським «Челсі» до шести очок. З іншого боку, підопічні сера Алекса Фергюсона могли взяти реванш за торішню поразку від «Міддл-сбро» з рахунком 4:1.
Від перших хвилин поєдинку гості захопили ініціативу й уже за десять хвилин мали можливість вийти вперед. Райан Гіггз подав кутовий, Луї Саа пробив головою, але м'яч з лінії воріт вибив Роберт Хут. Згодом на дальній удар наважився Криштіану Роналду — Шварцер невдало відбив м'яч перед собою, а пас головою Гіггза був занадто невлучним. І все ж, здавалося, що взяття воріт — це лише справа часу. А сталося воно тоді, коли на це, мабуть, не сподівалися й самі манкуніанці. Роналду опинився перед Шварцером, перестрибнув його й... упав. Головний арбітр матчу Крістофер Фой на відверту симуляцію «купився» і призначив пенальті. Трибуни «Ріверсайду» відразу згадали подібні «подвиги» півзахисника гостей на останньому чемпіонаті світу в Німеччині, після яких його довго зустрічали свистом на багатьох стадіонах Європи. До м'яча підійшов штатний пенальтист «Манчестер Юнайтед» Луї Саа і не залишив голкіперу «Міддлсбро» жодного шансу — 1:0. Минуло дві хвилини — і тільки Фортуна врятувала гостей від взяття воріт. Після подачі зі штрафного Абель Шав'єр підставив свою голову, і м'яч влучив у штангу. Після цього команди грали у відкритий футбол, але жодного разу реалізувати слушної нагоди не змогли. У другій половині поєдинку «Міддлсбро» все-таки потішив місцевих уболівальників — Джеймс Моррісон зрівняв рахунок. Однак радість була недовгою. За дві хвилини Даррен Флетчер після навісу Раяна Гіггза забив переможний гол. Ця перемога дозволила манкуніанцям на шість очок відірватися від «Челсі», який пропускав звітний тур. По завершенні зустрічі головний тренер «Міддлсбро» Гарет Саутгейт зауважив, що пенальті, після якого «Манчестер Юнайтед» відкрив рахунок, було призначене неправильно: «Роналду не зіштовхнувся з нашим голкіпером. Шварцер усе зробив на найвищому рівні. У такій ситуації ми опиняємося не вперше. Схоже на те, що судді недолюблюють нашу команду. Особливо це стосується матчів з лідерами».
Укотре здивував «Ліверпуль». У середині тижня мерсісайдці зіграли внічию з «Портсмутом» на своєму полі, й багато хто казав, що команда знову в кризі. Однак у матчі останнього туру «Ліверпуль» у відмінному стилі розгромив у гостях «Уїган» (це при тому, що майже десять попередніх поєдинків мерсісайдці ніяк не могли досягти успіху на виїзді). На дев'ятій хвилині Белламі вивів «Ліверпуль» уперед. У середині тайму валлієць подвоїв перевагу своєї команди, а наприкінці 45-хвилинки гості ще двічі відзначилися: спочатку у швидкій контратаці за участі Луїса Гарсії, Стівена Джеррарда та Белламі гол забив Дірк Куйт, а на останній хвилині після розіграшу кутового Маккулох «зрізав» м'яч у власні ворота.
Результати матчів шістнадцятого туру:
«Арсенал» — «Тоттенхем» — 3:0, «Блекберн» — «Фулхем» — 2:0, «Портсмут» — «Астон Вілла» — 2:2, «Рединг» — «Болтон» — 1:0, «Шеффілд Юнайтед» — «Чарльтон» — 2:1, «Уїган» — «Ліверпуль» — 0:4, «Міддлсбро» — «Манчестер Юнайтед» — 1:2, «Евертон» — «Вест Хем» — 2:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БЙОРНДАЛЕН — НЕДОСЯЖНИЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».