Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПОВЕРНУЛИ НЕЗАКОННО ВИВЕЗЕНІ ЕКСПОНАТИ

Серед експонатів, переданих Італії, — статуя Сабіни, дружини римського імператора Адріана (II ст. н. е.), мармуровий рельєф із зображенням Гермеса (I століття нашої ери) і одинадцять розписаних посудин, найкоштовнішою з яких є дворучна амфора роботи майстра Дарія (IV ст. до н. е.). Статуя й рельєф раніше знаходилися на віллі Адріана в Тіволі й нині будуть доправлені у тамтешній музей.
Чимало предметів, що повертаються до Італії, потрапили в Бостон через швейцарських артдилерів, переважно Роберта Хехта, справу якого про незаконне вивезення археологічних знахідок розглядає римський суд. Частину експонатів музею продала швейцарська галерея Palladion Antike Kunst, чию діяльність також розслідує італійська поліція. Амфору майстра Дарія подарував музею фонд Шелбі-Вайт, відомий за угодами з нью-йоркським музеєм Метрополітен, його дії також оскаржено Італією.
Директор Бостонського музею Малькольм Роджерс заявив на прес-конференції, що всі артефакти, передані Італії, придбано на законних підставах, і що керівництво музею не підозрювало про їхнє нелегальне походження.


УСТАНОВИЛА СВІТОВИЙ РЕКОРД
Біла лелека на ім'я Макс прилетіла на «зимові канікули» в Марокко з Німеччини, встановивши світовий рекорд по тривалості спостереження за птахами за допомогою спеціальної супутникової системи, повідомляє Укрінформ із посиланням на ІТАР-ТАРС.
Пташку «позначили» спеціальним датчиком системи «Аргос» з мініатюрною сонячною батареєю 5 липня 1999 року. Це дало змогу вченим стежити за її переміщеннями протягом більш як 2600 днів. Така тривалість спостереження дозволила Максу перевершити попередній світовий рекорд, установлений білоголовим орланом.
Нещодавно лелека залишила свою літню «резиденцію» на півночі від озера Констанс у Німеччині, де кілька років поспіль виводила потомство. Потім вона у п'ятнадцятий раз за своє життя перетнула Гібралтар. Першу ночівлю на марокканській землі вона влаштувала за сорок кілометрів від Тетуана, потім кілька днів відпочивала після важкого перельоту між Рабатом і Мекнесом. Нині птах знаходиться в районі міста Фес, де раніше перебував кілька зим.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • МАНДРИ
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».