Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«ЗАГУБЛЕНІ СВІТИ» ВСЕ ЩЕ ІСНУЮТЬ

Дослідивши лише дві місцини у прибережних водах півострова Пташина голова в провінції Західний Іріан-Джая, вчені знайшли 50 нових, раніше невідомих науці видів тварин.
За менш як півтора місяця експедиція під керівництвом Марка Ердмана відкрила вісім нових видів креветок, 24 види риб і 20 коралів, багато з яких не зустрічаються більше ніде на планеті.
Особливо вразило вчених відкриття двох нових видів еполетних акул, названих так за плями на боках, що нагадують аксесуари військової форми.
Усього вченими описано 1233 види риб і 600 коралів, що трапляються у водах поблизу півострова Пташина голова. Відразу в шести місцях зареєстровано найбільшу концентрацію твердих коралів — понад 250 різних видів на одному гектарі.
«Це більш як у чотири рази перевищує кількість видів коралів у Карибському морі, але на площі, що дорівнює двом футбольним полям. Ці рифи в прямому значенні є «фабриками видів», тому потребують особливої уваги й захисту», — зазначив Ердман.
Серед інших відкриттів — оранжевий медоїд: новий вид птаха, знайдений на гігантському острові вперше за більш як 60 років.
Учасники експедиції вважають хребет Фоджа та води півострова Пташина голова найунікальнішими районами на планеті з погляду біологічного розмаїття.


ЯК ПАНДА І ТУРИСТ ПОКУСАЛИСЯ...
Курйозний випадок стався у китайському зоопарку. П'яний турист заліз до вольєра з пандою і спробував обійняти тварину. Бамбуковому ведмедику така фамільярність не сподобалася і він вкусив його. У відповідь турист зробив те саме — вкусив панду, повідомляє власкор Укрінформу в Пекіні.
Перед екскурсією 35-річний Чжан Сіньянь, робітник-мігрант із центральної провінції Хеньань, хильнув у ресторані чотири кухля пива. На території зоопарку його увагу привернула 6-річна панда Гу-Гу, котра саме спала. Чжана, в пориві раптової ніжності до тварини, охопило бажання торкнутися її руками. Він перестрибнув через високу огорожу, підійшов до панди непоміченим, аби обійняти її.
Прокинувшись, Гу-Гу не довго думаючи, схопила його за праву ногу. Розсердившись, Чжан штовхнув ведмедицю, тоді вона вкусила чоловіка за ліву ногу. У відповідь відвідувач зоопарку вкусив Гу-Гу за спину. На лікарняному ліжку він розповів журналістам, що кусати панду було не дуже зручно, бо шкіра у неї надто товста.
«Любителя тварин» урятували інші туристи. Вони покликали на допомогу доглядача зоопарку, котрий водою зі шланга розігнав у різні кутки тварину і агресивного чоловіка.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ТЕСТ
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • НОУ-ХАУ
  • КРОСВОРД
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».