Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ХТО «СЛУХАВ» ГОЛОВУ РЕСКОМЗЕМУ АРК?
Головне управління Служби безпеки України півострова займеться пошуком і встановленням осіб, котрі, як стверджує голова Республіканського комітету з питань земельних ресурсів Микола Голубєв, вели прослуховування в його службовому кабінеті.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі кримської прокуратури.
Голова Рескомзему Криму, після виявлення у своєму кабінеті підозрілих електроприладів, нібито схожих на засоби зняття інформації, звернувся із заявою за фактом цієї події до кримського спікера Анатолія Гриценка, прокурора автономії Віктора Шемчука і СБУ. Чинне законодавство відносить перевірку таких фактів до компетенції спецслужби.
Крім того, прокурор АРК доручив управлінню нагляду за виконанням законів органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання і досудове слідство, перевірити, як співробітники кримської міліції, СБУ і податкової виконують вимоги Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність». Зокрема, перевірка стосуватиметься проведення оперативних заходів, що тимчасово обмежують конституційні права громадян. «Принаймні, можна стверджувати вже сьогодні — жодний оперативний підрозділ автономії не одержував у кримській прокуратурі дозволу на проведення оперативно-розшукових заходів щодо документування протиправної діяльності голови республіканського комітету АРК з питань земельних ресурсів,— відзначає кримська прокуратура.— Подання такого змісту не узгоджувалися прокурором і не відправлялися для розгляду в Апеляційний суд АРК».
Потенційну «прослушку» було виявлено так: електрик, який проводив заміну електроламп у кабінеті голови Рескомзему, знайшов два трансформаторні пристрої з дротами, які ведуть до мікрофонів. За інформацією прес-секретаря посадовця Асі Доляновської, за десять хвилин після виявлення пристроїв до кабінету пана Голубєва, не відрекомендувавшись і не пред'явивши документів, увірвалося четверо осіб у цивільному, вигнали електрика, вилучили пристрої й залишили будівлю комітету. Як з'ясувалося пізніше, перед тим, як увійти до кабінету голови, ці ж люди відключили електроживлення кабінету на щитку-розподільнику.

ЗРОСТАННЯ КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ ВЖЕ НЕ СПИНИТИ?
Тарифи на житлово-комунальні послуги зростатимуть і надалі, прогнозують експерти. У деяких містах вони збільшилися вдвічі-втричі.

Фахівці пояснюють це подорожчанням палива, зростанням зарплати працівників ЖЕКів і необхідністю оновити житлово-комунальну інфраструктуру. Однак зростання тарифів не означає поліпшення якості послуг, вважають експерти. Вони пропонують уряду створити незалежний регулятор, який би контролював доцільність підвищення місцевими чиновниками комунальних цін. Зокрема, Ігор Бураковський, директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, заявив телеканалу ICTV: «На сьогоднішній день в житлово-комунальному секторі треба створити якийсь механізм, будемо говорити, незалежного нагляду, незалежного регулювальника цін. Якщо ми запровадимо цей інститут, тоді багато речей будуть для нас зрозумілими».
також у паперовій версії читайте:
  • «РАЗОМ ПРОТИ БІДНОСТІ»
  • ЗБІЛЬШЕННЯ ПЕНСІЙНОГО ВІКУ — НЕ УНИКНУТИ
  • ТЕЛЕЖУРНАЛІСТ БАЛОТУЄТЬСЯ У МЕРИ ЧЕРНІГОВА
  • ЮРІЙ ЛУЦЕНКО ЗАЛИШАЄТЬСЯ МІНІСТРОМ
  • ПАРТІЯ РЕГІОНІВ «ПРОСИТЬ ДО СТОЛУ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».