Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОСІЯ—ГРУЗІЯ: ОБМІН ЗВИНУВАЧЕННЯМИ НЕ ПРИПИНЯЄТЬСЯ
Президент Грузії Михаїл Саакашвілі заборонив приймати транспортні літаки російського МНС, якими депортують грузинських громадян з Росії. Він вимагає, щоб людей перевозили не вантажними, а пасажирськими літаками. Натомість у Грузії сотні росіян також прагнуть вилетіти на батьківщину, це переважно родини військовослужбовців.

Грузинський президент наголошує, що «готовий надати можливість жити в Грузії, дати грузинське громадянство всім людям, яких утискають в Росії через грузинське прізвище або походження. Грузія дасть притулок всім і готова захищати їх до кінця, як і всіх своїх громадян». Він також спростував повідомлення про те, що в РФ за останні роки виїхало понад мільйон грузинів. Тбілісі також може звернутися до Європейського суду з прав людини у зв'язку з дискримінацією грузинів у Росії, заявив глава держави.
Тим часом Тбілісі чекає депортації з Росії злочинців, зокрема, колишніх високопосадовців, яких звинувачують у порушенні закону. Представник МВС Грузії Шота Хізанішвілі запевив, що були б раді бачити екс-лідера Аджарії Абашидзе й екс-міністра держбезпеки Ігоря Георгадзе, котрих у Москві ніхто не затримує, і вони «вільно ходять по ресторанах».
Росія тим часом розпочала наступ на грузинських митців, науковців, бізнесменів. У Москві не працює грузинський культурний центр, гастролі грузинських артистів та виконавців скасовано — їм анулювано візи. За останній тиждень депортували майже двісті грузинів. Офіційна причина — порушення міграційного законодавства. Поблизу грузинського посольства та церкви посилені наряди міліції перевіряють документи в усіх, хто має неслов'янську зовнішність. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, кожен третій росіянин вважає, що Грузія вороже ставиться до Росії і незабаром може розпочати війну. Натомість рейтинг довіри до російського президента Володимира Путіна зростає. Від початку протистояння Москви та Тбілісі він піднявся з тридцяти до тридцяти семи відсотків.
також у паперовій версії читайте:
  • «ВІСЬ ЗЛА» ПРИНОСИТЬ ПРИБУТКИ ПОЛІТИКАМ
  • НОБЕЛІАНТ-2006 З ЕКОНОМІКИ
  • АВАРІЇ В АРГЕНТИНІ Й ГВАТЕМАЛІ
  • КНДР ГОТОВА ДО ПЕРЕМОВ, ПРОТЕ З КАМЕНЕМ ЗА ПАЗУХОЮ?
  • УБИВСТВО ПОЛІТКОВСЬКОЇ: НОВІ ВЕРСІЇ
  • У БУДАПЕШТІ ТРИВАЮТЬ МІТИНГИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».