Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОЖИВАЧ
ВИКЛИКАЮТЬ ВОГОНЬ НА СЕБЕ
Донедавна про управління в справах захисту прав споживачів мало хто знав з пересічних хмельничан. Така ситуація не влаштовувала обласне керівництво, і призначили начальником управління Петра Вергелу, людину, що має досвід, уміє розібратись у складній ситуації. Та найважливішим є те, що на кожній попередній посаді пріоритетними для нього були питання соціального захисту людей. Нині ж для нього це стало, якщо можна так сказати, і професією.

Схоже, облдержадміністрація не помилилась у виборі керівника. Це засвідчило підсумки 2005 року. А нинішній рік став ще динамічнішим. Якщо у 2004 році управління за рік отримало трохи більше сотні звернень громадян, то вже за дев'ять місяців поточного року сюди звернулося 1357 чоловік. Характерно, що 1335 подолян залишилися задоволеними результатами розгляду їхніх скарг.
Звісно, робота із зверненнями громадян є важливим, але не єдиним напрямом діяльності управління. Найбільше перевірок здійснюється з ініціативи його працівників.
Ось приклад. Майже кожна сім'я користується якимось транспортним засобом. І майже кожна з них ремствує на неякісні нафтопродукти. Але ж ніяк водій самотужки не доведе, що саме через АЗС на вулиці Прибузькій у нього забився карбюратор чи вийшла з ладу опалювальна система. От до розв'язання таких проблем й береться управління. Лише за дев'ять місяців перевірено 40 АЗС в регіоні. Із 70 партій нафтопродуктів вилучено з реалізації 46 відсотків, а до 35 підприємців вжито адміністративних заходів.
Або про оздоровлення дітей. Нинішнього літа спеціалісти управління перевірили 11 таборів, порушення виявлено в усіх закладах — від придбання харчів без документів до обдурювання дітей на стравах. За такі дії на 14 службових осіб накладено — адміністративні та фінансові санкції.
У деяких регіонах України були зафіксовані випадки отруєння алкогольною продукцією. Хмельниччину ця біда торкнулась чи не найменше. І тут, гадаю, теж є певна заслуга управління Петра Вергели. За дев'ять місяців перевірили 138 підприємств торгівлі, на 134 керівників накладено штраф, з реалізації вилучено чимало алкогольних напоїв. Така інформація вмить поширюється серед підприємців і спонукає утримуватися від незаконних дій.
Ще один напрям перевірок — обслуговування подолян комунальними підприємствами, насамперед у сфері «реалізації права споживача на відшкодування збитків, завданих майну або приміщенню споживача внаслідок неналежного надання або ненадання послуг».
Ознайомлення з реальним станом справ дало Петру Вергелі підстави звернутись до прокуратури області, щоб вона розглянула бездіяльність жеківських чиновників як службовий злочин, бо на штрафи вони не зважають.

Михайло ВАСИЛАШКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ТЕСТ», ЯКОМУ ДОВІРЯЮТЬ
  • «ВИНАХІДНИКИ» З ОДНОБІЧНИМ РУХОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».