Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НІЧИЯ НА КОРИСТЬ «ДНІПРА»
Відбулися перші чвертьфінальні поєдинки Кубка України з футболу. Центральний з них проходив у Києві, де місцеве «Динамо» зустрічалося з дніпропетровським «Дніпром».

Із урахуванням попереднього і нинішнього чемпіонатів ці команди грали в 2006 року втретє.
Навесні «Динамо» несподівано програло «Дніпру» з рахунком 2:0 — два голи тоді забив Костянтин Балабанов. Друга зустріч відбулася нещодавно, у жовтні, й тоді «Динамо» взяло реванш у «Дніпра» з аналогічним рахунком 2:0. Голи у тому матчі забили Артем Мілевський та Діого Рінкон. До того ж, родзинка цього поєдинку була ще й в тому, що тренують команди колишні футболісти київського «Динамо» і збірної СРСР: із «Динамо» працює Анатолій Дем’яненко, і з «Дніпром» — Олег Протасов. Цього разу головний тренер дніпропетровської команди врахував помилки, яких припустилися його підопічні в попередньому матчі. Футболісти Протасова свідомо віддали ініціативу господарям і зробили ставку на контратаки. Ця тактика принесла гостям дивіденди. «Дніпро» здобув нічию, яка залишає команді з Дніпропетровська непогані шанси на вихід до півфіналу.
Матч розпочався без розвідки. На другій хвилині гості здобули право на пробиття небезпечного штрафного, однак м’яч влучив у стінку. Перший небезпечний момент біля воріт «Дніпра» виник після передачі Марковича, але захисник дніпрян перевів м’яч на кутовий. Ще через десять хвилин після удару Мілевського м’яч відскочив до Шацьких і він таки закотив його у ворота, але, на думку арбітра, форвард киян був у положенні поза грою. У першій половині гри в центрі поля динамівці повністю перегравали своїх опонентів. Здавалося, що там грав один Юссуф. Завдяки його бездоганним діям гості не знали, що робити. І все ж до небезпечних моментів практично не доходило. Наприкінці тайму команди обмінялися гострими атаками. В обох випадках якнайкраще виявили себе воротарі: почали активно бити у ворота «Дніпра», але на шляху був голкіпер. Тож після першої половини гри на табло зберігся рахунок 0:0.
У другому таймі господарям нарешті пощастило повести в рахунку. На 61-й хвилині Максим Шацьких після подачі з кутового отримав м’яч на підступах до воротарського майданчика, обробив його і обвідним ударом відправив у дальній кут. Для того щоб відігратися, гостям знадобилося рівно шість хвилин. Причому слід відзначити тренерське передчуття Олега Протасова, який на 63-й хвилині ризикнув випустити на поле екс-гравця динамівців Сергія Корніленка. Саме цей футболіст скористався помилкою центральних захисників господарів, вийшов віч-на-віч із Шовковським й невідпорно пробив по воротах. Таким чином, гості досягли бажаного для них результату і мають непогані шанси для виходу до півфіналу.
Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:
— Найперше хочу подякувати вболівальникам, які прийшли на стадіон підтримати команду. Результатом гри розчарований — ми мали вигравати. Створили чимало моментів, але їхня реалізація залишала бажати кращого. Нічийний результат став наслідком кількох наших помилок. Хлопці віддавалися грі, було видно їхнє бажання. У цьому компоненті претензій до них немає. Але такі ігри бувають. Як я говорив раніше, все вирішуватиметься в другому матчі у Дніпропетровську. Зараз готуватимемось до поєдинку з «Реа-лом», а потім до гри з «Дніпром».
Олег Протасов, головний тренер «Дніпра»:
— Поки рано робити висновки стосовно підсумків нашого кубкового протистояння. Про свою команду можу сказати, що хлопці виконали завдання-мінімум, досягнувши позитивного результату. Гадаю, «Дніпро» виглядав гідно, а гра сподобалася глядачам. Інтригу збережено, а шанси кожної з команд на вихід до півфіналу розцінюю як рівні.
У перемозі «гірників» мало хто сумнівався — ставки на перемогу кримчан букмекерами приймалися у відсотковому співвідношенні як 1 до 17. Пояснення цьому просте — клуб із Донецька грає у Лізі чемпіонів, а ФК «Севастополь» виступає в другій лізі чемпіонату України. Проте останні результати кримської команди свідчать, що рівень другої ліги цей колектив явно переріс. Крім того, що «Севастополь» є беззаперечним лідером групи Б другої ліги та головним кандидатом для підвищення в класі, на шляху до 1/8 фіналу кримські футболісти за сумою двох матчів переконливо обіграли донецький «Металург». Основний успіх цієї команди пов’язаний з приходом на тренерський місток колишнього капітана молодіжної збірної Радянського Союзу та чемпіона СРСР у складі «Дніпра» Сергія Пучкова. Під його керівництвом команда заграла в той футбол, який люблять вболівальники.
На відміну від більшості команд української вищої ліги, «Севастополь» не став «сідати» в оборону і грав з «Шахтарем» у відкритий футбол, чим, здається, збив гостей з пантелику. За весь матч гравці «Севастополя» завдали три удари у площину воріт суперника, а підопічні Мірчі Луческу спромоглися завдати лише на один удар більше. Хоча перший тайм, як загалом і всю гру обидві команди провели в атаках, небезпечних моментів було не так багато. У господарів найактивнішим був Каїка, але його удар у площину воріт забрав Плетікоса. На 26-й хвилині «Шахтар» забив. Після удару Бєліка м`яч відскочив на Окодуву, котрий забивав головою в порожні ворота. У другому таймі характер гри не змінився і могли забивати як «Шахтар», так і господарі. На 48-й хвилині удар Бєліка з п’яти метрів із порожніх воріт вибив захисник. 54-й хвилина могла стати результативною для «Севастополя», але після серії рикошетів Піскун із семи метрів не влучив по м`ячу. На 70-й хвилині господарі мали ще один шанс. Мазуренко вийшов сам на сам із Плетікосою, бив у кут воріт, але м`яч пролетів поруч зі штангою.
На 83-й хвилині Елано виходив сам на сам з воротарем, якого обіграв і пробив, але повз ворота. У доданий арбітром час ще одну небезпечну атаку провели севастопольці, але удар Андрія Шевчука з кута воротарського майданчика голкіпер гостей відбив перед собою, а на добивання ніхто не встиг. Отже, донеччани перемогли з рахунком 1:0, хоча після цієї перемоги у прихильників команди залишилося більше запитань, ніж відповідей. Адже висновок цієї гри один: футбольний клуб «Севастополь», який укомплектований винятково українськими футболістами, дав справжній бій «Шахтарю» з його бразильсько-нігерійським легіоном.
Результати перших матчів 1/4 фіналу Кубка України:
ПФК «Севастополь» — «Шахтар» (Донецьк) — 0:1
Гол: Окодува 26
«Динамо» — «Дніпро» — 1:1
Голи: Шацьких 61 — Корніленко 67
«Іллічівець» — «Металіст» — 0:0
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Таврія» — 1:4
Голи: Ільяшов 67 — Гоменюк 47, Снітко 57, Любенович 63, Соляник 78.
Тим часом у Львові відбувся заключний поєдинок нинішнього року в чемпіонаті України. Зустрічалися місцеві «Карпати» і столичний «Арсенал». Наставник «канонірів» Олександр Заваров обіцяв привезти до Західної України третій склад, але насправді кияни зіграли основним. Перший тайм пройшов у цікавій безкомпромісній боротьбі. До того ж обидві команди створили чимало гольових моментів. Могли забити Сучков, Фещук і Канкава, але в якихось епізодах вдало грали воротарі, а в деяких гравцям не вистачило майстерності. І все ж першими відзначилися господарі. На 49-й хвилині Сучков чітко замкнув навіс Кобина і рахунок став 1:0. Гості відновили рівновагу на сімдесятій хвилині, коли після подачі кутового екс-гравець львів’ян Юрій Беньо відмінно пробив головою і засмутив своїх колишніх одноклубників. Нічия 1:1 — і шістнадцятий чемпіонат України з футболу бере перерву до 4 березня 2007 року.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ІСТИНА МОМЕНТУ: НЕ МОЖНА ПРОГРАВАТИ!
  • ТРІЙКА З ПЛЮСОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».