Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БОЙОВА НІЧИЯ «ДИЯВОЛІВ» І «ПОЛІЦЕЙСЬКИХ»

У провідних європейських футбольних чемпіонатах було зіграно кілька матчів, які вболівальники називають принциповими.

Так, у Німеччині помірялися силами учасники Ліги чемпіонів «Баварія» та «Гамбург». В іспанській першості в центрі уваги було протистояння «Валенсії» й «Реала». В Італії з’ясовували стосунки лідери Серії А «Палермо» та «Інтер», а в Прем’єр-лізі запам’яталася зустріч двох непримиренних суперників «Манчестер Юнайтед» і «Челсі», або, як називають ці дві команди вболівальники зі стажем, матч між «червоними дияволами» та «поліцейськими».

Англія
Отже, у головному поєдинку чотирнадцятого туру «Манчестер Юнайтед» на своєму полі приймав чинного чемпіона — лондонський «Челсі». «Манкуніанці» володіли ігровою й територіальною перевагою у першій половині гри і, цілком закономірно, на 29-й хвилині досягли успіху. Луї Саа після чудової передачі свого партнера Уейна Руні спрямував м’яч у ворота Карло Кудічіні. Варто зауважити, що протягом першого тайму французький легіонер утратив ще дві нагоди, аби уразити ворота суперника. У другому таймі ініціативою заволоділи гості, щоправда, часто пропускаючи гострі контратаки господарів — кілька моментів втратив Крістіану Роналду. Наприкінці зустрічі він отримав травму і залишив поле. І все ж гості таки зрівняли рахунок. На 69-й хвилині після розіграшу кутового Рікарду Карвалью спрямував м’яч у ворота.
Серед решти матчів туру варто відзначити суперечку між «Болтоном» і «Арсеналом». Лондонський клуб останнім часом неприємно дивує вболівальників низьким відсотком реалізації гольових моментів. Не став винятком і зазначений двобій. Команда Арсена Венгера знову програла. Цього разу з рахунком 1:3. У складі господарів двічі відзначився екс-гравець «Арсеналу» Ніколя Панелька. Таким чином, француз помстився колишньому клубові. Він не забив жодного м’яча у попередніх десяти матчах Прем’єр-ліги, але в поєдинку проти лондонців перервав «чорну серію».
Нарешті виграв «Ліверпуль». Нагадаємо, що в останніх двох турах підопічні Рафи Бенітеса набрали лише одне очко, а тепер утішили своїх уболівальників перемогою над «Манчестер Сіті». Єдиний гол у матчі провів капітан «червоних» Стівен Джеррард. Третю перемогу в сезоні здобув «Ньюкасл».
«Сороки» у себе вдома несподівано виграли у «Портсмута». Ще один лондонський клуб — «Тоттенхем» — на рідний арені переконливо обіграв «Уіган».
Результати матчів чотирнадцятого туру:
«Манчестер Юнайтед» — «Челсі» — 1:1, «Чарльтон» — «Евертон» — 1:1, «Астон Вілла» — «Мідлсбро» 1:1, «Фулхем» — «Рідінг» — 0:1, «Ліверпуль» — «Манчестер Сіті» — 1:0, «Вест Хем» — «Шеффілд Юнайтед» — 1:0, «Болтон» — «Арсенал» — 3:1, «Ньюкасл» — «Портсмут» — 1:0, «Тоттенхем» — «Уіган» — 3:1, «Уотфорд» — «Блекберн» — перенесено.

Німеччина
У чотирнадцятому турі першості бундесліги в очному двобої зійшлися два учасники групового раунду Ліги чемпіонів — «Гамбург» і «Баварія». Щоправда, в найпрестижнішому турнірі континенту вони виступають по-різному. «Баварія» забезпечила собі вихід до наступного раунду, а «Гамбург» програв поєдинки і попрощався з єврокубком.
Господарі поля в першому таймі цілковито контролювали гру та заслужено повели в рахунку на вісімнадцятій хвилині, коли Рафаель Ван дер Варт холоднокровно реалізував одинадцятиметровий удар. Після перерви «Баварія» додала в активності, багато в чому завдяки виходу на поле Себастьяна Дайслера (26-річний півзахисник нещодавно одужав після важкої травми). На 56-й хвилині він блискуче асистував Рою Макаю, який ударом зблизька зрівняв рахунок. Згодом гості не могли реалізувати чотири стовідсоткові нагоди, але на 78-й хвилині все-таки «вирвали» перемогу. Дайслер завершив прохід вивіреною передачею на Клаудіо Пісарро, і той не залишив шансів голкіперові «Гамбурга» Штефану Вехтеру. Цей результат дав змогу «Баварії» зберегти відставання в три очки від лідера «Шальке-04», котрий обіграв удома скромний «Бохум» (2:1). Бременський «Вердер» легко обіграв «Армінію» (3:0) на своєму полі. У складі «музик» цього вечора роль першої скрипки дісталася Мірославу Клозе, який оформив дубль.
Тембр бременського хору урізноманітнив Аарон Гунт, який встановив остаточний рахунок матчу на 75-й хвилині.
Результати матчів чотирнадцятого туру:
«Шальке» — «Бохум» — 2:1, «Айнтрахт» — «Боруссія» Д — 1:1, «Гамбург» — «Баварія» — 1:2, «Ганновер» — «Майнц» — 1:0, «Герта» — «Алеманія» — 2:1, «Вердер» — «Армінія» — 3:0, «Вольфсбург» — «Нюрнберг» — 1:1, «Байєр» — «Енергі» — 3:1 (Для Андрія Вороніна цей матч став сотим, який він провів у бундеслізі. До того ж, українець відзначився забитим м’ячем), «Штутгарт» — «Боруссія» М — 1:0.

Італія
У поєдинку тринадцятого туру міланський «Інтер» на виїзді з рахунком 2:1 переграв свого найближчого переслідувача — «Палермо». Гості швидко повели в рахунку. Златан Ібрагимович отримав передачу від Адріано і відразу завдав гарматного удару з 25-ти метрів. М’яч потрапив у ближній від голкіпера кут. Після цього господарі почали грати активніше.
Досягти успіху і зрівняти рахунок «Палермо» пощастило наприкінці тайму — бразилець Амаурі вдало замкнув передачу на дальню штангу. На шістдесятій хвилині гості знову могли засмутити місцеву публіку, але удар Марко Матерацці прийняла на себе поперечина. Однак засмутитися сицилійцям все-таки довелося — буквально наступна атака «Інтера» втілилась у гол. Патрик Війєра скористався передачею Адріано і приніс своїй команді перемогу.
Столична «Рома», перемігши «Сампдорію» (4:2), стала головним переслідувачем «Інтера» (від міланського клубу римлян відокремлює чотири очки). Що ж до виїзду до Генуї, то він пройшов для підопічних Лучано Спалетті просто — дубль Тотті й голи Крістіана Пануччі та Симоне Перроти принесли римлянам чергову перемогу в нинішній першості.
Результати матчів тринадцятого туру:
«Кьєво» — «Удінезе» — 2:0, «Мілан» — «Мессіна» — 1:0, «Аталанта» — «Торіно» — 1:2, «Катанья» — «Парма» — 2:0, «Емполі» — «Кальярі» — 1:0, «Лацио» — «Асколі» — 3:1, «Реджина» — «Ліворно» — 2:2, «Сампдорія» — «Рома» — 2:4, «Сієна» — «Фіорентина» — 1:1, «Палермо» — «Інтер» — 1:2.

Іспанія
У рамках дванадцятого туру чемпіон Іспанії «Барселона» впевнено вдома розібралася з «Вільярреалом», забивши у ворота «підводників» чотири м’ячі. Головними героями матчу стали бразилець Роналдіньйо, який відзначився дублем, і екс-гравець лондонського «Челсі» Ейдур Гудйонсен. Ісландський нападник спочатку «заробив» пенальті, котрий реалізував бразильський партнер, а згодом сам уразив ворота Барбоси. За двадцять хвилин до завершення поєдинку Андреас Іньєста відправив третій м’яч у ворота «Вільярреалу», а довершив розгром на радість трибунам «Ноу Камп» той самий Роналдіньйо. Тепер на рахунку бразильської суперзірки — десять м’ячів у нинішній першості, щоправда, половину з них він забив із пенальті.
У головному матчі туру мадридський «Реал» завдав поразки «Валенсії» на її полі. Присутні на «Местальї» глядачі стали свідками лише одного м’яча, який на свій рахунок записав капітан столичного клубу Рауль. Господарі створили кілька небезпечних моментів біля воріт Ікера Касільяса, але реалізувати жодного з них не змогли. У ще одному протистоянні туру мадридський «Атлетіко» вдома не зміг обіграти аутсайдера турніру «Реал Сосьєдад». Гості першими відкрили рахунок, відзначився Уранга, переконливо йшли до своєї першої перемоги в сезоні. Однак у другому таймі захисник «Сосьєдаду» Йон Ансотегі переправив шкіряну кулю у власні ворота.
Результати матчів дванадцятого туру:
«Барселона» — «Вільярреал» — 4:0, «Атлетіко» — «Реал Сосьєдад» — 1:1, «Сельта» — «Сарагоса» — 1:1, «Гетафе» — «Леванте» — 0:0, «Хіманстік» — «Мальорка» — 2:3, «Осасуна» — «Депортиво» — 4:1, «Расінг» — «Рекреативо» 4:3, «Бетіс» — «Еспаньол» — 1:1, «Валенсія» — «Реал» — 0:1, «Атлетік» — «Севілья» — 1:3.

Росія
У російській Прем’єр-лізі відбулися матчі заключного туру. Московський «Локомотив» на своєму полі з мінімальним рахунком 1:0 переграв «Ростов». Ця перемога принесла «залізничникам» бронзові медалі чемпіонату і гарантоване місце в Кубку УЄФА наступного сезону. Головний конкурент москвичів за бронзу — санкт-петербургський «Зеніт» не зміг обіграти вдома «Томь». Глядачі, які заповнили стадіон «Петровський», так і не побачили забитих м’ячів.
Вони лише стали свідками жорсткої боротьби, а інколи й відвертої грубості. Головний арбітр зустрічі Юрій Баскаков загалом показав командам одинадцять жовтих карток і дві червоні.
Результати матчів заключного туру:
«Зеніт» — «Томь» — 0:0, «Крилья Совєтов» — «Спартак» (Москва) — 0:1, «Локомотив» — «Ростов» — 1:0, «Рубін» — «Амкар» — 1:0, «Спартак» (Нальчик) — «Луч-Енергія» — 0:0, «Москва» — «Сатурн» — 2:0, ЦСКА — «Динамо» — 1:2, «Торпедо» — «Шинник» — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ОСТЕРСУНД: НА СТАРТ!
  • «ШАХТАР» БЕЗ ГРІХА?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».