Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ШАЛЬКЕ» — ЛІДЕР, ЦСКА — ЧЕМПІОН
Матчі провідних європейських чемпіонатів подарували вболівальникам кілька несподіваних результатів. Так, у італійській першості знову не зміг виграти «Мілан», який, швидше за все, може забути про боротьбу за золоті нагороди. В англійській Прем’єр-лізі засмутив своїх прихильників лондонський «Арсенал». Каноніри цього разу задовольнилися нічиєю у зустрічі з «Ньюкаслом». За тур до завершення змагань визначився переможець чемпіонату Росії. Ним удруге поспіль став столичний ЦСКА. А от в німецькій бундеслізі знову змінився лідер. Цього разу турнірну таблицю очолив «Шальке-04».

Німеччина
Після матчів тринадцятого туру в німецькій бундеслізі відбулася чергова зміна лідера. Поразка «Штутгарта» та нічия «Вердера» дали змогу «Шальке-04» очолити першість. Головним поєдинком туру можна вважати зустрічі чемпіона країни «Баварії» та лідера чемпіонату «Штутгарта». Гра розпочалася у високому темпі. На третій хвилині голкіпер гостей Тімо Хільдебранд блискуче парирував удар зі штрафного у виконанні Ван Боммеля. «Штутгарт» відповів двома швидкими контратаками, одна з яких завершилася голом. Після передачі Крістіана Гентнера найкращий бомбардир команди Гомес утік одразу від трьох захисників «Баварії» та пробив у кут воріт Олівера Кана. До середини першого тайму «Баварії» нічого не вдавалося в атаці. «Штутгарт» організовано захищався, не забуваючи контратакувати. В одному з епізодів лише блискуча реакція Кана вберегла «Баварію» від гола бразильця Какау. Проте поступово господарі поля перехопили ініціативу і зрівняли рахунок. Спочатку на 27-й хвилині Макай виграв верхову боротьбу в захисника гостей та головою переправив м’яч у сітку. Після цього «Баварія» не спинилася і на 36-й хвилині вийшла вперед. Ван Боммель на правому фланзі розібрався з двома захисниками та виконав простріл — Мартін Демікеліс пропустив шкіряну кулю на Пісарро, котрий буквально вбіг із м’ячем у порожні ворота. Другий тайм був менш цікавим. «Баварія» грамотно грала, майже не дозволяючи суперникові наближатися до власних воріт і без особливих проблем втримала переможний рахунок.
Не зміг здобути перемогу й «Вердер». У гостьовому матчі проти «Армінії» «музикам» двічі довелося відіграватися. У підсумку двобій завершився внічию (2:2). Невдачами суперників скористався «Шальке-04», який на виїзді здолав «Енергі» (4:2) і очолив турнірну таблицю. Цікавим видався поєдинок «Нюрнберга» та леверкузенського «Байєра». Після блискучої перемоги над «Вердером» у минулому турі несподівано програла дортмундська «Боруссія». Незважаючи на повну ігрову перевагу протягом матчу, дортмундці вдома поступилися столичній «Герті» з рахунком 1:2. Ще один двобій «Майнц» — «Гамбург» завершився нульовою нічиєю.
Результати матчів туру: «Баварія» — «Штугарт» — 2:1, «Боруссія» Д — «Герта» — 1:2, «Нюрнберг» — «Байєр» — 3:2, «Майнц» — «Гамбург» — 0:0, «Аллеманія» — «Вердер» — 2:2, «Енергі» — «Шальке» — 2:4, «Боруссія» М — «Ганновер» — 0:1, «Армінія» — «Вольфсбург» — 0:0, «Бохум» — «Айнтрахт»— 4:3.

Англія
Фатальна невдача переслідує останнім часом лондонський «Арсенал». Створюючи під час поєдинків величезну кількість голевих моментів, «каноніри» втрачають важливі очки. Не став винятком і тринадцятий тур, у якому столичний клуб не здолав «Ньюкасл». Упродовж перших двадцяти хвилин «Арсенал» тримав гру у своїх руках. Адебайор і Фабрегас мали чудові нагоди відкрити рахунок, натомість першими відзначилися гості. Атака «Ньюкасла» на тридцятій хвилині завершилася взяттям воріт. Після розіграшу штрафного Мартінс виконав передачу на Дайєра, той звільнився від Ебуе та прицільно пробив у правий кут воріт. На перерву команди пішли за рахунку 0:1 на користь «Ньюкасла».
У другому таймі на полі з’явився Анрі, якого Венгер намагався притримати для матчу Ліги чемпіонів. Із виходом французького форварда «Арсенал» посилив тиск на ворота гостей. Знову мав забивати Адебайор, який зблизька влучив у голкіпера гостей Гівена. «Ньюкасл» відповів на 55-й хвилині: після небезпечного удару Дайєра м’яч пролетів поряд зі штангою. Згодом Гівен блискуче парирував два небезпечні удари Анрі та Фабрегаса. Однак на 70-й хвилині голкіпер «Ньюкасла» нічим не міг допомогти своїй команді, коли Анрі чудовим ударом зі штрафного спрямував м’яч у ближню «дев’ятку». Протягом останніх десяти хвилин «Арсенал» притиснув гостей до власного штрафного майданчика, але не реалізував три чудові гольові шанси. Тож нічия — 1:1.
А лідер Прем’єр-ліги «Манчестер Юнайтед» завдяки дублю Уейна Руні в гостях здолав «Шеффілд Юнайтед» (2:1) і втримав лідерство. Його головний переслідувач «Челсі» здобув домашню перемогу над «Вест Хемом», єдиний влучний удар провів Джеремі. Як і раніше, вражає невиразною грою «Ліверпуль». Цього разу «мерсисайдці» в гостях не зуміли забити у воротах «Міддлсбро», щоправда, й суперник не спромігся забити бодай один гол.
Результати матчів туру: «Манчестер Сіті» — «Фулхем» — 3:1, «Арсенал» — «Ньюкасл» — 1:1, «Челсі» — «Вест Хем» З— 1:0, «Евертон» — «Болтон» — 1:0, «Портсмут» — «Уотфорд» — 2:1, «Рідінг» — «Чарльтон» — 2:0, «Шеффілд Юнайтед» — «Манчестер Юнайтед» — 1:2, «Мідлсбро» — «Ліверпуль» — 0:0, «Уіган» — «Астон Вілла» — 0:0, «Блекберн» — «Тоттенхем» — 1:1.

Італія
Італійський «Мілан» у матчі дванадцятого туру не обіграв у гостях «Емполі» й опустився на п’ятнадцяте місце в турнірній таблиці. Справжній розгром «Кальярі» перед сьогоднішнім матчем із донецьким «Шахтарем» у груповому турнірі Ліги чемпіонів вчинила «Рома», яка забила у ворота суперника сім м’ячів, не пропустивши у власні жодного. Одноосібним лідером чемпіонату став міланський «Інтер», який на власному полі з мінімальним рахунком 1:0 переграв «Реджину».
Результати матчів туру: «Емполі» — «Мілан» 0:0, «Кальярі» — «Палермо» 1:0, «Рома» — «Катанья» —7:0, «Асколі» — «Фіорентина» — 1:1, «Кьєво» — «Аталанта» 2:2, «Інтер» — «Реджина» 1:0, «Ліворно» — «Парма» — 3:0, «Мессіна» — «Лаціо» 1:4, «Удінезе» — «Сієна» — 3:0, «Торіно» — «Сампдорія» 1:0.

Іспанія
У чемпіонаті Іспанії продовжується гонка за «Барселоною», яка в одинадцятому турі на виїзді з рахунком 4:1 розгромила «Мальорку». Звертає на себе увагу перша поразка на власному полі «Депортиво».
Результати матчів туру: «Реал» — «Расінг» — 3:1, «Севілья» — «Валенсія» — 3:0, «Еспаньол» — «Атлетик» — 3:2, «Леванте» — «Атлетіко» — 0:3, «Реал Сосьєдад» — «Бетіс» — 0:0, «Рекреативо» — «Осасуна» — 2:0, «Вільяреал» — «Гетафе» —1:0, «Сарагоса» — «Хімнастик» — 3:0, «Мальорка» — «Барселона» — 1:4, «Депортиво» — «Сельта» — 0:1.

Росія
Московський ЦСКА другий рік поспіль і втретє в своїй історії завоював золоті медалі чемпіонату Росії. Команда Валерія Газзаєва, продемонструвавши чемпіонський футбол, здобула переконливу перемогу в гостьовому матчі проти «Луч-Енергії» з Владивостока. Вирішальний внесок у перемогу армійського клубу зробили бразильські гравці Вагнер Лав, Даніель Карвалью та Дуду Сеаренсе, які організували чотири голи у ворота господарів поля. Багато хто думав, що в непростий вояж на Далекий Схід вирушать дублери «армійців», адже в рамках Ліги чемпіонів ЦСКА доведеться вдома приймати «Порту». Та керманич московського клубу вирішив, що до Владивостока полетить перша команда, тому вдруге в нинішньому сезоні «Луч-Енергія» програла в рідних стінах. Гольова феєрія чемпіонів почалася на п’ятнадцятій хвилині, коли після навісу Мілоша Красича Карвалью відкрив рахунок ударом головою. Через десять хвилин стрімка контратака ЦСКА завершилася ефектним голом Вагнера Лава. На початку другого тайму він після передачі Дуду довів рахунок до розгромного. На 62-й хвилині записав на свій рахунок третій гол після блискучого паса Дуду. Завдяки цій перемозі ЦСКА після 29 турів набрав 58 очок і на три бали випереджає московський «Спартак», який в гостьовому матчі здолав «Ростов» із рахунком 4:3. За підсумками заключного туру «Спартак» може наздогнати за очками лідера, але «армійці» завдяки більшій кількості перемог збережуть за собою перший рядок у турнірній таблиці. Отже, у вирішальному турі залишиться визначити бронзового призера чемпіонату та п’ятого представника Росії в єврокубках. Відомо, хто став невдахами сезону, — це ярославський «Шинник» і московське «Торпедо», яке, до речі, вперше у своїй історії понизилося в класі.
Результати решти матчів 29-го туру: «Амкар» — «Локомотив» — 1:3, «Шинник» — «Зеніт» — 1:2, «Сатурн» — «Рубін» — 1:2, «Динамо» — «Торпедо» — 2:1, «Томь» — ФК «Москва» — 1:0, «Крилья Совєтов» — «Спартак» (Н.) — 1:2.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • РЕПЕТИЦІЇ ТРИВАТИМУТЬ УДОМА
  • ПОВЕРНЕННЯ ПІСЛЯ ПРОВАЛУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».