Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АВАРІЯ В РИМСЬКОМУ МЕТРО: СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ
Через аварію у римському метро поранено 200 осіб. Майже 50 чоловік, які дістали важкі поранення, досі перебувають у лікарнях. Шестеро потерпілих — у критичному стані. Внаслідок аварії у підземці загинула одна людина.

В Італії скасовано всі святкові заходи. Без вечірок та концертів відбувається в Римі й міжнародний кінофестиваль. Аварію в метро кваліфікували як один з найтрагічніших інцидентів у підземці, що сталися на початку ХХІ століття. Лікарі працюють у посиленому режимі — травматологи з'ясовують ступінь важкості ушкоджень у всіх, хто постраждав у двох потягах, які зіткнулися на центральній лінії метрополітену. Багатьох потерпілих медики вже почали відпускати додому.
Аварія на станції «Площа Віторіо Еммануелє Другого» — тема для розмов усіх без винятку італійців. Газети з подробицями інцинденту римляни розкуповують шаленими темпами.
Слідчі ж і досі не з'ясували причини катастрофи. Основна версія — помилкові показники датчиків відстані між потягами. Жителі Рима зізнаються: аварія в метро їх сильно налякала, і вони вирішили подорожувати наземним громадським транспортом і таксі.
Лінія «А» в італійській столиці, на якій сталася аварія, не працювала у звичному режимі аж до вчорашнього дня. Нині тут лагодять комунікаційні системи. Тим часом міністерство транспорту країни обіцяє провести ретельні перевірки в підземках й інших міст.

РАСОВУ НЕТЕРПИМІСТЬ У РОСІЇ ВИПРАВДАВ СУД
У Росії виправдано сімнадцятьох підлітків, звинувачених у вбивстві в'єтнамського студента. Ву Ань Туана загинув два роки тому через напад молодиків у Санкт-Петербурзі. Йому завдали тридцять сім ножових поранень.
Попри свідчення очевидців, прямі та непрямі докази, суд присяжних не побачив у діях підсудних расової та міжнаціональної нетерпимості. Обвинувачених відпустили прямо з зали суду. Дев'ятьох з них визнали причетними до інших нападів — на громадян Гани, Азербайджану, Палестинської автономії та Китаю.
Представники позивачів заявляють, що подаватимуть апеляцію. На їхню думку, у своєму рішенні присяжні спиралися на політичні міркування.
У Росії за цей рік жертвами злочинів на міжнаціональному ґрунті стали 39 осіб, ще 300 чоловік постраждало — такі відомості оприлюднив російський правозахисний центр «Сова», що опікується проблемами мігрантів. Торік, за інформацією правозахисників, через національну ненависть у Росії загинуло 37 осіб.
Тим часом нижня палата російського парламенту ухвалила поправки до кодексу щодо адміністративних правопорушень. Ними передбачено посилення покарань нелегальних мігрантів та їхніх роботодавців. Згідно з документом, штраф за порушення правил перебування на території РФ збільшать до суми, що дорівнює майже 200 доларам. Штраф для компаній, що працевлаштовують іноземців, сягатиме 20 тисяч доларів. Для набуття чинності поправки до кодексу мають затвердити верхня палата парламенту та президент Володимир Путін.
також у паперовій версії читайте:
  • США ОГОЛОСИЛИ СЕБЕ ВОЛОДАРЕМ КОСМОСУ?
  • «АЛЬ-КАЇДА» ГОТУЄ ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ ДРУГЕ 11 ВЕРЕСНЯ?
  • ЇЗРАЇЛЬ ПРОВОДИТЬ ШИРОКОМАСШТАБНУ ОПЕРАЦІЮ В ГАЗІ
  • У ЧИЛІ МАСОВІ ЗАВОРУШЕННЯ
  • В АФГАНІСТАНІ ТРИВАЄ КРОВОПРОЛИТТЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».