Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНОВУ ОБРАНО ЦИГАНСЬКОГО БАРОНА

До початку церемонії римо-католицький священник освятив синьо-зелений, із зображеннями неба, Землі та мандрівного колеса давній циганський прапор. Потім Чобо Каллої урочисто присягнувся, що до кінця життя буде суворо дотримуватися циганського закону, основна вимога якого є такою: «Слово — закон».
Колись честі бути циганським бароном міг удостоїтися лише досвідчений, мудрий чоловік. Нині обрано на цю найвищу циганську посаду «молоду» людину для того, щоб вистачило часу сформувати, реанімувавши на сучасній основі, відмерлу за останні півтора століття всеугорську систему циганського баронства. За словами нового ватажка, метою відновленої системи традиційного правління є відстоювання інтересів циган, їх згуртування, приборкання наявних у їхньому середовищі конфліктів. Важливим завданням є також збереження мови, без якої вимре культура циган.
В Угорщині живе 600–800 тисяч циган. Вони є найбільшою з тринадцяти національних й етнічних меншин країни, проживають у понад двох тисячах (з 3,2 тисячі) населених пунктах. Цигани мають розгалужену систему місцевого самоврядування, а також громадські організації і фонди. Чотири представники народу є депутатами парламенту.


ГОРОБЦІ ХВОРІЮТЬ НА «ПТАШИНИЙ ГРИП»
Китайські вчені підтвердили, що звичайні горобці можуть бути переносниками вірусу «пташиного грипу». Уперше позитивні проби на наявність у горобців смертельно небезпечного для людини вірусу H5N1 отримали 2002 року. Поодинокі випадки траплялися в Гонконгу, Туреччині та ПАР, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Пекіні.
Після спалаху небезпечного захворювання в центрально-китайській провінції Хенань 2004 року в крові деяких горобців, які опинилися поблизу вогнища зараження, також був знайдений вірус H5N1. Учені виявили деякі відмінності генотипу «горобиного» вірусу, який, однак, зберіг свої високопатогенні властивості.

також у паперовій версії читайте:
  • КІНОСВІТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».