Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ОСВІТА
ВЕЛИКА ДИТИНА В ДОРОСЛОМУ СВІТІ
СЬОГОДНІ — ДЕНЬ СТУДЕНТА
Яким бачить, так би мовити, середньостатистичного студента представниця цього племені?
Старанний. Вгризається в знання, вивчає підручники, ксерокопії матеріалів, інтернетівські сайти та інші джерела корисної інформації. Витягує з них найважливішу інформацію, відкидаючи непотрібне.

Має світлу голову. Швидкість мислення можна прирівняти до блискавичної. А надто, коли йдеться про те, де знайти гроші на задоволення власних потреб. Адже характерна риса — хронічний брак достатньої кількості грошей. Останні, зазвичай, витрачаються на книжки і ксерокопії чужих конспектів.
Спостережливий і гнучкий. Здатен швидко реагувати на зміни в навколишньому середовищі, що дає йому змогу цілком комфортно в цьому середовищі існувати.
Любить, коли йому щось дістається задарма. Незалежно від того, мовиться про вечір чи про оцінку на іспиті. Характерно, що задля досягнення омріяної «шари» докладає максимум зусиль.
Відрізняється креативністю та неординарним мисленням. Любить відкривати щось нове в житті. Має величезну кількість цікавих ідей щодо того, як реалізувати себе й змінити світ на краще.
Незмінний оптиміст. Доброзичливий до оточення. Має гарне почуття гумору. Уміє поліпшувати настрій собі й оточенню. Не схильний до депресій.
Коло інтересів — необмежене. Високоінтелектуальний. З однаковим завзяттям підтримає дискусію і про стан сучасної культури, і про розвиток української економіки. Захоплюється літературою і музикою переважно непопулярних напрямів. Цінує красу.
Патріот. Попри все цінує Україну. Спілкується українською. Знається на українській історії і культурі. Гостро переживає проблеми держави разом з нею.
Зробив Інтернет невід'ємною частиною себе самого. За допомогою світової мережі навчається, розважається, відпочиває, знайомиться. Утім, реальне спілкування для нього незамінне. Дружбу цінує над усе. На те, щоб влаштувати галасну і веселу зустріч з друзями, завжди знайде годинку-другу.
Непосидючий. Має невичерпний запас енергії. Навіть відпочинок робить активним: дискотека, туризм, спортзал, прогулянки...
Рухливий. Може легко забути про проблеми і поїхати з друзями в інше місто. Просто, щоб змінити атмосферу, яка його оточує, й отримати позитивні емоції. А потім повернутися — і навчатись з подвоєною енергію.
Любить джинси. І якщо його поставити перед вибором, одягнути діловий костюм чи джинси, у більшості випадків, віддасть перевагу останнім.
Любить гуртожитки, в яких проводить багато часу, незалежно від того, живе він там чи ні. Не любить тамтешніх вахтерів, які є героями численних жартів та анекдотів.
Завжди напівголодний. Особливо в останній тиждень перед отриманням стипендії.
Стомлений своїм насиченим життям, але невтомно радіє кожній його хвилині.
У житті студента є період, коли він втрачає людську подобу і перетворюється на «зубра» — сесія. У цей час студент замикається від усіх і, обіймаючи горнятко з кавою, зубрить, зубрить, зубрить. Сесію складає за незмінним правилом трьох «з»: зазубрив, здав, забув.
* * *
А загалом, студент — це унікальне, життєрадісне, цілеспрямоване і доброзичливе створіння. Йому вдається жити на контрастах: бути відповідальним і водночас легковажним, серйозним і веселим. Він бідний, але йому належить цілий світ. Він — і віддзеркалення сьогодення, і представник майбутнього. Він нікуди не поспішає і саме тому встигає жити. Студент — це велика дитина, яка вміє виживати в дорослому світі.

Євгенія МАЗУР
також у паперовій версії читайте:
  • ЩОСЬ ІЗ ПАМ’ЯТТЮ МОЄЮ СТАЛОСЬ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».