Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БІЛОРУСЬ ВТРАЧАЄ ЧЕМПІОНА
Те, що всі боксери-професіонали з колишнього СРСР володіли чемпіонськими титулами в суперважкій вазі за чотирма найпрестижнішими версіями WBC, WBA, IBF і WBO, дратувало в Америці багатьох. Однак від поєдинку в Фініксі між Сергієм Ляховичем із Шенноном Брігсом сенсацій не очікували, хоча встигли охрестити 34-річного бійця з Брукліна «останньою темношкірою надією Америки». «У найкращому разі Брігс програє за рішенням суддів», — такого висновку дійшли маститі заокеанські аналітики.

Ляхович також вважав себе фаворитом. «Брігс прагне з першого раунду діяти на високих швидкостях, завдати якомога більше ударів, сподіваючись на те, що хоча б один принесе бажаний результат. Одначе до п’ятого раунду він зазвичай здається. Розраховую, що після цього бій повністю перейде під мій контроль, — заявив Сергій». Початок поєдинку пройшов за сценарієм, який пророкував Ляхович. Брігс відразу кинувся в атаку і притиснув Сергія до канатів. Та боксер із Білорусі виправив ситуацію й глядачі побачили в’язкий бій з обопільним обміном ударами. Американець, певне, наслухався про плани Ляховича і зберігав сили. До заключного дванадцятого раунду Шеннон все ще не виглядав надмірно втомленим, хоча, на думку трьох суддів, поступався за очками — 105:104 і двічі (106:103) на користь Ляховича. «Напевно, я надто рано повірив у перемогу і розслабився. Суперник впіймав мене, завдавши потужного удару», — заявив Сергій після завершення бою. Після удару Брігса Ляхович був у нокдауні, зміг піднятися, але не встиг цілковито отямитись. Американець продовжив атаку, в результаті якої Ляхович втратив рівновагу і вилетів через канати за межі рингу. Бій спинили, а американцю присудили перемогу технічним нокаутом. «Чесно кажучи, на момент нокауту я був фізично виснажений. Знав, що суперник чекатиме, що я втомлюсь, тому зберіг сили. Я обіцяв повернути чемпіонський пояс і зробив це. Дорога до титулу була складною, але я пройшов її», — заявив Брігс. Він брав участь у чемпіонському поєдинку ще 1998 року, але програв Ленноксу Льюїсу. Попри перемогу Брігса, ймовірно, що титул знову може опинитися в руках боксера з колишнього СРСР. У наступному поєдинку Шеннон зустрінеться з росіянином Султаном Ібрагимовим. Так вирішили представники дев’ятнадцятого щорічного конгресу Всесвітньої боксерської асоціації (WBO), на якому було офіційно підтверджено, що росіянин, який жодного разу не програвав, є обов’язковим претендентом на титул цієї організації в суперважкому дивізіоні. До 16 листопада представники чемпіона WBO і російського претендента на титул матимуть змогу домовитись про умови проведення бою самостійно. Якщо їм не вдасться дійти згоди, то цього дня пройде конкурс серед промоутерів на право організації бою за титул.
Тим часом у Лас-Вегасі відбувся бій, очікуваний у Сполучених Штатах Америки навіть з більшим зацікавленням, аніж поєдинок Ляхович-Брігс. Один із найсильніших боксерів світу американець Флойд Мейвезер-молодший зустрівся з чемпіоном за версією WBC у напівсередній вазі аргентинцем Карлосом Балдоміром. Останній, як обіцяв, відразу пішов в атаку, проте його удари рідко потрапляли в ціль — з 670 проведених результативними стали лише 79, тоді як у Мейвезера цей показник — 199 із 458. У результаті обличчя Балдоміра в першому раунді перетворилося на боксерську грушу, але аргентинець мужньо протримався до останнього раунду, хоча у підсумку сумнівів щодо результату ні в кого не виникло — американець був явно сильнішим від свого суперника. «Я провів блискучий бій і довів, що можу вигравати, незважаючи на жодні обставини. Нокауту не вийшло через те, що я пошкодив руку — довелося берегти себе. Що стосується Балдоміра, то це — гідний супротивник. Він бився серцем», — заявив Мейвезер, отримавши за бій вісім мільйонів доларів, тоді як Балдомір — лише 1,6 мільйона.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ХОКЕЇСТИ? ФУТБОЛІСТИ!
  • ДВІ ПЕРЕМОГИ
  • РОЗГРОМ
  • ПОЛЬСЬКЕ СРІБЛО
  • ІЗ РІЗНИМ НАСТРОЄМ
  • ВАЖКА ЖІНОЧА ДОЛЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».