Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СУДАНКА НАРОДИЛА У ВАРШАВСЬКОМУ ТРАМВАЇ

«Я поверталась із зустрічі, несподівано у мене почалися пологи. Все відбувалося надзвичайно швидко. Я пережила шок. Дві жінки допомогли мені народити на підлозі трамваю ще до того, як приїхала швидка допомога», — розповіла Сулафа Ісмаіл.
Жінка перебуває в Польщі 17 років. Вона здобула медичну освіту в Лодзі, останні п'ять років живе і працює у Варшаві. Сулафа — багатодітна мати. Наймолодша донька, котра народилася в екстремальних умовах, здорова і важить 3,2 кг. Їй дали ім'я Духа, що в перекладі означає «Світло». Тепер у суданки три доньки і три сини.
Депутати міськради вирішили, що старшим сестрам і братам Духи такожпотрібно зробити подарунок і надали їм право безплатного проїзду в столичних трамваях, автобусах і метро до досягнення вісімнадцятиріччя.


УПІЗНАЮТЬ СЕБЕ У ДЗЕРКАЛІ
Слони наскільки розумні, що упізнають своє відображення у дзеркалі, стверджують американські дослідники. Раніше гадали, що на подібне здатні лише люди, шимпанзе та дельфіни. Автори дослідження вирішили перевірити це припущення, оскільки багато науковців вважали, що слони — надзвичайно розумні тварини, у них величезний мозок і складна система відносин, повідомляє Укрінформ із посиланням на AFP.
Експеримент провели на трьох слонихах із зоопарку в Нью-Йорку. Неподалік від них встановили величезні дзеркала. На відміну від багатьох інших представників тваринного світу вони, судячи з їхньої поведінки, зрозуміли: побачене ними у дзеркалі — не родич, а їхнє власне відображення. При цьому слонихи відразу ж вирішили скористатися дзеркалами для огляду частин свого тіла, які за інших обставин побачити неможливо. Так, одна з них відкрила рота і почала розглядати його порожнину.
В однієї зі слоних на голові був виведений знак «Х», і вона, помітивши його за допомогою дзеркала, доторкнулася до цього місця хоботом. Учені дійшли висновку, що поведінка гігантських тварин довела: вони легко зрозуміли властивості дзеркал і навіть можливість їхнього використання.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЖАХ!
  • ДИВА
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».