Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЛУГАНЩИНА: СТРАЙК НА ШАХТІ
Сто п’ятдесят гірників шахти «Краснопільська» на Луганщині відмовилися спускатися під землю.

Вони дев’ять місяців не отримують зарплати. Але відмова від роботи — це загроза техногенної катастрофи для трьох міст. Із копальні потрібно щодня відкачувати воду, інакше вона затопить населені пункти в радіусі 50 кілометрів. Цим шахтарів шантажує керівництво підприємства.
Нарешті, «Краснопільська» завмерла — гірники оголосили страйк. Вони звинувачують у своїх бідах власників підприємства. За п’ять років у приватних руках шахта занепала. Лише торік тут звільнилася майже половина працівників. Ось що розповіли тележурналістам на «Краснопільській». Майя Піддубна, економіст шахти: «Торік у нас було 450 робітників. Почала зростати заборгованість, нерегулярно виплачували зарплату. Вже 1 січня 2006 року у нас працювало лише 250 осіб». Наталя Гавриш, заступник директора шахти: «Ми не можемо не працювати, тому що підтопляться три міста — Алмазна, Стаханов і Брянка». Завадити відкачуванню води може відсутність світла, енергетики ледь не щодня погрожують відключенням через борг у вісім мільйонів гривень. Власники шахти своїм працівникам заборгували майже два мільйони. Виплатити зарплату навіть частково нічим, бо всі гроші витратили на розробку нового горизонту, кажуть вони. Директор запевняє, що з лютого підприємство запрацює на повну силу, і додає — копальня рентабельна і вугілля тут найвищого ґатунку. Втім, шахтарі обіцянкам не вірять. Вони подали позов до суду на директора підприємства. Щоправда, погодилися безоплатно відкачувати з шахти воду.

«ФАСТ-ФУД» ВАРТІСТЮ У 400 ДОЛАРІВ
Як повідомили в Центрі суспільних зв’язків УМВД України в Черкаській області, хабарника-даішника затримано в Умані під час одержання хабара в 12 тисяч доларів.

Цю суму майор вимагав «уроздріб» в одного з городян. За що — правоохоронці поки не говорять. Протягом трьох тижнів співробітники УБОЗ скрупульозно документували, як даішник одержував гроші. І от, коли він отримав останній «транш», до нього завітала міліція.
Побачивши убозівців, майор не розгубився і на очах у правоохоронців частину хабара (чотири стодоларових купюри) проковтнув. На купюрах із зображенням президента Франкліна Рузвельта спеціальним розчином було написано «ХАБАР». Але настільки оригінальний спосіб рятування від доказів не допоміг здирникові: його відвезли в лікарню, де після промивання шлунка витягли гроші. Майора затримали. Зараз він перебуває в СІЗО.
також у паперовій версії читайте:
  • «В УКРАЇНІ ТЕОРЕТИЧНО ДІЮТЬ ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ»
  • РІК «ГАЗОВОГО ШОКУ» НІЧОГО НЕ НАВЧИВ
  • НЕ ВАРТО РІЗАТИ ТРУБИ...
  • КОМУ ВИСТАЧИТЬ МІСЦЯ НА МАЙДАНІ?
  • ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН У КРИМУ ПРОВАЛЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».