Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ДІСТАНЕТЬСЯ ДО СИЦИЛІЇ ПІДВІСНИМ ЕЛЕКТРОКАБЕЛЕМ

Довжина переходу — 3 км 650 м. Новий «подвиг» мандрівник запланував на осінь наступного року, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Пекіні.
У Китаї ім'я уйгурського канатоходця Аділі з роду Давазів вельми популярне: воно п'ять разів фігурує в Книзі рекордів Гіннесса. Новий перехід ознаменує повернення сміливця на канат після драматичного падіння торік у Шанхаї, тоді трос обірвався,— акробат серйозно поранився.
«Даваз» уйгурською означає «балансування на дроті в повітрі». Це мистецтво дві тисячі років тому набуло поширення в Китаї. Особливість «даваз» — відсутність страховки.
Аділі — представник шостого покоління відомої родини канатоходців, котра більш як чотириста років від покоління до покоління передає свою майстерність. Майбутній канатоходець почав тренуватися з восьми років. Нині на його рахунку — проходження над Великою китайською стіною, Ніагарським водоспадом, прірвою Сяочжай, річками Янцзи та Хуанхе. Рекордсмен мріє, що ходіння по стальному тросу стане одним із видів Олімпійських ігор.


КУРИ З КАЧИНИМИ ЛАПАМИ
У передмісті колумбійського містечка Лібано виявили нову породу курей з качиними лапами, передає Укрінформ із посиланням на АР.
За словами селян, що живуть у цьому районі, з невідомої причини відбулось схрещування селезня та курки, в результаті чого з'явилося перше курча з такими рисами. Нині принаймні п'ятнадцять сімей мають у своєму господарстві цю породу курей. Популярність таких птахів легко пояснити — кури з незвичайними лапами водоплавних не можуть рити землю і шкодити посівам та іншим насадженням.
Ветеринари й біологи, котрі дізналися про цей феномен, стверджують, що таке схрещування неможливе. Йдеться про деградацію породи. Проте місцевий еколог Октавіо Ернандес переконаний у тому, що такий феномен трапляється, і це — не перший подібний випадок у природі. Водночас як експерти намагаються пояснити загадку природи, селяни продають курчат і яйця тим, хто приїжджає з інших районів і департаментів у пошуках незвичайних «курокачок».

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ТЕСТ
  • ФАКТ
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».