Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ОКУЛЯРИ ЗІРКИ ПРОДАЛИ ЗА 70 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ

На торги виставили близько 200 лотів, пов'язаних зі знаменитим кіноактором. Як розповіли представники аукціонного будинку «Bonhams», що організував торги, сонцезахисні окуляри, у яких Маккуїн з'являється в одному з епізодів фільму «Афера Томаса Крауна» (1968 р.) придбав покупець, котрий побажав зберегти своє ім'я в таємниці.
У числі інших лотів, які також пішли за рекордну ціну — мотоцикл «Croker» 1937 року випуску, що належав акторові. Раритет купили за 276 тисяч 500 доларів США — найбільшу суму, яку колись платили на торгах за мотоцикли.
Усього під час торгів, улаштованих вдовою Маккуїна, продали лоти на суму 2,9 мільйона доларів.
Стів Маккуїн — знаменитий голлівудський актор 60–70-х років, котрий зіграв у таких стрічках, як «Чудова сімка», «Велика втеча» і «Булліт». За роль у картині 1966 року «Піскова галька» його номінували на «Оскар», але нагороду Американської кіноакадемії за найкращу чоловічу роль актор не одержав. У 1980-му на 51 році життя Стів Маккуїн помер від раку легень.


ФЛОРА І ФАУНА МЕКСИКИ — У НЕБЕЗПЕЦІ
Під загрозою зникнення знаходяться сорок відсотків представників флори та фауни в Мексиці. Про це повідомляється в доповіді співробітника Інституту екології Національного автономного університету Мексики Херальдо Себальоса, повідомляє Укрінформ із посиланням на AFP.
За даними дослідника, за останні двадцять років кількість різновидів рослин і тварин, яким загрожує повне знищення, збільшилася майже вдвічі. Це означає, що кожні чотири з десяти біологічних видів — у небезпеці.
Усього на території латиноамериканської країни налічується 25 тис. видів рослин і 3,5 тис. різновидів хребетних тварин. Головними загрозами для них є забруднення довкілля та незаконна торгівля.
Лише в XX ст. у Мексиці вимерло одинадцять родин птахів і такі ссавці, як сірий ведмідь, морська видра, тюлень-монах, сумчастий пацюк. У природному середовищі більше не зустрічається мексиканський вовк, лише кілька тварин утримуються в неволі.
Непроста ситуація склалася з одним із національних символів Мексики — кактусами. Крім них, до «групи ризику» потрапили такі представники царства рослин, як орхідеї, сосни та каоби.
Якщо ситуація не зміниться, стверджує експерт, бізони, олені, ламантини, ягуари, тапіри, білогубі пекарі, літаючі білки невдовзі можуть розділити долю видів, що зникли.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».