Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗАТЯЖНЕ ПАДІННЯ «МІЛАНА»
Серед поєдинків провідних європейських чемпіонатів провідне місце посідає матч одинадцятого туру чемпіонату Італії за участі «Мілана» та столичної «Роми». Міланські футболісти зазнали кількох поразок в іграх національної першості, тож уболівальники команди сподівалися, що їхні улюбленці зможуть реабілітуватися в зустрічі з таким грізним суперником. Однак мрії не стали реальністю: «россо-нері» поступилися на власному полі. А головним героєм матчу став капітан гостей Франческо Тотті, який забив два м’ячі.

Італія
«Рома» активніше провела стартові хвилини поєдинку та доволі легко повела в рахунку. Після прострілу Крістіана Пануччі досвідченіший захисник «Мілана» Алессандро Неста виклав м’яч на ногу Таддею, той віддав передачу на Тотті, який зблизька завдав ефектного удару в кут воріт Діди. Після цього «Рома» повністю віддала ініціативу та зосередилася на захисті власних воріт, не намагаючись навіть контратакувати. Але «Мілан» тривалий час не міг влучити у ворота суперника, хоча мав чимало можливостей. Спочатку після розіграшу кутового м’яч рикошетом від Таддея якимсь дивом не опинився у воротах. Згодом лише поперечина врятувала столичний клуб після гарматного пострілу Зеєдорфа. Ще через певний час голкіпер «Роми» Доні парирував черговий небезпечний простріл голландського півзахисника. Незабаром після удару Олівейри м’яч знову влучив у поперечину. А на останній хвилині першого тайму бразилець Кака опинився віч-на-віч з Доні, але не зумів його переграти.
Другий тайм також розпочався з атак міланців і на 56-й хвилині вони таки вразили ворота суперника. Броккі точно пробив у нижній кут у той час, коли захисники прикрили Доні. Здавалося, що після цього «Мілан» обов’язково «дотисне» «Рому», але впродовж часу, що залишився, господарі поля не провели жодної небезпечної атаки. Тим часом столичні футболісти активізувалися. Близьким до успіху був Аквілоні, але бездоганно зіграв Діда. Згодом Тотті перевірив на міцність штангу воріт «россо-нері». А на 83-й хвилині «Імператор» точним ударом головою приніс свої команді перемогу. Востаннє римляни перемагали «Мілан» на «Сан-Сіро» в далекому 1986 році. Ця поразка — ще один цвях у похованих надіях «Мілана» виступити за підсумками сезону не те що в Лізі чемпіонів, але й узагалі в євокубках. Утримують лідерство в чемпіонаті «Палермо» та «Інтер», які перемогли відповідно «Торіно» та «Парму».
Результати матчів туру:
«Фіорентина» — «Аталанта» — 3:1, «Мілан» — «Рома» — 1:2, «Асколі» — «Емполі» 0:1, «Катанья» — «Ліворно» — 3:2, «Лаціо» — «Удінезе» — 5:0, «Мессіна» — «Кальярі» — 2:2, «Палермо» — «Торіно» — 3:0, «Сампдорія» — «К’єво» — 3:0, «Сієна» — «Реджина» 0:1, «Парма» — «Інтер» — 1:2.

Німеччина
Мюнхенська «Баварія» в драматичному поєдинку дванадцятого туру спромоглася вирвати гостьову перемогу в леверкузенського «Байєра». З перших хвилин «Байєр» намагався грати обережно. Не дивно, що перший небезпечний момент виник лише на десятій хвилині. Голкіпер команди Ганс-Йорг Бутт блискуче парирував діагональний удар Лама з кута штрафного майданчика. Господарі поля відповіли прострілом Барнетті, після якого неузгоджені дії Кана та Демікеліса ледь не завершилися автоголом аргентинського захисника. Незважаючи на доволі закритий футбол у виконанні суперника, «Баварія» на 33-й хвилині таки відкрила рахунок. Рой Макай одержав м’яч у штрафному майданчику й віддав передачу на Саліхаміджича, який прицільно пробив у нижній кут воріт. Наприкінці першої половини гри «Баварія» двічі могла подвоїти перевагу. Спочатку після розіграшу кутового Даніель Ван Бюйтен пробив в лічених сантиметрах від штанги. Незабаром після навісу Лама зблизька не влучив у ворота Пісарро.
Після перерви господарі поля великими силами пішли вперед і скоро зрівняли рахунок. На 48-й хвилині після потужного удару Барнетті Кан відбив м’яч перед собою, а Кіслінг добив його в порожні ворота. Забивши, «Байєр» не переставав атакувати, але небезпечних моментів біля воріт гостей не виникало. Драматична розв’язка двобою настала в останні десять хвилин. Спочатку після передачі Андрія Вороніна вихід сам на сам реалізував Атірсон — 2:1. На 83-й хвилині серія масованих атак гостей завершилася навісом Саньйоля, і Демікеліс головою вразив ворота Бута — 2:2. Однак на цьому «Баварія» не зупинилася. На 86-й хвилині, після розіграшу кутового, м’яч відскочив на Пісарро, це й принесло мюнхенцям перемогу.
Доволі несподівано оступився «Вердер». «Музики» приймали дортмундську «Боруссію» і програли з рахунком 1:3. Їхньою поразкою сповна скористався «Шальке-04», який завдяки дублям Алтінтопа та Кураньї розгромив «Майнц» — 4:0.
Результати матчів туру:
«Ганновер» — «Штутгарт» — 1:2, «Алеманія» — «Нюрнберг» — 1:1, «Айнтрахт» — «Армінія» — 0:3, «Байєр» — «Баварія» — 2:3, «Вольфсбург» — «Енергі» — 0:0, «Гамбург» — «Боруссія» М — 1:1, «Герта» — «Бохум» — 3:3, «Шальке» — «Майнц» — 4:0, «Вердер» — «Боруссія» Д — 1:3.

Англія
Як ми й прогнозували, після забитого м’яча у ворота «Астон Вілли» в рамках Кубка ліги Андрій Шевченко відзначився й у наступному матчі. Цього разу постраждав новачок прем’єр-ліги «Вотфорд». У попередньому турі ця команда здобула свою першу перемогу в чемпіонаті, а от «Челсі» зазнав поразки в лондонському «дербі» від «Тоттенхема». Тож ніхто не сумнівався, що саме «Челсі» виграє в цій зустрічі.
З перших хвилин лондонці заволоділи помітною територіальною перевагою. Гості атакували дуже рідко і ніяк не могли завдати бодай удару по воротах Карло Кудічіні. Цілком логічно, що в середині тайму господарі поля вийшли вперед. Шевченко зробив передачу на Дрогба, який із шести метрів відправив м’яч у сітку. Африканець через десять хвилин подвоїв перевагу своєї команди. І знову гольова передача була зроблена Шевченком.
Друга сорокап’ятихвилинка нічим не відрізнялася від першої. Перевага була на боці «Челсі», і незабаром Андрій Шевченко забив свій третій гол у нинішній першості. Атаку розпочав Карло Кудічіні, який сильним ударом відправив м’яч у поле, Дрогба відбив його до штрафного майданчика на українського форварда, а той, обігравши голкіпера, забив у порожні ворота. Задоволений рахунком, Моуріньйо замінив Шевченка на Роббена. Незабаром голландець розпочав гольову атаку, яку знову завершив Дрогба — 4:0.
Здобув чергову перемогу і «Манчестер Юнайтед», який у гостях грав проти «Блекберна». Сильний вітер і шквальний дощ у першому таймі не дали змоги командам уповні продемонструвати свою майстерність, проте іноді гравці створювали доволі непогані моменти. Насамперед це стосується «манкуніанців», у яких виділявся активністю Руні, йому активно допомагав Саа. Ці футболісти мали кілька нагод для взяття воріт, але перша половина так і завершилася нульовою нічиєю. У другому таймі погода поліпшилася, і незабаром «МЮ» вийшов уперед: О’Ши виконав навіс до штрафного майданчика, Райян Гіггз скинув м’яч під удар Луї Саа, а француз влучно пробив — 1:0. Цей м’яч так і залишився єдиним у цій зустрічі.
Результати матчів туру:
«Мідлсбро» — «Вест Хем» — 1:0, «Портсмут» — «Фулхем» — 1:1, «Уїган» — «Чарльтон» — 3:2, «Челсі» — «Вотфорд» — 4:0, «Шеффілд Юнайтед» — «Болтон» — 2:2, «Евертон» — «Астон Вілла» — 0:1, «Блекберн» — «Манчестер Юнайтед» — 0:1, «Рединг» — «Тоттенхем» — 3:1, «Арсенал» — «Ліверпуль» — 3:0.

Іспанія
Десятий тур іспанської першості не вніс змін у розстановку команд у турнірній таблиці. «Барселона» виграла в «Сарагоси» і залишається лідером. Мадридський «Реал», завдяки чотирьом м’ячам ван Ністелроя в грі з «Осасуною» наблизився до «Севільї», яка втратила два очка в матчі з «Расингом».
Результати матчів туру:
«Сельта» — «Рекреативо» — 1:2, «Гетафе» — «Мальорка» — 1:0, «Гіманстік» — «Депортиво» — 0:0, «Расинг» — «Севілья» — 0:0, «Бетіс» — «Леванте» — 2:1, «Реал Сосьєдад» — «Еспаньол» — 1:1, «Осасуна» — «Реал» — 1:4, «Барселона» — «Сарагоса» — 3:1, «Валенсія» — «Атлетік» — 1:1, «Атлетіко» — «Вільярреал» — 3:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІДЕРИ ПЕРЕМАГАЮТЬ
  • ЗАБУТИ ПРО РАКЕТКИ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».