Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВИНАЙШЛИ ГАЗОВАНУ ГОРІЛКУ

Півтора року тривала розробка особливої технології, за допомогою якої в звичайну горілку можна додати бульбашки газу, повідомляє Укрінформ з посиланням на NEWSru.
Однак якщо для газування безалкогольних і слабоалкогольних напоїв традиційно використовують вуглекислий газ, то цього разу англійці вирішили порушити традиції й застосувати кисень. Невипадково назва продукту співзвучна хімічній формулі кисню O2.
Незвичайний продукт вигадали спеціалісти компанії «International English Distillers». Виробник обіцяє, що міцність нового напою буде звичайною — 40%. Проте бульбашки газу підсилюватимуть ефект і, можливо, доведуть її до 80 градусів.
Фахівцям пощастило змоделювати процес, що дає змогу горілці виділяти бульбашки чистого кисню. Міцний напій англійці вирішили виготовляти з добірної пшениці з додаванням солодового ячменю. Після перегонки продукт тричі фільтруватимуть у мідних дистиляційних ваннах, виготовлених більш як століття тому. Горілка надійде у продаж на початку року.
Швидше за все, англійці на цьому не спиняться. Повідомляється, що подібний продукт (горілку-шипучку) невдовзі представить інший великий виробник — «Diageo». Принцип її виготовлення схожий з виробництвом шампанських та ігристих вин.


У ГОЛУБІВ І БАБУЇНІВ ФЕНОМЕНАЛЬНА ПАМ'ЯТЬ
Уражаючою здатністю надовго запам'ятовувати численні зображення володіють бабуїни та голуби. З бабуїнами працював Жоель Фаго з французького Національного центру наукових досліджень. Він вивчав двох бабуїнів, які змогли запам'ятати від 3,5 до 5 тис. зображень після трьох із половиною років тренувань. Хоча загалом були позитивні результати і під час роботи з 6 тис. зображень, повідомляє Укрінформ із посиланням на NEWSru.
Можливості пам'яті двох голубів вивчав американець Роберт Кук із бостонського університету Тафтс. Він констатував, що птахи після п'ятирічних тренувань змогли запам'ятати 800–1200 зображень. Вони непогано впоралися також із завданнями, що містили три тисячі зображень.
Тваринам і птахам пропонували тест, у ході якого їм демонстрували картинку, а потім пропонували два варіанти відповідей. Вчені дійшли висновку, що голуби, мабуть, під час дослідження показали межу своїх можливостей, тоді як бабуїни здатні ще вдосконалювати свої навички.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».