Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ЧУГУЄВІ ЗАСТРЕЛИВСЯ СТАРШИЙ ЛЕЙТЕНАНТ
У середу близько 21.00 наклав на себе руки старший лейтенант 203-ї авіаційно-навчальної бригади, яка дислокується в Чугуєві Харківської області. Про це повідомив учора в Харкові міністр оборони Анатолій Гриценко.

За його словами, трагедія сталася на посту. Лейтенант із табельної зброї — пістолета Макарова вистрілив собі в голову. Порушено кримінальну справу, з'ясовується, було це мотивоване самогубство чи доведення до самогубства.
Для максимально об'єктивного розслідування від обов'язків усунено командира бригади, а також офіцера штабу ВПС.
За словами міністра, має бути забезпечено максимальну об'єктивність розслідування, щоб пояснити сім'ї, колегам і суспільству справжні причини трагедії й ступінь відповідальності причетних до цього осіб.
Коментуючи трагічний факт, керівник оборонного відомства навів таку статистику. У 2005 році в армії загинуло 87 військовослужбовців, цього року — 77 осіб. «Кожного разу це трагедія для людини, сім'ї, армії»,— зазначив він.
Однією з причин порушень у Збройних силах пан Гриценко назвав низький соціальний стан військовослужбовців. Він нагадав про випадок з офіцером, який викрав титанові крила для ракет, щоб заробити кошти на своє одруження. «Держава має забезпечувати військослужбовців як державних людей»,— зазначив міністр.

ЗНОСИТИ «ХРУЩОВКИ» АБО УТЕПЛЮВАТИ?
Міністерство будівництва, архітектури і ЖКГ має визначитися — зносити п'ятиповерхові будинки, які називають так, або лише утеплювати. Про це заявив голова підкомітету парламенту з питань ЖКГ Олексій Кучеренко. Народний депутат вважає, що законопроект «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду» потрібно ухвалювати, але для цього уряду треба остаточно визначитися щодо своєї участі в його реалізації.

Він зазначив, що проблема будівництва замість «хрущовок» нормального житла все одно лишається актуальною і невідворотною.
За словами парламентаря, суть законопроекту полягає у тому, що «жодним чином не порушуються права мешканців будинків, які потрібно буде переселяти». Кучеренко зауважив, що за дотриманням умов договорів мусять стежити органи місцевого самоврядування, оскільки саме до їхніх функцій належить переселення людей з житла, яке підлягає знесенню. Тобто спочатку будується стартовий будинок, з кожною людиною узгоджують умови переселення або відшкодування витрат, а потім укладають договори.
Парламентський комітет вирішив спільно з профільним міністерством, будівельниками, мерами великих міст й їхніми мешканцями провести публічне обговорення законопроекту і лише після цього вносити його на розгляд Верховної Ради.
«Без узгодження загальної позиції з Міністерством будівництва з приводу необхідності ухвалення цього закону його можна просто «покласти в ящик» до «гірших» часів, тому що зал за нього не проголосує»,— зазначив Олексій Кучеренко.
Перший заступник міністра будівництва, архітектури і ЖКГ Анатолій Беркута повідомив, що в бюджеті-2007 закладено близько 250 млн. грн. на реконструкцію «хрущовок». «Ми беремо на себе зобов'язання відремонтувати по два будинки в кожній області»,— повідомив він. Вартість утеплення одного квадратного метра в будинках, термін експлуатації яких закінчився, а також заміна інженерних мереж становитиме близько тисячі гривень.
Він також повідомив, що масового знесення «хрущовок» не буде. «Питання забудови нового житла можливе тільки в регіонах, де це економічно вигідно. Тобто, якщо ціна одного квадратного метра коштуватиме 6–6,5 тисяч гривень»,— сказав Беркута. Оскільки в малих населених пунктах вартість житла набагато нижча, про це не йдеться.
також у паперовій версії читайте:
  • І ЗНОВУ ПРО ЕКСПОРТНИЙ ЗЕРНОРИНОК
  • ЧОРНОМОРСЬКИЙ ГАЗ СТАНЕ ЗБИТКОВИМ?
  • ХТО ХОЧЕ ПОСВАРИТИ РОСІЯН І ТАТАРІВ У КРИМУ?
  • КИЯНИ — ПРОТИ МОНСТРІВ-ХМАРОЧОСІВ
  • ГАЛИЦЬКИЙ БАЛ НЕ ГІРШИЙ ЗА ВІДЕНСЬКИЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».