Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО — ПРО ПІЛЬГИ І БЮДЖЕТ
Фракція БЮТ внесла у Верховну Раду новий законопроект про скасування пільг народним депутатам і вимагає розглянути його цього тижня. Про це вчора на брифінгу повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що наприкінці попереднього пленарного тижня парламент розглядав законопроект про скасування пільг для народних депутатів, але через те, що фракція Партії регіонів і половина депутатів фракції «Наша Україна» не підтримали цей документ, його було відхилено. «У депутатів залишились безмежні пільги, які є неспівставними з тим, як живе нині народ України»,— заявила пані Тимошенко.
Саме тому, за словами лідера БЮТ, опозиція внесла ще один законопроект з цього приводу, в якому узагальнено пропозиції авторів усіх подібних законопроектів, а також думки народних депутатів, що лунали під час обговорення цих документів у сесійній залі.
Тимошенко повідомила, що вона попросила голову ВР Олександра Мороза дати доручення профільному комітету парламенту оперативно розглянути проект, щоб поточного тижня мати змогу обговорити й проголосувати його в сесійній залі.
За словами Юлії Тимошенко, на цей момент понад 50 депутатів «записались на компенсацію на отримання житла», а це для кожного — приблизно 300 тисяч гривень. Вона навела також низку інших цифр, які передбачені для виплат депутатам чинним законом.
Щодо відкладення розгляду проекту державного бюджету, то, на думку лідера БЮТ, це ще раз засвідчує непрофесійність нової влади.
За її словами, у понеділок на погоджувальній раді був розвіяний останній міф про нову владу: «те, що прийшла команда професіоналів». Вона нагадала: проект державного бюджету на 2007 рік відкладено «як такий, що потребує суттєвих доопрацювань, як такий, що порушує фундаментальний фінансовий баланс країни, і повністю порушує соціальну програму».
При цьому Тимошенко зауважила, що відповідно до Бюджетного кодексу перше читання має відбутись в парламенті до 20 жовтня. Вона вважає, що це відтягування розгляду у першому читанні означатиме, що друге читання також буде відкладено. На думку політика, уряд відтягує розгляд бюджету через те, що не може збалансувати бюджет і намагається згаяти час до кінця року для того, щоб прийняти головний фінансовий документ поспіхом, без детального розгляду, нашвидкуруч. «Власне це, на мій погляд, є державна НП, тому що таке порушення термінів, такої низької якості бюджет ми ще не бачили в країні при всіх владах»,— сказала вона.
також у паперовій версії читайте:
  • ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: РЕСУРС НЕ ВИЧЕРПАНО
  • МИКОЛА КАТЕРИНЧУК — ЗА ВІДСТАВКУ КЕРІВНИЦТВА НСНУ
  • ІВАН ДРАЧ:УКРАЇНА ФОРМУЄТЬСЯ ЯК НАЦІЯ І ЯК ДЕРЖАВА, І ЧЕРЕЗ ТЕ ПОВОЛІ ВОНА Й УТВЕРДЖУЄТЬСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».