Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЕКОНОМІКА
СУДАКА ПОМЕНШАЛО, БИЧКИ — РОЗПЛОДИЛИСЯ

У БЕРДЯНСЬКУ ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ РИБАЛЬСТВА В АЗОВСЬКОМУ МОРІ

Води Азовського моря омивають як українські, так і російські береги. Про те, яке значення для рибальства обох країн має цей чинник, писано-переписано. З Азова до нашого столу надходять судак, лящ, бичок, оселедець та інші види риб. Рибу виловлюють російські й українські рибалки. Відтак обидві сторони зацікавлені в тому, щоб ресурси Азова не «міліли».
Із 1992 року традиційним стало проведення сесій Українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі, на яких встановлюються квоти, допустимі норми виловлення живих ресурсів.
Остання відбулася в Бердянську. Нашу країну представляли директор Департаменту рибного господарства Міністерства аграрної політики України Лариса Усаченко та начальник Державної інспекції охорони, відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства Віктор Кириченко. Росію — заступник керівника Федерального агентства з рибальства Міністерства сільського господарства Російської Федерації Сергій Подолян і заступник директора Департаменту рибальства Міністерства сільського господарства Російської Федерації Михайло Мамонов. Делегати обговорили питання проведення науково-дослідних і науково-промислових робіт, розглянули стан запасів та величину загальнодопустимого улову основних промислових риб на 2007 рік. Кожна сторона запропонувала варіанти вдосконалення Правил рибальства.
Скільки ж риби можна виловлювати у спільному морі?
Порівняно з торішньою квотою на 50 тонн збільшилась цифра загальнодопустимого улову оселедця. Цього виду риби обидві країни можуть виловити лише 150 тонн. На 300 тонн більше (тільки 15 тисяч) можна виловити піленгаса та на 1200 тонн — бичка, всього — 9 тисяч тонн. Водночас «урізали» можливе виловлення судака на 1600 тонн, дозволивши взяти 500, і на 80 тонн калкана, спинившись на цифрі 220 тонн. Решта показників залишились незмінними: азовська хамса — 15 тисяч тонн, тюлька — 80 тисяч, лящ — 90, тараня — 300, рибець — 12 тонн. Ловити осетрові, що водяться в Азовському морі, дозволено лише з метою відтворення й виконання науково-дослідних робіт.
Українська делегація змогла зберегти, а у деяких випадках поліпшити торішні квоти. Нинішнього року, завдяки скоординованим діям органів рибоохорони, вдалося досягти значного збільшення популяції бичка. Тож зросло число його допустимого виловлення і наступного року наші рибалки зможуть отримати 5400 тонн цієї риби, що майже на тисячу тонн більше, ніж торік.
Наступна сесія міждержавної комісії пройде в Росії.

Олеся РОМАНЧЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НАЙКРАЩІ КОМПАНІЇ ЗОСЕРЕДЖЕНІ В ШІСТЬОХ РЕГІОНАХ
  • РЕКОРДНИЙ КРЕДИТ
  • ЕКСПОРТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ЗРОСТАЄ
  • КРАЇНАМ СНД ЗАПРОПОНУВАЛИ СТВОРИТИ ГАЗОВИЙ АЛЬЯНС

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».