Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
США: ПРОМІЖНІ ВИБОРИ ДО КОНГРЕСУ
Учора у Сполучених Штатах відбулися проміжні вибори до найвищого законодавчого органу — американські громадяни обирають повний склад палати представників та третину сенаторів. На думку соціологів, владна республіканська партія, найімовірніше, втратить контроль над палатою представників.

Попри ці прогнози, республіканці переконують у своїй перемозі. Волевиявленню передувала найдорожча за всю історію передвиборна кампанія. І республіканці, і опозиційні демократи агітували американців і критикували одні одних за неправильну політику в Іраку, який взагалі став центральною темою останніх тижнів політичного життя Сполучених Штатів. Президент Буш, зокрема, не раз наголошував: якщо переможе опозиція, з Іраку можуть вивести американські війська. На думку господаря Білого дому, це означатиме лише одне — провал.
Поза увагою не лишилися також економічні проблеми та корупційні скандали. Демократи сподіваються отримати більшість принаймні в одній з палат Конгресу. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, вони попереду, однак розрив між партіями значно скоротився за останні тижні.
Соціологи не прогнозують високої явки виборців. За попередньою інформацією, вона не перевищуватиме сорока відсотків.
Вибори називаються «проміжними», тому що вони відбуваються між двома президентськими виборами. Перші виборчі дільниці на східному побережжі США відчинилися вчора о 7.00 за місцевим часом (о 14.00 за київським), а останні з них завершать роботу о 20.00 (в середу о 10.00 за київським часом).
Одночасно з виборами до Конгресу, у 36 штатах громадяни обиратимуть губернаторів, а в 37 штатах відбуватимуться референдуми за більш як 200 питаннями. Відповідь чи не на найцікавіше з них з'ясовуватимуть в Арканзасі: тут громадяни вирішують, як поставитися до пропозиції розігрувати під час виборів серед тих, хто з'явиться на дільниці, заохочувальний приз у мільйон доларів.
Що ж до іншої «лотереї», політичної, то згідно з останнім опитуванням громадської думки, проведеним авторитетним журналом «Newsweek», більшість американців (53%) хочуть, щоб опозиційна Демократична партія перемогла на виборах і взяла під свій контроль Конгрес. Домінування республіканців бажають 32% громадян країни.
також у паперовій версії читайте:
  • «ОСІННІ ХМАРИ» В СЕКТОРІ ГАЗИ РОЗСІЯЛИСЯ
  • ХУСЕЙНА СУДЯТЬ ДАЛІ
  • ТРУЯТЬСЯ ГОРІЛКОЮ І ЗАБОРОНЯЮТЬ ПРОДАВАТИ ВИНА...
  • ПРОТЕСТУЮТЬ ВОДІЇ
  • ПОЛІТИЧНИЙ СКАНДАЛ ПО-ШВЕДСЬКОМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».