Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІДСВЯТКУВАЛИ...
Сьоме листопада — давно не червоний день календаря, втім, щороку цього дня про чергову річницю чи то революції, чи перевороту в Петрограді нагадують політичні мітинги. Від самого ранку до центру Києва стягнулися ліві й праві. Одні — для вшанування 89-ї річниці Жовтневої революції. Інші — для протесту та жалоби за жертвами більшовицького режиму.

Попри очікування і погрози, ліві й праві в столиці з'ясовували стосунки лише заочно. Близько двох тисяч прихильників комуністичної ідеї зібралися для традиційної жовтневої демонстрації. Червоні прапори, урочисті марші й портрети Петра Симоненка та Йосипа Сталіна. За словами очевидців, на кожного учасника урочистостей припадало по кілька правоохоронців.
Представники УНА-УНСО прийшли до місця збирання комуністів, але обійшлися словесними суперечками. Лише біля Європейської площі на демонстрантів чекали недоброзичливці. Кілька молодиків на бруківці перед Європейською площею запалили димові шашки. Нікому не зашкодили, але міліція доправила бешкетників до райвідділу.
Учасники «червоного» мітингу звернулись до влади з вимогою повернутись до комуністичної ідеології й затвердити 7 листопада державним святом.
Бійцям «Беркута» не вдалося, попри часткове обмеження Шевченківським райсудом столиці, всіх заходів на Хрещатику, переконати комуністичну колону йти лише тротуаром. Відтак виник автомобільний затор.
Долучився до заходів і Конгрес українських націоналістів та громадське об'єднання «Свобода».
Від Майдану Незалежності вони пройшли жалобною ходою до Михайлівської площі, де вшанували пам'ять жертв Голодомору. Було відправлено панахиду за жертвами комуністичного режиму. На мітингу вимагали від влади знищити всі пам'ятки радянського режиму, а саму ідеологію заборонити.
Якщо у столиці усе було більш-менш мирно, то не обійшлось без протистояння під час мітингу лівих у Львові. Близько півсотні осіб — ветеранів партії та війни, колишніх працівників партійних і комсомольських органів, членів комуністичної та соціалістичної партій — прийшли до Монумента Слави. Їх супроводжували майже 300 працівників міліції. Це виявилось виправданим заходом. По другій стороні кордону вишикувалась група людей, яких привели активісти ВО «Свобода». Вони вирішили перешкодити мітингові, над яким майоріли гасла: «Хай живе Великий Жовтень!», «Революція триває».
Своїми лозунгами «свободівці» закликали не забувати про жертви Голодомору, репресій та масового вивезення західноукраїнського населення до Сибіру. Молодики пошматували червоний прапор, який вирвали з рук комуністів. Правоохоронцям довелось неодноразово втручатись, щоб ситуація не вийшла з-під контролю. Насамкінець це призвело до невеликої сутички, що виникла після завершення мітингу.
Представники правої партії не хотіли випускати комуністів із майданчика перед пам'ятником, міліція створила коридор, через який вивела всіх прибічників КПУ до спеціального автобуса. Тоді прихильники ВО «Свобода» намагалися заблокувати рух автобуса, але втрутилися правоохоронці й розблокували дорогу.

ГРОМАДЯНИ ПОЧИНАЮТЬ МАСОВО ОФОРМЛЯТИ СУБСИДІЇ
За двадцять робочих днів у відділи субсидій Харкова звернулося 22 тисячі сімей. Про це вчора на брифінгу в міськвиконкомі повідомила виконувач обов'язків директора Департаменту гуманітарних і соціальних питань Світлана Горбунова-Рубан.

За прогнозами фахівців департаменту, основний сплеск звернень очікується наприкінці листопада — на початку грудня. Проте з 16 жовтня в роботу вже прийнято 17 тисяч заяв.
У середньому по місту в районні відділи субсидій звертаються 1700–1720 осіб за добу. Про кількість нарахованих субсидій можна буде говорити не раніше кінця грудня. «Річ у тім, що законодавець дає громадянину два місяці на подавання заяви з моменту підвищення тарифу,— нагадує пані Горбунова-Рубан.— У виняткових випадках цей термін може бути продовжений до трьох місяців».
Як повідомлялося раніше, за попередніми підрахунками фахівців, у Харкові можуть звернутися за призначенням субсидії 60 тисяч родин.
Проте не виключається, що на практиці ці прогнози можуть бути скориговані й посадовці департаменту рекомендують тим, хто має право на субсидію, не нехтувати ним: «Сім'я, яка оформила субсидію, уникає заборгованості на житлово-комунальні послуги. Гроші, що надійшли за субсидіями з державного бюджету, це гроші наших комунальних підприємств».
Найближчим часом інформаційні оголошення, в яких буде висловлено найголовніше, що слід знати городянинові, перш ніж звернутися у відділ субсидій, будуть розміщені на зворотній стороні квитанцій-рахунків за комунальні послуги, а також у ліфтах і в під'їздах будинків. Ситуація, подібна до харківської, характерна й для інших міст країни, проте наразі не відомо, чи всюди місцева влада намагатиметься працювати на упередження.
також у паперовій версії читайте:
  • «ТЕМНИКИ» ВИПІРНУЛИ У СТОЛИЦІ?
  • СИРОТИ «НА ЕКСПОРТ»
  • ОДЕСІ ЗАГРОЖУЄ ТЕХНОГЕННА КАТАСТРОФА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».