Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НОВІ ПРОФЕСІЇ РОБОТІВ

А у Гонконгу нещодавно відкрився перший ресторан, у якому весь обслуговуючий персонал... складається з роботів.
Китайські винахідники також створили роботів для дому. Агрегати серії «Айке» Лянлян і Юеює на п'ятій міжнародній виставці продукції машинобудування у місті Шеньяні отримали Державний сертифікат науково-технічного досягнення і численні міжнародні патенти на винахід. Такі роботи, отримавши по мобільному телефону наказ, роблять обхід будинку, а господар може простежити за цим через об'єктиви, встановлені в їхніх головах. Якщо у квартирі щось загориться або витікатиме газ, вони надішлють господарю SMS.
Коли людині самотньо, вона також може обзавестися «роботом-красенем», який імітуватиме людські рухи, наприклад, вітальні жести й танцювальне па, фотографуватиме і відразу видаватиме фото. Та найголовніше, він може підтримувати розмову з гостями, відповідати на запитання, говорити англійською та на сичуаньському діалекті, співати, розповідати анекдоти, бути гідом. Окрім того, цей робот привабливий зовні, оскільки творці об'єднали в ньому риси багатьох китайських красунь.
Автори вважають, що такий робот використовуватиметься в готелях середньої й високої категорій, розважальних центрах, популярних туристичних визначних пам'ятках, офісних будівлях, будинках науки та техніки, дитячих центрах, а також виступатиме в ролі гостя або ведучого телепередач.


У ПОСОЛЬСТВІ ОСЕЛИВСЯ ЛЕОПАРД
Британське посольство в Ефіопії відвідав несподіваний візитер — леопард. На території диппредставництва, що займає площу 35 гектарів, два дні жила величезна плямиста «кішка», повідомляє Укрінформ із посиланням на NEWSru.
Мабуть, тварині сподобалися угіддя посольства, які скидаються на дикий ліс. Але як вона змогла потрапити туди — незрозуміло.
За словами представниці посольства Холлай Тетт, звір обережно поставився до нових угідь і нічого серйозно не пошкодив. Щоправда, він усе-таки підкріпився парою кроликів і домашніх котів.
Співробітники диппредставництва були настільки налякані, що відмовлялися виходити з будівлі. Вони вийшли на свіже повітря лише після того, як спеціалісти вловили та евакуювали леопарда.
Очевидно, хижак вирішив, що може зазіхнути на людське поселення, якщо мисливці не цураються нападати на його житло. Нині почастішали випадки, коли тваринам доводиться контактувати із людиною, оскільки люди чинять дедалі більший тиск на дику природу.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».