Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗАЛІЗНІ КУЛАКИ УКРАЇНЦІВ
Упродовж останніх кількох днів у світі боксу було по-справжньому гаряче. Особливо відзначилися українські боксери. Сергій Дзиндзирук захистив пояс чемпіона світу за версією WBO, Андрій Котельник — титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA. Успішним виявився захист Романа Джумана пояса чемпіона світу за версією GBU. Тим часом аматорська збірна України здобула «бронзу» Кубка світу.

Броварчанин Сергій Дзиндзирук захистив пояс чемпіона за версією WBO у легкій середній вазі. У німецькому Халле Сергій провів бій проти росіянина Алісултана Надірбегова й здобув перемогу за підсумками дванадцяти раундів. Зауважимо, що росіянина спочатку розглядали як претендента на титул чемпіона за версією GBU. Однак у ринг проти Романа Джумана він не вийшов, а прийняв запрошення провести бій з Дзиндзируком. Протягом поєдинку українець переконливо домінував у рингу. В деяких епізодах росіянин лише завдяки стійкості встояв на ногах після потужних ударів опонента. Всі три арбітри віддали перемогу нашому землякові. Сергій Дзиндзирук, який 3 грудня 2005 року став чемпіоном світу за версією WBO, успішно утримує титул найсильнішого боксера у своїй вазі.
У рамках того ж вечора боксу титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA захистив Андрій Котельник, який виступає у ваговій категорії до 63,5 кг. Він переміг технічним нокаутом у восьмому раунді над Вільямом Гонзалесом із Панами. Суперник активно розпочав поєдинок, але його удари Котельник нейтралізовував блоком або оманливими рухами корпусом. Наприкінці першого раунду український боксер збільшив темп, а після однієї з його двійок панамець опинився в нокдауні. Львів’янин переважав свого суперника в кожному раунді. Мабуть, виконуючи вказівку тренера Міхаеля Тімма, Котельник кожен раунд завершував атакою. Гонзалес не зміг нічого протиставити опонентові.
Наприкінці четвертого раунду панамець знову опинився в нокдауні, а у восьмому раунді вкотре пропустив чимало потужних ударів. Попри те, йому вдалося встояти на ногах, однак його наставник вирішив припинити побиття свого підопічного і викинув у ринг білий рушник. Тож Котельник здобув чергову перемогу технічним нокаутом у восьмому раунді.
Востаннє львів’янин перемагав достроково у вересні 2003 року — в Гамбурзі технічним нокаутом він здолав Артура Урену. Вочевидь, наступний бій Котельника буде за пояс чемпіона світу. Адже на початку осені цього року, згідно з рішенням конвенції Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) в Токіо, власник титулу цієї організації француз Сулейман Мбайє має провести бій-реванш із Андрієм Котельником. Вакантний чемпіонський пояс WBA дістався Мбайє 2 вересня у протистоянні з аргентинцем Раулем Бальбі, якого француз переміг технічним нокаутом у четвертому раунді. Котельник і Мбайє зустрічалися в листопаді 2004 року у Франції. Тоді Андрій програв за рішенням суддів.
Тим часом збірна України з боксу виборола третє місце в розіграші Кубка світу, який завершився в Баку. У вирішальному протистоянні наші боксери розгромили команду Китаю 10:1 і випередили за очками азербайджанську команду. За «бронзу» українська команда отримала 20000 доларів. Упродовж турніру українські боксери також розгромили збірну Африки 10:1 і з таким самим рахунком програли росіянам. Збірна Росії у фіналі Кубка світу з мінімальним рахунком (5:6) програла команді Куби. Кубинські боксери виграли протистояння в надважкій вазі, де росіянин Іслам Тімурзієв програв технічним нокаутом у третьому раунді Одланьєру Солісу. Відтак кубинці взяли реванш у росіян за поразку у фіналі минулорічного Кубка світу. Торік змагання відбувалися в Москві. У фінальному двобої господарі рингу здолали збірну Куби з рахунком 7:4. Українці тоді посіли п’яте загальнокомандне місце. Уперше ці змагання пройшли в Казахстані 2003 року.
Під час вечора боксу, що днями відбувся у Львові, чергові перемоги здобули господарі рингу. Програму змагань відкрило протистояння Василя Кондора (вагова категорія — до 79,4 кг) та білоруса Дениса Соломки. За підсумками чотирьох раундів судді одностайно віддали перемогу українцю.
Криворізький суперважковаговик Максим Педюра технічним нокаутом у другому раунді переміг представника Донбасу Андрія Кіндріча. Переконливу перемогу отримав львів’янин Костянтин Ровенський, який у шестираундовому поєдинку здолав росіянина Тулкіна Кілічева. «Бій Ровенського мені сподобався. Не можна сказати, що він провів ідеальний бій. Проте Костя витримав натиск опонента, пропустив потужний удар, однак упевнено довів поєдинок до перемоги», — зазначив наставник львівського боксера Роман Семенишин. Дніпропетровець Андрій Руденко в чотирьох раундах здолав харків’янина Олега Бєлікова. Для харків’янина це був чотирнадцятий бій у кар’єрі, натомість його опонент дебютував на професійному рингу.
«Руденко нічим не здивував, а можливо, розчарував. Він не програв, але за якістю боксу хотілося б від нього кращого», — прокоментував підсумок поєдинку Роман Семенишин. У напруженому протистоянні між українцем Віктором Плотніковим (вагова категорія — до 66,7 кг) і латвійцем Юрісом Борейком рефері спинив бій після п’ятого раунду. Арбітр вирішив дискваліфікувати Борейка за те, що той часто порушував правила. До того на рингу точилася більш-менш рівна боротьба. У центральному двобої вечора львів’янин Роман Джуман захищав титул чемпіона світу за версією GBU у ваговій категорії до 69,9 кг. Йому протистояв аргентинець Хуан Мануель Аладжіо. За підсумками дванадцяти раундів арбітри одностайно віддали перемогу нашому землякові.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕЖАВЮ ДЛЯ ПЕРШОЇ РАКЕТКИ
  • СЕР ДЕВІД БЕКХЕМ
  • УКРАЇНСЬКИЙ РЕКОРД
  • НАСТУП «МАВП»
  • ВІДМОВА ЧЕМПІОНОВІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».