Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧЕМПІОНКИ ГРАЮТЬ У ПІВФІНАЛІ
Сьогодні в датському місті Орхус відбудуться півфінальні поєдинки жіночого гандбольного товариського змагання з гучною назвою Кубок світу.
Збірні Нідерландів, Бразилії, Швеції й Польщі залишили турнір після групового етапу.

Суто формальними були матчі останнього, третього туру між цими збірними, але результати можуть зацікавити вітчизняних прихильників гандболу, адже з першими двома командами підопічні Леоніда Ратнера грали в групі В, а зі збірною Швеції українкам доведеться грати в Стокгольмі на чемпіонаті Європи. Отже, голландки (з якими нашим дівчатам було непросто в першому турі) переконливо переграли бразилійок (31:25), а шведки в непростій боротьбі з польками довели, що не є найслабшими на Кубку світу — 24:23.
Не надто видовищним був матч збірних України і Росії. Команда Леоніда Ратнера, здається, не вміє налаштовуватися на невирішальні поєдинки. Саме такою була гра з чинними чемпіонками світу. Обидва колективи гарантували собі місце у півфіналі. Не було в цій зустрічі й можливості обрати суперника — збірні Данії й Румунії все одно грали пізніше.
У першому таймі матчу на майданчику була одна команда — російська. Головний тренер росіянок Євген Трефілов теж не ставився до цього протистояння, як до останнього бою. Приміром, одна з найкращих лінійних світу Людмила Боднієва так і залишилася на лаві для запасних. Та й резервістки в Росії — сильні, натомість українки не змогли спіймати кураж, який допоміг у зустрічі з командою Бразилії. Голкіпер Вікторія Тимошенкова надто багато пропускала, а недисциплінована гра в пас дозволяла росіянкам часто тікати у швидкі відриви (особливо відзначалася в цьому компоненті Катерина Маренникова, яка в контратаках за перші п’ятнадцять хвилин гри закинула п’ять м’ячів). До всіх негараздів додалися ще й проблеми Олени Резнір. На відміну від попереднього матчу пенальтистка в першому таймі невпевнено реалізовувала семиметрові, й кілька штрафних ударів довелося виконувати Наталії Ляпіній (теж без особливого успіху). Показовою є статистика — російський воротар Марія Сидорова парирувала 59 відсотків ударів! Тож рахунок першої половини гри був закономірним (17:10).
У другому таймі українки активізувалися (пристойного статистичного показника змогла досягти Олена Резнір, котра стала найрезультативнішою в складі нашої команди — вісім м’ячів), але врятувати гру було неможливо. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 33:27 на користь росіянок.
На відміну від товариського поєдинку Україна — Росія протистояння збірних Данії й Румунії було вкрай напруженим. Господарки турніру не хотіли поступатися перед чотирма тисячами власних уболівальників, команди групи А мали можливість вибору суперника, і грати з чемпіонками світу у півфіналі не хотіли. Для того щоб залишитися на першій сходинці, румунки мали не програти. Налаштованість на Кубок світу в наших географічних сусідок особлива, адже вони втратили можливість виступити на чемпіонаті Європи після сенсаційного програшу сербкам у плей-оф кваліфікаційного раунду. Коли для більшості учасниць змагання в Данії — лише один із етапів підготовки до шведського старту, то для збірної Румунії саме в Орхусі відбувається головний турнір сезону.
Матч проти збірної Данії став бенефісом двох румунських гандболісток — голкіпера Люмініци Діну, котра рятувала у найнеймовірніших ситуа-ціях, і найкращого бомбардира турніру лівої напівсередньої Валентини Ардян. Румунки перемогли з рахунком 25:24 і сьогодні зіграють з українками. В іншому півфіналі зустрінуться чемпіонки світу і Олімпіади.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • БІЙ ВАРТІСТЮ ДВАДЦЯТЬ МІЛЬЙОНІВ
  • НЕВДАЛИЙ ВОЯЖ
  • «АРСЕНАЛ» ДО ЛЬВОВА НЕ ПОЇДЕ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».