Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙДЕНО ЛЕГЕНДАРНИЙ ПАРОПЛАВ «ЧЕЛЮСКІН»

Їм пощастило відокремити поблизу шлюпкової палуби два фрагменти судна і підняти їх на поверхню. Учасники експедиції також провели відеозйомку затонулого судна.
Пароплав «Челюскін», що не був судном льодового класу, за завданням радянського уряду 1933 року намагався зробити перехід із Мурманська до Чукотки Північним морським шляхом за одну літню навігацію. Наприкінці експедиції у листопаді того ж року в Беринговій протоці пароплав натрапив на зустрічний рух криги і його винесло назад у Чукотське море, де невдовзі опинився між двома крижаними полями, що сходилися. Судно було розчавлене льодом і затонуло. Одна людина загинула, решта —104 члени екіпажу й пасажири висадилися на лід. Пізніше всіх їх доправили літаками на Велику землю.
Експедицію на «Челюскіні» очолював уродженець Білорусі академік Отто Шмідт.


ПОРЯД ІЗ ТУРИСТАМИ ЖИВ КРОКОДИЛ...
Каїрські рятувальники спіймали великого крокодила, який втік від господарів і провів півтора року в річці Ніл на узбережжі густонаселеного столичного району Гіза, повідомляє Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.
Крокодил «накивав п'ятами» півтора року тому, коли його разом з іншими рептиліями переносили в басейн на території одного з туристичних об'єктів єгипетської столиці — Селі фараонів, яке розташоване на березі Нілу. Тоді він був невеликим за розміром, тому власники вирішили не заявляти про його зникнення в поліцію. Та крокодил за цей час підріс, його довжина сягнула півтора метра, і він почав навідуватися на берег. Його візити налякали працівників закладу й відвідувачів. Побоюючись за наслідки такого сусідства, адміністрація Села фараонів викликала рятувальників, яким пощастило зловити плазуна. Тепер його відправлять до Каїрського зоопарку, бо у його власників немає ліцензії на утримання небезпечних тварин.
На думку єгипетських спеціалістів, рептилія таких розмірів є небезпечною для життя рибалок, любителів водних видів спорту, власників і пасажирів прогулянкових катерів і яхт.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».