Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЯХТУ ВИСТАВИЛИ НА ПРОДАЖ

Яхту «Балкан» для Тодора Живкова замовили в Італії 1981 року. Її виготовили з цінних порід деревини. Довжина судна — 27 метрів. Вартість — 1 800 000 доларів. Ресурс двигуна судна — 30 тисяч годин. Він пропрацював близько 700 годин.
Тодор Живков лише раз піднімався на борт яхти, коли в Болгарії з візитом перебував керівник НДР Ерік Хоннеккер. Два комуністичних лідери зробили тоді коротку прогулянку морем.
Нині «Балкан» стоїть у сухому доку на Військово-морській базі Атія. Яхта не виходила в море з 1994 року. Держава витрачає на її охорону та підтримку чистоти близько 4276 доларів на рік.


ЗНАЙДЕНО ДОІСТОРИЧНОГО МОРСЬКОГО МОНСТРА
Велетенський скелет морського динозавра знайшли палеонтологи з музею природознавства університету Осло. Цей гігантський хижак отримав нехитре неофіційне ім'я — «Монстр», передає Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.
Скам'янілості віком 150 мільйонів років, що належали тваринам із груп плезіозаврів та іхтіозаврів, дослідники знайшли на одному з островів архіпелагу Свалбард, що на півдороги між Норвегією і Північним полюсом.
Одне зі знайдених створінь виявилося надто великим. Саме його назвали «Монстром». Він належить до пліозаврів — короткошийного різновиду плезіозавра. Габарити істоти вражають. Кожен зуб цієї пратварини за розмірами перевершує банан. Хребці — розміром із обідні тарілки, а довжина черепа становить 3 метри. Хоча скелет повністю не викопали, вчені припускають, що від носа до хвоста він сягає більш як вісім метрів. Ця істота була основним хижаком у холодному глибокому морі й полювала на інших морських ящерів.
Морські рептилії, відкриті на архіпелагу Свалбард, схожі на морських динозаврів, яких знайшли раніше в південній Англії.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • РЕКОРДИ
  • МАНДРИ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».