Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРП ВЛИЛАСЯ ДО БЮТ
Партія «Реформи і порядок» підтвердила своє рішення влитися до БЮТ. Делегати XII з'їзду партії ПРП, який відбувся у Києві, схвалили рішення про приєднання до блоку Юлії Тимошенко.

У договорі про загальну відповідальність опозиційного об'єднання демократичних сил України — БЮТ і ПРП — записано, що вони мають намір «об'єднати зусилля для реалізації політичних завдань шляхом координації дій партійних організацій на регіональному і центральному рівнях».
Планується спільно сформувати опозиційний уряд, підтримати єдиного узгодженого кандидата на наступних виборах президента України, створити єдині списки на майбутніх виборах до парламенту і в органи місцевого самоврядування, сприяти створенню в місцевих радах спільних фракцій і депутатських об'єднань. Згідно з документом до складу ради блоку БЮТ і ПРП входить Віктор Пинзеник.
Виступаючи перед делегатами з'їзду він переконував, що приєднання ПРП до блоку Юлії Тимошенко дасть новий імпульс розвитку партії. Пан Пинзеник, зокрема, нагадав, що після приходу до влади антикризової коаліції ПРП відразу почала переговори з БЮТ про об'єднання. Таке рішення, за його словами, зумовлене тим, що з колишніх учасників «помаранчевої коаліції» тільки БЮТ послідовно відстоював цінності, задекларовані на Майдані. «Це — найпотужніша опозиційна парламентська сила, яка природно є ядром української опозиції»,— цитує «ICTV» слова Пинзеника.
Він наголосив, що саме тому 20 жовтня було підписано угоду про об'єднання шляхом розширення БЮТ: «Ми вважаємо, що цей союз є виграшним для обох сторін, оскільки до лав блоку в особі нашої партії вливається послідовна і незаплямована політична сила».
Лідер ПРП також зазначив, що об'єднання із громадянською партією «Пора» на минулих парламентських виборах було політичною помилкою: «Ми змушені були зважитися на ризикований виборчий проект з громадянською партією «Пора». Результат виборів довів, що це було політичною помилкою».
На з'їзді ПРП від імені БЮТ партійців привітав перший заступник керівника фракції БЮТ, народний депутат Олександр Турчинов. Однак Юлія Тимошенко на з'їзд не з'явилася. Не прийшов до своїх колишніх однопартійців і Тарас Стецьків, радник Президента. Як відомо, два тижні тому його виключили з партії за висловлювання про те, що ПРП після об'єднання з БЮТ буде знищена як партія.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ — У США
  • СУПЕРЕЧКУ РОЗВ'ЯЖЕ КС
  • 59% УКРАЇНЦІВ — ПРОТИ ВСТУПУ ДО НАТО
  • БЮДЖЕТ: ГОТУЄМОСЯ ДО ДРУГОГО ЧИТАННЯ
  • ПРОРОЦТВА ВІД ЄХАНУРОВА
  • ЦУШКО ДІЇ ЛУЦЕНКА НЕ КОМЕНТУЄ
  • ТУРЧИНОВ ВИЗНАВ НАЙБІЛЬШУ ПОМИЛКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».