Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
З ПОГЛЯДУ ПСИХОЛОГА
ДЕПРЕСІЇ — ЧЕРЕЗ РОБОТУ
Данські вчені з’ясували, що в жінок через те, що їм бракує авторитету на роботі, часто трапляються тяжкі депресії. Цікаво, що чоловіки не схильні впадати в розпач через своє суспільне становище.

Такі дослідження проводилися в Данії двічі: в 1995 і 2000 роках. Жінки, які вважають, що до їхньої думки на роботі ніхто не дослухається, і ті, котрі не відчувають підтримки з боку начальства, частіше зазнають нападів депресії. Чоловіки, не впевнені в стабільності свого становища на роботі, потерпають через поганий настрій вдвічі частіше, ніж ті, хто більш упевнений у завтрашньому дні, повідомляє Reuters Health.

ЩОП'ЯТЬ РОКІВ — НОВИЙ ЖАРГОН
Підлітки мають власний жаргон, який відрізняється від дорослого і змінюється приблизно щоп’ять років, стверджують психологи.
Останнім часом фрази, котрі промовляють підлітки, стають коротшими і містять багато лайливих слів, що, на думку психологів, є не лайкою, а манерою висловлюватися. На стиль мови молоді впливає розповсюдження мобільних телефонів, SMS й електронної пошти.
Що стосується дітей, то на їхньому розвиткові позначається телебачення, є й ті, хто вивчив мову здебільшого завдяки ТВ. Проте на формування дитини передовсім мають вплив усе-таки батьки, стверджують психологи. Вони повинні розмовляти з дітьми, відповідати на їхні запитання, читати книжки, знайомити з новою лексикою, чітко вимовляти слова.

КРАЩЕ РОЗЛУЧИТИСЯ...
Відомо, що щасливі сімейні подружжя здоровіші та благополучніші, ніж розведені чи самотні чоловіки й жінки. Учені переконані також, що розлучення негативно впливає на психіку.
Проте мало хто досліджував здоров’я і психічний стан людей, які довго перебувають у нещасливому шлюбі. Американські вчені довели, що таким подружжям розлучення може принести не шкоду, а користь. Аби оцінити задоволення від сімейного життя, науковці ставили учасникам дослідження питання про взаємопорозуміння й довіру в сім’ї, відчуття щастя тощо. «Нещасливими» соціологи вважали шлюби, у яких усі показники були нижчими за середні. Ці подружжя не одержують один від одного соціальної й емоційної підтримки, яка є в щасливих родинах. І хоча розлучення знижує самооцінку й негативно позначається на психічному здоров’ї, тривале перебування в нещасливому шлюбі справляє на людину більш руйнівний вплив, повідомляє «Social Forces».

ГУМОР ТІЛЬКИ ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ?
Чоловікам більше подобаються блондинки й не до вподоби гострі на язик жінки — стверджують канадські психологи. Річ у тім, що чоловікам подобається жартувати, але не подобається, коли глузують з них. І коли таке стається, вони намагаються якнайскоріше накивати п’ятами.
Опитування, проведене серед студентів, засвідчило, що чоловіки вибирають найсимпатичніших дівчат, а дами — найдотепніших чоловіків. Половині опитаних чоловіків подобається жіноча іронія, однак вони не хотіли б мати жартівливу дружину. У нетривалих стосунках схильність дівчини до жартів може виявитися достоїнством. Проте жінкам подобається чоловічий гумор, вони вважають його ознакою розуму, від таких чоловіків можуть народитися успішні й талановиті діти, повідомляє Inopressa.ru.

ЛЮБОВ РЯТУЄ САМОГУБЦІВ
Вважається, що накласти на себе руки може лише слабка людина. Насправді це не так. Американські вчені дійшли висновку, що зважитися на суїцид здатні лише ті, хто не боїться смерті. За їхньою теорією, самогубець свідомо чи несвідомо привчає себе до небезпеки, болю й страху. Дехто скоює кілька спроб покінчити з життям.
Людині, яка хоче вмерти, зазвичай здається, що вона є тягарем для близьких і не бачить свого місця в житті. Украй небезпечно, якщо це відчувають ті, хто здатен заподіяти собі біль. До групи ризику належить відносно невелика категорія людей, що має бажання вмерти і схильність до суїциду. Знаючи фактори ризику, можна запобігти великій кількості самогубств, вважають учені. Найкращим захистом для таких людей є щирі стосунки з близькими людьми, повідомляє Medlinks.ru.

Підготувала Наталія ДЯДЬКОВА
також у паперовій версії читайте:
  • ГОНЕЦЬ ЗИМИ — ЧАС
  • ЛІКИ ВІД УСІХ ВИДІВ ГРИПУ
  • НЕ ПРОСПІТЬ, ЛЮДИ!
  • ВОЛИНСЬКА ВАНГА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».