Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРИВАТИЗУЄМО!
Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2007 році.

Документом пропонується вилучити низку об'єктів права державної власності з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації й таких, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані. Беручи до уваги той факт, що вилучення об'єкта державної власності з одного списку не тягне автоматичного його включення до іншого (за яким можлива тільки корпоратизація об'єкта), буде знято заборону на приватизацію або корпоратизацію низки об'єктів державної власності, яка відповідно до вимог нині чинного законодавства не здійснюється.
Як зазначила, виступаючи з парламентської трибуни, голова Фонду державного майна України Валентина Семенюк, ухвалення закону про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2007 році, зумовлено необхідністю виконання встановлених проектом закону України про державний бюджет на наступний рік завдань з надходження коштів від приватизації державного майна. Вона наголосила, що кошти, які надійдуть від продажу об'єктів, гарантовано забезпечать фінансування державного бюджету в сумі не менш як 10 мільярдів гривень.
До речі, Валентина Семенюк вважає, що поспішна приватизація державних підприємств «Укртелеком», Одеський припортовий завод і «Турбоатом» є недоцільною. Про це вона заявила в ефірі радіо «Ера», коментуючи слова Президента Віктора Ющенка під час його зустрічі з промисловцями і підприємцями України про необхідність прискорити продаж цих підприємств. «Сьогодні ці об'єкти прибуткові, вони повинні бути в руках держави і працювати на державу»,— сказала голова Фонду.
Вона зауважила, що кон'юнктура зовнішнього ринку, зокрема для «Укртелекому», нині несприятлива, оскільки ціна на його акцизи знизилася. Тому за відкритого конкурсу є велика імовірність, що підприємство купить іноземна державна компанія, як сталося в Польщі. «Це фактично захоплення зв'язку іншою державою»,— сказала пані Семенюк. Аби запобігти цьому, на її думку, перед продажем подібних стратегічних об'єктів потрібно ухвалити закон про заборону приватизації українських державних підприємств іноземними компаніями.
Як вважає Семенюк, приватизацію «Укртелекому» лобіюють певні бізнес-групи, котрі через деяких чиновників намагаються штучно знизити вартість підприємства. «Через податкову інспекцію «Укртелеком» почали доводити до банкрутства, щоб купити за заниженою ціною. Його підводили під банкрутство»,— сказала керівник ФДМУ. Зокрема, в 2005 році на підприємство було накладено незаконних штрафних санкцій на суму близько 750 млн гривень, крім того, «Укртелеком» наперед сплатив 700 млн гривень дивідендів, що більш як удвічі перевищує попередній показник. «Вимито» кошти, фактично знижується рівень капіталізації підприємства. Це говорить про те, що сьогодні транснаціональні корпорації хочуть поглинути наш «Укртелеком»,— сказала Валентина Семенюк.
Вона також поінформувала, що в 2007 році ФДМУ має намір виставити на продаж 583 державні об'єкти за списком номер один, а також 61 об'єкт, вилучений зі списку раніше заборонених до приватизації.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕ ВСІ СПОДІВАННЯ СПРАВДИЛИСЯ
  • КОМУНІСТИ ХОЧУТЬ «ПОКИНУТИ» КОАЛІЦІЮ?
  • ЯЦЕНЮК: «ВІЗИТ ВІДБУДЕТЬСЯ ОДНОЗНАЧНО»!
  • ПАРЛАМЕНТ ЗВІЛЬНИВ ПАВЛЕНКА
  • ХТО КЕРУЄ УРЯДОМ?
  • «НУ» І БЮТ ПРОТИ ПОЛІТРЕФОРМИ
  • ЩО ТО ЗА ДЕМОКРАТІЯ БЕЗ ЖІНОК?
  • КОСТЕНКО: ОБ'ЄДНАННЯ НЕМОЖЛИВЕ
  • ТУРЧИНОВ ПРИДУМАВ КОАЛІЦІЇ НОВУ НАЗВУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».