Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЩО СКАЗАВ ВОЛОДИМИР ПУТІН НАРОДОВІ
Президент Росії під час «прямої лінії» заявив, що Росія не має наміру розширювати свою територію за рахунок Абхазії та Південної Осетії. Однак Кремль не може допустити пролиття крові на цих грузинських теренах. Саме тому, за переконанням російського лідера, Москва зайняла таку позицію щодо Тбілісі. Втім, глава держави нагадав історію. За його словами, Грузія добровільно увійшла в російську імперію й на той час в її складі не було ані Абхазії, ані Південної Осетії. Що ж до антигрузинської істерії в РФ, президент зазначив, що утиски за етнічними ознаками — неприпустимі. Боротися в такому разі влада має лише зі злочинцями.

Путін також вважає, що кількість замовних убивств у Росії зменшується. Так він заявив під час відповіді на запитання про вбивство журналістки Анни Політковської. Російський глава держави запевнив: завдання влади — довести розслідування цього вбивства до кінця.
Очільник Росії також згадав про Чорноморський флот. Володимир Путін сказав, що продовжити термін перебування російського флоту в Севастополі може лише Україна, це — її компетенція як суверенної країни.
Стосовно дій Північної Кореї, яка на відстані 177 кілометрів від російського кордону випробувала ядерну зброю, то Путін лише закликав Пхеньян повернутись до шестисторонніх переговорів. Утім, на його переконання, така поведінка КНДР зумовлена «неправильною тональністю», якої дотримуються деякі держави у перемовах із нею.
Путін також сподівається зберегти свій політичний вплив після завершення президентського терміну. Він додав, що поки не готовий назвати імені свого наступника, але визначиться з його кандидатурою найближчим часом. Російський президент зазначив, що конституція забороняє йому втретє балотуватися на посаду глави держави, а основним своїм завданням визначив «вирішення соціальних завдань. Головним із них є усунути дисбаланс між тими, хто живе дуже заможно і має високі доходи, і тими громадянами, які живуть бідно». «Більше того, я переконаний, що в Росії нині новий етап розвитку — період стабільного економічного зростання»,— наголосив він.
Питання президентові поставили близько півтора мільйона росіян. Найбільше їх цікавили проблеми житла, соціального захисту, освіти, а також зовнішньої політики. Громадяни переймалися низьким рівнем зарплат і пенсій. Володимир Путін відповів лише на деякі питання, тому не всі люди були задоволеними цим відбором і вбачають у цьому цензорські перепони.
«Пряма лінія» з російським президентом відбувається щороку. Свої питання громадяни ставлять у телеефірі, по телефону та через Інтернет. До самого початку спілкування організатори тримали у таємниці міста, в яких планувалися телемости зі студією, де перебуває президент.
також у паперовій версії читайте:
  • ХТО У СВІТІ НАЙСИЛЬНІШИЙ?
  • ВІД СТИХІЇ ПОТЕРПАЮТЬ ПОРТУГАЛІЯ ТА ІСПАНІЯ
  • ЗОЛОТО ПІНОЧЕТА ЗНАЙШЛОСЯ У ГОНКОНГУ
  • ВІЙНИ МІЖ США І КНДР НЕ БУДЕ
  • ФРН: СКАНДАЛЬНІ ФОТО З БУНДЕСВЕРУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».