Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МІЖНАРОДНІ ФІНАНСИСТИ ВІТАЮТЬ ІНВЕСТИЦІЙНУ СКЛАДОВУ
Міжнародні фінансові організації позитивно ставляться до наміру українського уряду збільшувати кредитування реального сектора економіки. Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра фінансів Вадима Копилова з делегацією Світового банку в Україні.

За його словами, акцент у проекті держбюджету-2007 було зроблено на інвестиційній складовій, і це позитивно відзначили експерти Міжнародного валютного фонду, Світового банку та інших міжнародних фінансових організацій.
Учасники делегації повідомили, що Світовий банк і надалі співпрацюватиме з Україною та інвестуватиме кошти в її економіку. Цікавими для банкірів є проекти у секторі енергозберігаючих технологій, розвитку транспорту, машинобудування для агропромислового комплексу, кредитування муніципалітетів. Триватиме також реалізація спільних проектів щодо розвитку інфраструктури, сільського господарства, охорони довкілля тощо.
Однак, зазначив перший заступник міністра фінансів, процедури Світового банку стосовно підготовки таких інвестиційних проектів нині складні й через це їхня реалізація затягується у часі.

ВІКТОР ЮЩЕНКО ПРОСИТЬ ЄС ПРО «СИГНАЛ»
Президент України Віктор Ющенко закликав Європейський Союз подати так званий сигнал Україні, що Київ розглядають як кандидата на членство у ЄС у довгостроковій перспективі.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, про це Віктор Ющенко заявив у інтерв'ю британській газеті «Файненшел Таймс».
Часопис наводить також слова українського Президента, який каже, що коли подивитися на процеси, що відбуваються у ЄС нині, можна сказати, що це — не найліпший час говорити про прагнення України набути членство у Євросоюзі.
Водночас глава нашої держави додає, що в Україні розуміють нинішні труднощі в Європі. Україна у цих обставинах лише хоче бути почутою. Києву, за словами українського Президента, потрібна одна річ — знати і відчувати, що підписано відповідні документи, згідно з якими на видноколах можна побачити перспективу членства для України.
Визначаючи Євросоюз як головного торговельного партнера України, Ющенко визнає, що нашій країні треба пройти шлях реформ і підготовчої роботи, перед тим як утілити свої прагнення увійти до Європи.
Видання зазначає, що заклик українського лідера до Брюсселя пролунав у той час, коли у Києві панує політична непевність щодо того, чи неухильно йтиме новий коаліційний уряд шляхом інтеграції із Заходом.
У цьому контексті Президент наголошує, що його зовнішня політика та плани внутрішніх реформ не можуть бути відвернуті, підкреслюючи, що має достатньо права вето, аби забезпечити західний курс просування України та здійснювати реформи.
Часопис додає, що Прем'єр-міністр України Віктор Янукович почав відновлювати зв'язки Києва і Москви. Янукович також обрав обережніший підхід до планів інтеграції України до НАТО і ЄС, наголошуючи, що провадитиме радше політику «євро-прагматизму», аніж «євро-романтизму».
Саме ця позиція нинішнього українського Прем'єра, на думку оглядачів, може ускладнити західну інтеграцію Києва.
Насамкінець інтерв'ю Віктор Ющенко заявив, що його країна має поліпшити складні відносини з Росією, водночас наголосивши, що майбутнє України — у Європі.
також у паперовій версії читайте:
  • РОСІЯ ЗНОВУ ЇСТИМЕ НАШУ ЯЛОВИЧИНУ
  • СТОЛИЧНА ЗЕМЛЯ — ЛИШЕ З АУКЦІОНІВ
  • ПОЛТАВЩИНА: «БАННИЙ ДЕНЬ» СКАСОВУЄТЬСЯ
  • ВОДІЯ-ВБИВЦЮ ПІДЛІТКІВ СУВОРО ЗАСУДЖЕНО
  • ПОКРОВА ПОКРИЄ ЗЕМЛЮ ТУМАНОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».