Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАРОД ШОКОВАНИЙ, УРЯД ЗБИРАТИМЕ ІНФОРМАЦІЮ
До 20 листопада робоча група, створена урядом для розробки засад тарифної політики та опрацювання механізмів захисту уразливих верств населення від подорожчання енергоносіїв, має винести на розгляд Кабінету Міністрів свої пропозиції щодо диференційованих тарифів на газ, які будуть затверджені та запроваджені з 1 грудня, повідомили в Мінпаливенерго.

За інформацією міністерства, під час засідання члени робочої групи обговорили засади соціально справедливої тарифної політики. Передбачається, що ціни на газ для населення та комунальних підприємств залежатимуть від обсягів споживання газу споживачами. До кінця тижня група має намір завершити збирання та опрацювання інформації стосовно обсягів споживання газу різними категоріями споживачів і визначитися з обсягами субсидій, необхідних для компенсації подорожчання газу для уразливих соціальних груп.
Тим часом, виступаючи з парламентської трибуни, народний депутат, член БЮТ Микола Томенко заявив, що український народ має почути думку уряду з питання підвищення житлово-комунальних тарифів.
«Ми пропонуємо нарешті послухати уряд: яка процедура компенсації, яка процедура виплат субсидій і так далі. Вийдіть на вулиці й поговоріть з людьми»,— сказав він, звертаючись до уряду.
За словами пана Томенка, наразі українці шоковані від підвищення житлових тарифів і їм потрібно пояснити процедуру виплат субсидій.

ПИТАННЯ ЧФ РФ: НАПОЛЕГЛИВІСТЬ УКРАЇНЦІВ ПРИНЕСЕ РЕЗУЛЬТАТИ?
Перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко відзначив позитивні зрушення у переговорному процесі з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Про це він заявив на брифінгу, коментуючи підсумки третього засідання підкомісії українсько-російської міждержавної комісії, що відбулося у Севастополі.

За словами дипломата, завдяки наполегливій позиції української сторони вдалося значно просунутися у питаннях інвентаризації земельних ділянок і майна, переданих у користування ЧФ РФ.
Володимир Огризко наголосив, що «на цьому етапі йде справді непоганий діалог». Сторони відійшли від загальних заяв і аналізують те, що зроблено від часу попереднього засідання. Він висловив сподівання, що до кінця року буде узгоджено значну кількість відповідних документів і з'явиться можливість перейти до наступного етапу — інвентаризації об'єктів, розташованих на цих земельних ділянках.
Як позитив дипломат зазначив, що російська сторона надала свої пропозиції щодо проведення інвентаризації загалом. Вони мають компромісний характер, однак українська сторона налаштована розглянути їх найближчими днями. Якщо це відповідатиме національному законодавству та інтересам України, ми міркуватимемо над компромісним варіантом росіян, заявив посадовець.
Під час переговорів українська сторона звернула увагу російських колег на об'єкти, що не увійшли у додатки до угод оренди, але, де-факто, використовуються російською стороною. За оцінкою дипломата, є два варіанти вирішення цієї проблеми: або росіяни одразу повертають об'єкти українській стороні, або слід долучити їх до загального переліку об'єктів, які інвентаризуються. Володимир Огризко зазначив, що українська сторона мусить мати повну картину і після цього ухвалювати рішення.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості пролонгації договору про тимчасове перебування ЧФ РФ на території України, перший заступник міністра закордонних справ наголосив, зокрема, що це суперечить Конституції України. Він також вважає, що процес виведення ЧФ із Криму може тривати не один місяць, а тому потрібно своєчасно визначитися стосовно його термінів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУГАНЩИНА: ХЛІБ ПОДОРОЖЧАВ НА 33%
  • США ЗАБОРГУВАЛИ НАМ ІСТОРИЧНІ ЦІННОСТІ
  • «ФАБРИКА КРАСИ» ПО-УКРАЇНСЬКОМУ — НА ТЕЛЕЕКРАНАХ
  • «ПІРАТИ» ДІЮТЬ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ
  • ЗАПОРІЖЖЯ: ПОДЕШЕВШАВ ПРОЇЗД У «МАРШРУТКАХ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».