Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧОГО ТІЛЬКИ НЕ БУЛО У СЕВАСТОПОЛЬСЬКІЙ ВОДІ...
У Севастополі вчора вранці частково відновили подавання води, повідомили у прес-службі МНС України. Проте додатково питну воду городянам ще підвозять 17 спеціалізованих автоцистерн.

Установлено, що речовина невідомого походження потрапила в річку Чорна з річки Байдарка, яка знаходиться нижче від Черноріченського водосховища.
«Проведено ізоляцію водовідстійника, планується розпочати роботи з його осушення. Фахівці досліджують воду»,— зазначили в прес-службі, повідомивши, що інформації про випадки отруєння і захворювання населення, пов'язаних із уживанням питної води, не надходило.
Голова Севастопольської міської держадміністрації Сергій Куніцин у прямому телеефірі назвав чимало взаємопов'язаних чинників, що спричинили забруднення води, зокрема «зливи, які були протягом тижня, розвалені очисні споруди в районі Орлиного, покинуті селища, ферми, колишні підприємства сільськогосподарського призначення, птахофабрики, на яких свого часу використовувалося міндобриво, і хімікати, і пестициди, гербіциди».
За словами Куніцина, «внаслідок того, що очисні споруди в сільській місцевості, за великим рахунком, не працюють, у деяких місцях фекалії скидали в річки, ці річки потім впадали в озера, і все це зрештою помножене на зливи. Критичної маси було досягнуто, мул піднявся, і ми припускаємо, що сталися викиди органічних речовин, котрі вступили в реакцію».
Як сказав голова міськдержадміністрації, «жодного хімічного, бактеріологічного і якогось там ядерного палива і тому подібного, слава Богові немає, у нас є письмові висновки від наших командувачів флотів про те, що в тому районі нічого не зберігалося».
Пан Куніцин також повідомив, що останні проби «обнадійливі, а якість води поліпшується». За його словами, «нам важливо було зрозуміти: джерело забруднення має тенденцію до розвитку, чи ні. На щастя, воно не має тенденції до розвитку».
Через складну ситуацію, що склалась із забезпеченням міста водою, командування Військово-морських сил України вирішило допомогти городянам. Український військовий флот виділив сім автомобілів, здатних транспортувати близько 41 кубометра рідини, авторозливну станцію та понад сотню ґумових резервуарів на 34 тисячі літрів. Крім того, для потреб населення військові моряки готові надати питну воду в кількості 800 тонн, що зберігається на водоналивному танкері «Судак». Для надання кваліфікованої допомоги міським комунальним службам, до Севастополя з Вінниці прибула група спеціалістів санітарно-епідеміологічного загону Військово-повітряних сил ЗС України.

ДОЩ СПЕРЕЧАТИМЕТЬСЯ ЗІ СНІГОМ. ПРОТЕ «НЕГОЛОСНО»
Субота мине без істотних опадів, лише у західних і північних областях уночі місцями пройде невеликий, а вдень у неділю помірний дощ, подекуди з мокрим снігом. Таку синоптичну ситуацію наступних вихідних дав Український гідрометцентр.

Температура повітря в суботу становитиме вночі від 3° морозу до 2° тепла, в неділю — 1–6° морозу, вдень на більшій частині території країни буде від 1° морозу до 4° тепла. В південній частині термометр уночі в суботу показуватиме 0–5° тепла, в неділю 0–5° морозу, в Криму від 2° морозу до 3° тепла; вдень 1–6° тепла, в Криму до 9°.
На Київщині 11–12 листопада переважатиме мінлива хмарність без істотних опадів, лише в суботу вночі місцями пройде невеликий, вдень у неділю помірний дощ з мокрим снігом.
також у паперовій версії читайте:
  • «ЛЮДИНА РОКУ-2006»: ВИЗНАЧЕНО ПРЕТЕНДЕНТІВ
  • ПРИМІСЬКЕ ЗАЛІЗНИЧНЕ СПОЛУЧЕННЯ ПОДЕШЕВШАЄ
  • УКРАЇНА — НА 77-му МІСЦІ З-ПОМІЖ 177
  • КРИВАВЕ РОЗЛУЧЕННЯ У ХАРКОВІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».