Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІДЕНСЬКИЙ БАЛ СТАЄ ТРАДИЦІЙНИМ
У Національній опері України відбувся Віденський бал. Головну світську подію року, що проходить у Києві вдруге, ініціювало Посольство Австрії.

Урочиста церемонія відкриття балу позначилася виходом дебютантів події — дітей з відомих українських сімей, для яких цей бал став першим. Серед них були доньки політика Володимира Стретовича, актриси Ольги Сумської, моделі та телеведучої Влади Литовченко. Після виходу дебютантів ведучі запросили усіх охочих продемонструвати свої хореографічні здібності. Крім віденського вальсу, танцювали також польку, полонез, фокстрот. Ведучими були заслужений діяч мистецтв України Григорій Чапкіс і чемпіонка з бальних танців Олена Шоптенко.
Гостями балу стали Петро Порошенко, Олександра Кужель, співаки Марія Бурмака та Віталій Козловський, відомі українські музичні гурти «Алібі» та «Mad Heads XL», телеведучі Олексій Дівєєв-Церковний та Інна Цимбалюк. Спеціальними гостями були всесвітньо відомий український тенор Володимир Гришко і заслужена артистка Росії, відома балерина Анастасія Волочкова.
У перервах між танцями гості насолоджувалися переглядом бальної моди від Сальваторе Ферагамо, а також демонстрацією історичних костюмів «Бальна мода 500 років тому». Під час балу відбувся благодійний аукціон, кошти від якого організатори передадуть на закупівлю медичного обладнання онкологічного відділення клініки «Охматдит».

УКРАЇНСЬКИЙ СПАДКОЄМЕЦЬ ФАБЕРЖЕ
Відомий миколаївський майстер, колекціонер Олександр Вичеров створив унікальний мистецький витвір — аналог знаменитого пасхального яйця Фаберже.

Виріб, заввишки близько 50 сантиметрів, виготовлено з малахіту і прикрашено близько 500 різними коштовними і напівкоштовними каменями, образами святих, позолоченими ангелочками.
Майстер працював над твором більше трьох років і нині має намір виставити його на відомій міжнародній ювелірно-мінералогічній виставці-ярмарку «Світ каменю» у Санкт-Петербурзі. Багато років вважалося, що для виготовлення пасхального яйця, подібного знаменитому Фаберже, потрібно залучити колектив майстрів різних спеціалізацій. Досі жоден майстер-одиночка не брався за таку, без перебільшення, геніальну роботу. А ось пан Вичеров зробив це, поєднавши у своїх талановитих руках специфіку багатьох умільців.
Пасхальне яйце поповнить величезну колекцію виробів 76-річного художника, скульптора, ювеліра, різьбяра по дереву, каменю, кістці, який усе своє життя працює над створенням мистецьких шедеврів. Його роботи намагалися придбати найвідоміші музеї ще Радянського Союзу — Ермітаж і Третьяковська галерея. Навіть власний дачний будиночок Олександр Григорович збудував у вигляді відомого кримського «Гнізда ластівки».
Ім'я майстра занесене до «Енциклопедії сучасної України».
також у паперовій версії читайте:
  • ГРИЦЕНКО: «УКРАЇНСЬКА АРМІЯ – ВІДБУЛАСЬ»
  • КІРОВОГРАД: ВИБОРИ МЕРА ВИЗНАНО НЕДІЙСНИМИ
  • ФАЛЬШИВІ ДИПЛОМИ ПОСАДОВЦІВ — «У МОДІ»
  • ПЛАТИТИ ЗА НОВИМИ ТАРИФАМИ НЕ ПОСПІШАЮТЬ
  • «ОДНОРАЗОВИЙ» ЗАТУЛІН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».