Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ШЕВЧЕНКО — ЗНОВУ НЕПОМІТНИЙ
Цікавими вийшли поєдинки чергових турів у провідних футбольних чемпіонатах Європи. Так, суперник київських динамівців у Лізі чемпіонів — мадридський «Реал» поступився скромному «Гетафе». Та сама сумна доля спіткала опонента донецького «Шахтаря» — «Валенсію». Тривладдя зберігається у німецькій бундеслізі. А от в італійській серії А в одноосібні лідери вийшов міланський «Інтер». У чемпіонаті Англії лідери здобули свої чергові перемоги, однак це було непросто.

Англія
Гостьовий матч восьмого туру проти новачка ліги «Рідінга» завершився для лондонського «Челсі» не тріумфально — «аристократи» втратили двох основних голкіперів, а на додачу ще й не зможуть у наступному турі розраховувати на Мікеля, який отримав червону картку.
Перша атака «Рідінга» призвела до травми воротаря Петера Чеха. Стів Хант далеко відпустив від себе м’яч, голкіпер зіграв на випередження, але, добігши до воротаря, за інерцією вдарив йому по голові ногою. Було помітно, що півзахисник господарів поля мав змогу і загальмувати, і перестрибнути Чеха, проте не зробив цього. Найдивніше, що рефері двобою Майк Райлі не покарав порушника правил, натомість змусив Чеха виповзти за межі поля, аби йому там надали допомогу. Місце у воротах довелося займати Карло Кудічіні, а Чеха після тривалого спілкування з лікарями винесли з поля на ношах. Після цього інциденту «Челсі» спробував взяти ініціативу у власні руки. На сімнадцятій хвилині Феррейра пройшов правим флангом і зробив навіс до штрафного майданчика, де захисник «Рідінга» Інгімарссон, намагаючись вибити шкіряну кулю, влучив у поперечину власних воріт. Як засвідчили подальші події на полі, удар ісландця був невипадковим. Через хвилину непоганий шанс мав Роббен, але з гострого кута пробив повз ворота. Через три хвилини наставник гостей Моуріньйо ледь не був змушений робити другу заміну. Паулу Феррейра в зіткненні пошкодив руку, але після допомоги лікарів захисник повернувся на поле. А капітану «Рідінга» Марті на 36-й хвилині довелося через травму залишати поле. Наприкінці першого тайму «аристократи» вийшли уперед. Лемпард зі штрафного пробив низом, і м’яч, зачепивши гравця «Рідінга» Сонко, змінив траєкторію. Продовжуючи політ, шкіряна куля «знайшла» ногу Інгімарссона і від ісландця влетіла в сітку воріт.
Друга половина двобою була бідною на гострі моменти, але багатою на події. Спочатку на 62-й хвилині лондонці залишилися в меншості. Цілком справедливу другу картку одержав Мікель (півзахисник у чужому штрафному майданчику відверто тримав за футболку гравця «Рідінга»). Моуріньйо відразу відреагував на незаплановане зменшення кількості власних гравців у середині поля, випустивши замість непомітного Шевченка, який за підсумками матчу отримав найнижчу оцінку від фахівців, Джо Коула. Втім, загальний малюнок гри не змінився. Боротьба здебільшого точилася в центрі поля, без загострення біля воріт суперників. Тим паче, на
83-й хвилині склади команд зрівнялися. Другу карту отримав Білей, і завчасно пішов відпочивати. Після цього «Рідінг» пішов на останній штурм воріт суперника. Під час одного з кутових травми зазнав другий голкіпер гостей — Карло Кудічіні, на якого невдало налетів Сонко. Найдивніше, що арбітр матчу, помітивши голкіпера, який лежав на газоні, не спинив гри. В підсумку італієць теж на ношах залишив поле, а його місце зайняв капітан команди Джон Террі (ліміт замін використали), який відстояв без пригод останні хвилини поєдинку. Майк Райлі за цей час устиг ще й відправити в роздягальню тренера «Челсі» Руя Фаріа, що надто активно висловлював своє обурення. Після матчу стало відомо, що обох голкіперів «Челсі» відправили до лікарні. Як інформує офіційний сайт клубу, лікарі швидко відпустили Карло Кудічіні, а Петера Чеха залишили на ніч під наглядом. Жозе Моуріньо повідомив, що Чех непритомнів у роздягальні. «Манчестер Юнайтед» за відсутності травмованого Кріштіану Роналду здобув вольову перемогу над «Уіганом» і зберіг лідерство в турнірній таблиці англійського чемпіонату. У першій половині зустрічі «МЮ» був мало схожий на одного з фаворитів Прем’єр-ліги. «Віган» на початку зустрічі забив гол зі штрафного (відзначився Бейнс), а згодом кілька разів прогавив чудовий шанс забити другий м’яч. Та після перерви «Манчестер Юнайтед» не лише зрівняв рахунок, а й виграв. Спочатку перший гол за «Манчестер Юнайтед» забив Неманья Відіч. Згодом відзначився Луї Саа. Нарешті, в додані хвилини крапку в поєдинку поставив Оле Гуннар Сольск’яер, який забив четвертий гол у сезоні.
Перемогу святкував ще один учасник Ліги чемпіонів — лондонський «Арсенал», який на своєму полі розгромив «Уотфорд» із рахунком 3:0. «Каноніри» відкрили рахунок на 33-й хвилині, коли захисник «Вотфорда» Джордан Стюарт зрізав м’яча у власні ворота. Згодом настав час Анрі, який забив сам і асистував Еммануелю Адебайору. Цей результат дав змогу «Арсеналу» піднятися на четверте місце.
Результати решти матчів: «Ліверпуль» — «Блекберн» — 1:1, «Астон Вілла» — «Тоттенхем» — 1:1, «Манчестер Сіті» — «Шеффілд Юнайтед» — 0:0, «Міддлсбро» — «Евертон» — 2:1, «Портсмут — Вест Хем» — 2:0, «Ньюкасл» — «Болтон» — 1:2.

Італія
В італійській Серії А «Мілан» укотре (четвертий раз поспіль, якщо враховувати поєдинки Ліги чемпіонів) зіграв унічию. Перший тайм протистояння «Сампдорія» — «Мілан» не був багатим на події, натомість у другому Еміліано Бонаццолі на 68-й хвилині вивів господарів уперед. Як і у двобої з іншим міланським клубом («Інтером»), «Сампдорія» в підсумку не втримала здобуту перевагу. Каха Каладзе, який на 76-й хвилині з’явився на полі, через вісім хвилин зрівняв рахунок. До слова, очковий баланс «Мілана» може поповнитися наприкінці жовтня, коли Олімпійський комітет Італії ухвалить чергове рішення щодо гучної справи про договірні матчі. Цілком можливо, що «россо-нері» повернуть собі вісім очок, на які їх оштрафували перед початком сезону. Одноосібним лідером першості став міланський «Інтер», який на власному полі здолав «Катанью». Інший фаворит чемпіонату «Рома» несподівано поступилася скромній «Реджині».
Результати матчів шостого туру: «Сампдорія» — «Мілан» — 1:1, «Сієна» — «Мессіна» — 3:1, «Асколі» — «Ліворно» — 0:2, «Емполі» — «Фіорентина» — 1:2, «Інтер» — «Катанія» — 2:1, «Палермо» — «Аталанта» — 2:3, «Парма» — «Удінезе» — 0:3, «Реджина» — «Рома» — 1:0, «Торіно» — «Кьєво» — 1:0, «Лаціо» — «Кальярі» — 0:0.

Німеччина
У сьомому турі німецької бундесліги мюнхенська «Баварія» здобула переконливу перемогу над берлінською «Гертою», яка до цього очолювала турнірну таблицю. З перших хвилин «Баварія» не давала підстав сумніватися у своїй перевазі. На десятій хвилині чудова атака чемпіона країни завершилася ударом Макая, який пробив повз голкіпера «Герти» Крістіана Фідлера. Через шість хвилин Макай знову опинився в центрі подій. Цього разу голландський нападник виступив у ролі асистента, а другий гол забив французький захисник Саньйоль.
Другу половину зустрічі «Герта», яка востаннє перемагала «Баварію» в далекому 1977-му, знову розпочала невдало. На 53-й хвилині Пісарро опинився перед воротами та холоднокровно скористався своїм шансом. Після цього гравці мюнхенського клубу заспокоїлися, за що поплатилися двома пропущеними м’ячами. На 58-й хвилині після розіграшу кутового лівий захисник Фаті скоротив різницю в рахунку ударом головою. Згодом після стрімкої контратаки Пантеліч упевнено переграв Олівера Кана. «Герта» кинулася забивати третій гол, але на 78-й хвилині «Баварія» остаточно вирішила долю матчу. Після передачі Саньоля гол забив Подольскі. Ця перемога не дозволила мюнхенцям очолити турнірну таблицю. На перше місце вийшов бременський «Вердер», який має кращу різницю забитих і пропущених м’ячів. «Музики» забили шість м’ячів у ворота «Бохума» й не пропустили жодного.
Результати решти матчів: «Штутгарт» — «Байєр» — 3:0 (Андрій Воронін провів увесь поєдинок), «Ганновер» — «Айнтрахт» — 1:1, «Боруссія» (М.) — «Вольфсбург» — 3:1, «Майнц» — «Алеманія» — 1:3. «Гамбург» — «Шальке-04» — 1:2, «Нюрнберг» — «Армінія» — 1:1, «Енергія» — «Борусія» Д — 2:3.

Іспанія
Мадридський «Реал» зазнав першої поразки в сезоні, програвши в гостях команді «Гетафе», яку очолює екс-наставник донецького «Шахтаря» Бернд Шустер. Єдиний гол у поєдинку на шістдесятій хвилині забив центральний захисник Алексіс. Футболісти «Реала» не змогли відігратися і, крім того, напередодні Суперклассико (матчу проти «Барселони»), який відбудеться наступної неділі, мадридці втратили бразильського нападника Роналдо. Він отримав червону картку наприкінці матчу. Не змогла продовжити безпрограшну серію «Валенсія», яка у напруженому двобої поступилася «Сельті». Натомість не знає поразок «Барселона», яка легко з рахунком 3:1 переграла «Севілію».
Результати матчів туру: «Гетафе» — «Реал» М — 1:0, «Атлетіко» — «Рекреатіво» — 2:1, «Вільярреал» — «Еспаньол» — 0:0, «Леванте» — «Мальорка» — 0:1, «Реал Сосьєдад» — «Сарагоса» — 1:3, «Хімнастік» — «Атлетік» — 2:3, «Сельта» — «Валенсія» — 3:2, «Осасуна» — «Расінг» — 0:1, «Барселона» — «Севілья» — 3:1, «Бетіс» — «Депортіво» — 1:1.

Франція
Результати матчів дев’ятого туру:
«Ліон» — «Сент-Етьєн» — 2:1, «Бордо» — «Монако» — 1:0, «Нант» — «Сошо» — 0:2, «Ніцца» — «Лорьєн» — 3:0, ПСЖ — «Сєдан» — 4:2, «Ренн» — «Осер» — 3:1, «Тулуза» — «Валенсьєн» — 3:0, «Труа» — «Лілль» — 1:1, «Лє-Ман» — «Нансі» — 0:0, «Ланс» — «Марсель» — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ШАХОВИЙ ОЛІМП ВОЛОДИМИРА КРАМНИКА
  • КРЕМЛІВСЬКИЙ ДУБЛЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».