Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У КИЇВРАДІ ПОБИЛИСЯ ЧЕРЕЗ СТІЛЬЦІ?
Близько тисячі осіб учора пікетували будівлю столичної мерії, протестуючи проти підвищення житлово-комунальних тарифів, а також проти містобудівної політики міської влади. Акція проходила під прапорами блоку Юлії Тимошенко. Її приурочено до пленарного засідання Київради, на якому було заплановано розглянути понад 120 земельних питань, а також питання про внесення змін і доповнень у бюджет столиці. У порядку денному є також питання про надання щорічної одноразової адресної грошової допомоги педагогічним і медичним працівникам, про першочергові заходи щодо впорядкування центральної частини Києва і головної вулиці столиці — Хрещатика.

Проте замість дебатів під час сесії Київради сталася сутичка між депутатами від БЮТ і блоку Черновецького. В епіцентрі бійки опинилися Михайло Бродський і Степан Черновецький, син столичного мера.
З огляду на обмежений простір, у сутичці взяли участь близько п'яти–шести депутатів, але бійка тривала довго, передає «Обком» із посиланням на «ProUA».
Щодо причин конфлікту. Депутат від фракції БЮТ Олександр Бригинець заявив журналістам, що блок Леоніда Черновецького намагається «маніпулювати ситуацією у сесійній залі». За його словами, депутати блоку Черновецького почали виганяти членів БЮТ, які сиділи в перших рядах.
Пан Бригинець каже, що за регламентом, який так само діє і в Верховній Раді, розсаджування відбувається таким чином, що кожна фракція має місця в першому, другому і решті рядах. Те розсаджування, яке запропонував секретаріат мера, передбачає, «щоб у першому ряду сиділи люди Черновецького, в другому, умовно кажучи, блок Володимира Литвина та Партія регіонів, далі «Наша Україна», і на останніх рядах — ПРП і БЮТ».
За словами депутата, це робиться для того, щоб у разі ексцесів у перших рядах знаходились «віддані люди, які б допомогли когось заблокувати чи зняти з трибуни».
Секретар Київради Олесь Довгий запропонував перенести засідання на наступний день, «якщо БЮТ не змінить своєї радикальної поведінки».
Коли номер газети готувався до друку, стало відомо: після перерви меру Києва Леоніду Черновецькому вдалося відкрити сесію: «за» проголосувало 102 депутати.

АБО «ПО-БРАТСЬКОМУ», АБО — «ПО-РИНКОВОМУ»
Міністр оборони Анатолій Гриценко переконаний, що ціна на російський газ для України, його транзит до Європи та ціна оренди за базування Чорноморського флоту Російської Федерації має розглядатися комплексно. Про це високопосадовець сказав учора журналістам під час робочої поїздки до Львова.

Він відзначив, що 10 років назад ці питання вирішувались в комплексі, тому коли одне з питань, а саме ціна російського газу для нашої країни збільшилась в кілька разів, то, очевидно, треба ставити питання про дзеркальний перегляд умов транспортування російського газу українською газотранспортною системою, і розглянути питання про ринкові підходи до визначення ціни за оренду території Чорноморським флотом в Криму. «Ми не можемо в одному секторі жити по-братськи, а в іншому секторі — жити по-ринковому — треба бути послідовними, якщо переходимо на ринкові засади у наших відносинах, то це має охоплювати всі сектори»,— підкреслив керівник українського військового відомства.
Водночас він наголосив, що не йдеться про «виштовхування» ЧФ РФ, Україна просто повинна захищати власні національні економічні інтереси. «На мій погляд, уряд повинен проводити переговори з російською стороною з усього комплексу питань, а не намагатись секторально вирішити одне постачання газу за ціною, яка поки що визначена за незрозумілими критеріями, і при цьому не змінювати ціни на транзит і не ставлячи питання про ціну оренди»,— вважає міністр.
Пан Гриценко додав, що Україна не веде переговорів щодо пролонгації договору про тимчасове перебування Чорноморського флоту РФ на своїй території. Він підкреслив, що Президент не давав жодних доручень ні міністру оборони, ні міністру закордонних справ розглянути питання про можливість використання потужності ЧФ РФ для забезпечення суверенітету або пролонгації договору. «Якщо хтось веде такі переговори — тоді це закулісні перемови, таємні, а відтак — незаконні. Але, я думаю, що це вигадка»,— зазначив міністр.
Він пояснив: оскільки Конституція України не передбачає постійного базування іноземних військ на території країни, то ухвалення цього рішення теоретично можливе тільки шляхом внесення змін до Конституції. Міністр висловив переконання, таке питання найближчим часом не буде навіть ставитись на обговорення, оскільки жодних причин та підстав для цього немає.
Як відомо, президент РФ Володимир Путін 25 жовтня під час «прямої лінії» відзначив, що «Росія, у разі необхідності, у разі прохання українського народу, українського керівництва гарантує одне — невтручання у внутрішні справи. Якщо виникне така спокуса, то, запевняю, присутність російського флоту в Криму не буде зайвою». Натомість Президент України вчора у Гельсінкі відповів, що наша країна здатна самостійно забезпечити цілісність і національний суверенітет.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІЙСЬКОВІ ПЕНСІОНЕРИ ЗНОВУ «АТАКУВАТИМУТЬ» КАБМІН
  • ЗАПОРІЖЖЯ: «ШВИДКА» НЕ ЇХАЛА ДВІ ДОБИ...
  • ІЗ БАЙКОНУРА ЗЛЕТЯТЬ НАШІ РАКЕТИ
  • ТЕРАКТ У ЛЬВОВІ: ЗАГИНУЛА ШКОЛЯРКА, ТРАВМОВАНО ДЕПУТАТА МІСЬКРАДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».