Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
У ВІДРИВ ПІШЛИ ДВОЄ
В Італії відбулися поє-динки восьмого туру національної першості. Лідери чемпіонату, «Інтер», «Палермо» і «Рома», свої зустрічі грали вдома. Причому в суперники їм дісталися далеко не найсильніші команди Серії А.

«Інтер» зустрічався на «Сан-Сіро» з «Ліворно», який після семи проведених матчів зазнав лише однієї поразки. Головною новиною зі стану міланців за останній час став від'їзд до Бразилії головної зірки клубу — Адріано. За словами головного тренера команди Роберто Манчіні, нападникові, який не забивав за «Інтер» із 29 березня, потрібна короткочасна відпустка. «Можливо, якби після чемпіонату світу Адріано більше відпочивав, він виглядав би краще на старті сезону». За відсутності Адріано на вістрі атаки «Інтера» вийшов Крус. Початок зустрічі нагадував останній матч чорно-синіх у Лізі чемпіонів проти «Спартака». Секундна стрілка ще не встигла закінчити друге коло, а французький захисник «Ліцворно» Марк Пфертцель примудрився зрізати м'яч у власні ворота. «Інтер» повів у рахунку і відразу спробував закріпити свій успіх.
На тринадцятій хвилині Рекоба подав кутовий, а Матерацці невідпорно пробив головою. Досягнувши відчутної переваги, господарі поля відійшли до своїх воріт, а головний акцент зробили на контратаки. Все ж у другому таймі на сімдесятій хвилині гості змогли забити. Подарував надію вболівальникам своєї команди Лукарелі. Однак через хвилину Станкович, обігравши кількох опонентів, зробив відмінну передачу на Ібрагимовича і швед збільшив перевагу «Інтера» до двох м'ячів. Ще через сім хвилин Хуліо Крус після подачі кутового поставив остаточну крапку в цій зустрічі — перемога господарів 4:1.
«Палермо» зустрічався з «Мессіною». Господарі зустрічі підійшли до матчу у відмінному настрої. Ще б пак. У минулому турі вони примудрилися на виїзді обіграти грізний «Мілан». Однак у цій зустрічі рахунок відкрили гості. Крістіано Рігано вивів «Мессіну» вперед. До речі, цей забитий м'яч став для нього шостим у чемпіонаті й після восьмого туру форвард очолив список бомбардирів Серії А. Футболісти «Палермо» швидко встановили рівновагу. На 25-й хвилині Дзакардо зрівняв рахунок. Наприкінці першої половини гри господарі забили ще один м'яч. Давид Ді Мікеле заробив пенальті й сам же його реалізував. Друга половина матчу пройшла в обопільних атаках. Відзначитися могла як одна, так й інша команда, однак результат залишився незмінним — 2:1. Тож у сицилійському дербі гору взяли футболісти «Палермо».
Столична «Рома» грала у себе вдома зі скромним «Асколі», який ще не пізнав радості перемог у елітному італійському дивізіоні. Примітно, що й у цьому поєдинку рахунок відкрили гості, а зробив це на 22-й хвилині екс-гравець «Роми» Марко Дельвекіо. У другому таймі господарі зусиллями Франческо Тотті зрівняли рахунок, але «Асколі» через кілька хвилин знову вийшов уперед. Цього разу відзначився хорватський нападник Саша Бєлановіч. І все ж «Рома» врятувала матч. У доданий арбітром час захисник Філіп Мексес зумів добити м'яч у ворота після штрафного удару у виконанні Тотті. Однак ця нічия навряд чи принесла задоволення футболістам римського клубу, адже конкуренти збільшили свою перевагу. З інших поєдинків туру варто відзначити зустріч у Вероні, де «Кьєво» приймав «Мілан». У цьому протистоянні глядачі побачили лише одну результативну атаку. Єдиний гол — на рахунку гравця гостей Марека Янкуловські.
Результати матчів восьмого туру:
«Аталанта» — «Кальярі» — 3:3
Голи: Лоріа 4, Вентола 58, Доні 67 — Бьянко 6, Д'Агостіно 30, Суазо 54 — з пенальті
«Інтер» — «Ліворно» — 4:1
Голи: Пфертцель 2, — автогол, Матерацці 13, Ібрагімовіч 71, Крус 78 — Лукареллі 70
«Кьєво» — «Мілан» — 0:1
Гол: Янкуловські 30
«Палермо» — «Мессіна» — 2:1
Голи: Дзакардо 24. Ді Мікеле 41, — з пенальті — Рігано 6
«Реджина» — «Парма» — 3:2
Голи: Аморузо 33, 77, Бьянкі 76 — Будан 39, Гасбароні 84
«Рома» — «Асколі» — 2:2
Голи: Тотті 50, Мексес 90 — Дельвеккіо 22. Бєлановіч 66
«Сампдорія» — «Лаціо» — 2:0
Голи: Квальярелла 53, Вольпі 75, — з пенальті
«Сієна» — «Катанья» — 1:1
Голи: Фрік 47 — Корона 90
«Торіно» — «Фіорентина» — 0:1
Гол: Йоргенсен 13
«Емполі» — «Удінезе» — 1:1
Голи: Матеіні 60 — Ободо 57

Англія
У Англії відбулися заключні матчі 1/16 фіналу Кубка ліги. Лондонський «Арсенал» переграв «Вест Бромвіч» із рахунком 2:0. Лондонський «Челсі» у гостях зустрічався з «Блекберном». Жозе Моуріньйо виставив на гру експериментальний склад, давши відпочити своїм ключовим гравцям, у тому числі Андрію Шевченку. Опонент португальця Марк Х'юз виставив на гру всіх найсильніших. У першій сорокап'ятихвилинці команди не змогли відзначитися, незважаючи на велику кількість небезпечних моментів. На початку другої половини гри «Блекберн» утратив двох своїх основних гравців. На 48-й хвилині травму отримав Педерсон і цим майже відразу скористався Джо Коул, який зіграв на випередження і забив свій перший гол після травми. На 56-й хвилині поле залишив нападник господарів Нонда. Після цього в атаці у «Блекберна» остаточно зникла будь-яка гострота. Наприкінці зустрічі Калу збільшив перевагу своєї команди — 2:0.
«Манчестер Юнайтед» зустрічався з клубом другого дивізіону «Крю» і несподівано для всіх зустрів гідний опір. Початок для манкуніанців вийшов удалим. Вони швидко втілили свою перевагу в гол, який забив Сольск'яер. Однак наприкінці другого тайму гравці «Крю» зуміли відігратися. Матч перейшов у додатковий час, у якому підопічні Алекса Фергюсона продовжували шукати щастя біля воріт суперника ворота «Крю». На передостанній хвилині другого додаткового тайму Лі забив золотий гол.
Результати зіграних матчів:
«Ньюкасл» — «Портсмут» — 3:0
Голи: Россі 48, Солано 53, Солано 90.
«МК Донс» (Д-3) — «Тоттенхем» — 0:5
Голи: Мідо 36, Дефо 44, Дефо 51, Мідо 60, Кін 90
«Блекберн» — «Челсі» — 0:2
Голи: Дж. Коул 53, Калу 81
«Чарльтон» — «Болтон» — 1:0
Гол: Бент 17
«Ліверпуль» — «Рідінг» — 4:3
Голи: Фаулер 44, Ріісе 45, Палетта 50, Крауч 77 — Байкі 75, Літа 81, Лонг 75
«Крю» (Д-3) — «Манчестер Юнайтед» — 1:2 (0:1, 1:0)
Голи: Варні 73 — Сольск'яер 26, Лі 119

Німеччина
Мюнхенська «Баварія» вийшла в 1/8 фіналу Кубка Німеччини, обігравши клуб другого дивізіону «Кайзерслаутерн» із рахунком 1:0. Господарі захопили лідерство з перших хвилин матчу, однак відкрити рахунок у ньому змогли лише на 49-й хвилині. Макай подав кутовий, Демікеліс обробив м'яч і зробив передачу на Отля, який відкрив рахунок. Цей результат до завершення зустрічі не змінився. Тим часом у інших зустрічах Кубка не обійшлося без інцидентів. Один матч навіть не було дограно. Так, у грі «Герти» з клубом третього дивізіону «Штутгарт Кіккерс» на 80-й хвилині вболівальники кинули з трибун пляшку, яка потрапила у бокового арбітра. Той виявився не в змозі продовжити поєдинок. На час інциденту «Герта» вела з рахунком 2:0.
Результати матчів ігрового дня:
«Алеманія» — «Ауе» (Д-2) — 4:2 у додатковий час
«Дуйсбург» — «Байер» — 3:2 д. ч
«Оснабрюк» (Д-3) — «Боруссія» М — 2:1
«Пфуллендорф» (Д-3) — «Кікерс Оффенбах» (Д-2) — 0:2
«Ессен» (Д-2) — «Айнтрахт» — 1:2
«Падерборн» (Д-2) — «Нюрнберг» — 1:2 д. ч.
«Штутгарт Кіккерс» — «Герта» — 0:2 (0:0) Матч перерваний на 80-й хвилині
«Баварія» — «Кайзерслаутерн» — 1:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НЕГОСТИННИЙ «СЕВАСТОПОЛЬ»
  • «БЕРКУТ» ПОБИВ «СОКОЛЯТ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».