Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РОЗМИНКА ПЕРЕД БОЄМ
У десятому турі чемпіонату України з футболу у вищій лізі лідери турніру донецький «Шахтар» і київське «Динамо» здобули чергові перемоги. Гірники на виїзді розгромили ФК «Харків» (3:0), а підопічні Анатолія Дем’яненка виграли в дніпропетровського «Дніпра» з рахунком 2:0. Звісно, центральним матчем туру був двобій у Дніпропетровську, де «Дніпро» приймав київське «Динамо». За звичною в українському футболі традицією цю зустріч судила іноземна бригада арбітрів з Італії на чолі з П’єрі.

Те, що «біло-блакитні» приїхали до Дніпропетровська за перемогою, стало зрозуміло з перших хвилин. Кияни без розвідки пішли вперед, і на початку зустрічі Ребров після розіграшу кутового ледь не відправив м’яча у сітку воріт Куслія. На десятій хвилині через травму залишив поле найкращий форвард «Дніпра» — білорус Корніленко. Ще через кілька хвилин нагода відзначитися була в Корреа, але його удар був невлучним. Однак на 22-й хвилині рахунок у матчі все-таки було відкрито. Мілевський, одержавши передачу від Рінкона, чудово пробив у правий від воротаря нижній кут. Пропустивши, гравці «Дніпра» не здалися на милість переможця. Через кілька хвилин Назаренко мав шанс відновити статус-кво, проте удар у футболіста національної збірної не вийшов, хоча позиція була таки вигідною. Наприкінці першої половини зустрічі дніпропетровці цілковито заволоділи ініціативою, вони більше володіли м’ячем, але до небезпечних моментів біля воріт Луценка так і не дійшло.
Після перерви господарі поля продовжили облогу воріт киян і... пропустили контратаку динамівців. Рінкон, одержав чудову передачу від Реброва, випередив воротаря, після чого легко, на швидкості, обіграв захисника дніпропетровців Шершуна і знущально закинув м’яча у сітку воріт. Пропустивши, господарі знову влаштували штурм воріт «Динамо», та «Дніпру» цього дня, вочевидь, не щастило. Він зазнав першої поразки в чемпіонаті. Після матчу Анатолій Дем’яненко був задоволений грою і пояснив відсутність на полі Рибки, Несмачного та Гусєва: «Гадаю, гра глядачам сподобалася: на полі була чоловіча боротьба. Своїми футболістами я задоволений частково — вони не повністю виконали установку. Звичайно, потрібно ще додавати, тому що на європейському рівні цього, як кажуть, буде замало. Хлопці й самі розуміють це. Сьогодні ми контролювали гру й реалізували моменти, які в нас були. Я дав змогу відпочити Несмачному та Гусєву, адже вони грали за збірну. Через два дні у нас поєдинок з Ліги чемпіонів з французьким «Ліоном», тому головне відновитися. Щодо нашого голкіпера Олександра Рибки, то він тільки три дні як тренується, однак устиг зіграти за дубль». Його візаві Олег Протасов зізнався, що очікував на такий результат: «Думаю, відбулося те, що мало відбутися. Ми перебували в складній ситуації. Лише за два дні до матчу повернулися дев’ять збірників, і сьогодні більшість з них вийшли на поле. «Динамо» ж може зовсім не використовувати таких гравців. Ми сьогодні були, як ансамбль, учасникам якого тільки-но роздали музичні інструменти. Кожен грав свою індивідуальну мелодію. Нам не вдалося впоратися з цією проблемою. Загалом «Динамо», крім моментів, коли забили м’ячі у наші ворота, нічого не створило. Проте й ми не створили нічого екстраординарного біля воріт нашого суперника. Моїм гравцям не пощастило вичавити максимум з напівмоментів й забити гол». Отже, «Динамо» здобуло перемогу і продовжує боротьбу за лідерство з донецьким «Шахтарем», який без особливих проблем обіграв футбольний клуб «Харків».
Гості з перших хвилин захопили ініціативу і на дев’ятій хвилині повели в рахунку. Маріка вийшов віч-на-віч з голкіпером господарів і пробив у кут воріт. Через дев’ять хвилин гості одержали право на пенальті. Щоправда, Жадсон не переграв Стойка. І все ж до перерви «Шахтар» збільшив свою перевагу. Маріка прорвався правим флангом і зробив вивірену передачу на Агахову, котрий скерував м’яч практично в порожні ворота.
Після перерви донецькі футболісти дещо знизили темп гри, але їм це не перешкодило довести рахунок до розгромного. Брандао без особливих проблем прорвався у штрафний майданчик і розстріляв ворота голкіпера ФК «Харків». Наставник «гірників» Мірча Луческу після матчу теж скаржився на стомлених гравців, які повернулися з національних збірних: «Сьогодні була відкрита гра. Ми забили, і тут я бачу елемент фортуни, тому що й ФК «Харків» створив чимало моментів. Причому не випадкових, а ігрових. Гадаю, що господарі поля мали нагоду забити гол, що було б справедливо. У нас були проблеми з футболістами, які повернулися з національних збірних. Вони втомилися, провели непрості матчі, важко діставалися до Донецька. Сьогодні ми використали здебільшого гравців, які залишалися вдома. Виняток становить Тимощук, який вміє швидко відновлюватися».

Результати матчів десятого туру:
«Таврія» (Сімферополь) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:1
Голи: Вишневський 39 — з пенальті — Даниловський 8
«Арсенал» (Київ) — «Металіст» (Харків) — 0:0
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 0:1
Гол: Олефір 17
«Ворскла» (Полтава) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:1
Голи: Кондратюк 45, Даллку 70 — Годін 75
Нереалізований пенальті: Квірквелія («Металург») — 42
«Сталь» (Алчевськ) — «Карпати» (Львів) — 0:1
Гол: Кобін 88
«Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Динамо» (Київ) — 0:2
Голи: Мілевський 21, Рінкон 60
ФК Харків — «Шахтар» (Донецьк) — 0:3
Голи: Маріка 9, Агахова 40, Брандау 64
Нереалізований пенальті: Жадсон 19 («Шахтар»)
«Металург» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ) — 3:2
Голи: Мендоса 39 — з пенальті, 54, 80 — Каменюка 29, Зубов 45

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОРЕЙТИНГ: МАЙЖЕ КАТАСТРОФА
  • УСІХ «ПОСКУБЛИ»!
  • РЕКОРДНА ПЕРЕМОГА
  • КИЯН РОЗСУДИТЬ ІТАЛІЄЦЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».