Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЕКСПЕРТИ: ШЛЯХ ДО ЄС ПРОЛЯГАЄ ЧЕРЕЗ НАТО
Відмова від вступу до НАТО практично унеможливить для України вступ до Європейського Союзу. Про це на прес-конференції у Києві сказав координатор міжнародних програм фонду «Демократичні ініціативи», експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС України Олександр Палій.

За його словами, на досвіді країн, які вступили до Альянсу, можна стверджувати, що це є запорукою успіху при подальшій інтеграції в Євроспільноту. Він нагадав, що через Альянс до ЄС вступили не лише Польща, Чехія, Угорщина, Словаччина і Словенія, а й Німеччина, Іспанія та Греція. Крім того, Болгарія та Румунія — країни, схожі за економічними та соціальними показниками з Україною, також досить бідні та корумповані, невдовзі приєднаються до Євросоюзу.
Пан Палій констатував, що після першого січня 2007 року в Європейському Союзі буде 27 країн, з них 21 держава — члени НАТО. «Учасники ЄС і НАТО вважають ці організації двома нерозривними складовими європейської економіко-політичної системи, що обопільно доповнюють одна одну. ЄС відповідає за економічну складову, а НАТО — за питання безпеки»,— зауважив експерт.
На його думку, після вступу держави до НАТО Європа переконується, що ця країна перебуває у сфері євроатлантичних цінностей і питання безпеки там вирішено, а це автоматично прискорює вступ до Євросоюзу.
Науковий директор Інституту євроатлантичної співпраці Олександр Сушко зазначив, що в ЄС лише п'ять країн не є членами Альянсу — Австрія, Фінляндія та Швеція, які вступили до Євросоюзу в 1995 році, та Мальта і Кіпр (вступили в ЄС у 2004 році).
Він пояснив, що постсоціалістичні країни, інтегруючись до НАТО й Євросоюзу, пройшли процес адаптації усіх сфер життя до європейських стандартів, і наголосив: критерії членства в НАТО подібні до критеріїв ЄС, але для вступу до Євросоюзу необхідно виконати значно більше вимог.

ЯК ЗАХИСТИТИ ПРАВА ЛЮДЕЙ З ПСИХІЧНИМИ ПРОБЛЕМАМИ
Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю» вимагає від керівництва країни забезпечити для осіб з психічними проблемами такі самі права, як і для людей з фізичними проблемами.

Про це йшлося на прес-конференції, організованій спільно з Міністерством праці та соціальної політики України, Національним педагогічним університетом ім. Драгоманова, міжнародним доброчинним фондом «Крок за кроком», товариством «Джерела» до Всесвітнього дня охорони психічного здоров'я, який відзначали учора.
Виконавчий директор організації Раїса Кравченко зазначила, що п'ять років, що минули, держава надавала кошти на розвиток системи професійної реабілітації і зайнятості осіб з фізичними обмеженнями, але повністю проігноровано питання реабілітації та зайнятості осіб з психічними проблемами і людей з розумовою відсталістю. Вона нагадала, що в Україні таких людей 284 тисячі, з них 88 тисяч мають статус інвалідів.
Засновник громадської організації «Асоціація психіатрів України» Семен Глузман повідомив, що від часу створення асоціації при ній діє група із захисту прав психічно хворих.
«Основними клієнтами бувають саме психічно хворі діти або діти з розумовою відсталістю, які залишаються без батьків. Саме вони найчастіше зазнають насильства: у них забирають майно, квартири, тому що вони безпорадні, як правило, добрі, спокійні й довірливі люди»,— зауважив відомий психіатр і правозахисник.
«Проблеми цих особливих дітей необхідно вирішувати, бо потрібно навчити їх жити разом з нами»,— наголосив пан Глузман. Одним з найбільш вагомих аргументів у цій справі, на його думку, є економічний, оскільки перебування протягом усього життя розумово відсталих дітей в інтернаті коштує платнику податків набагато більше, ніж їхнє життя в новаційних формах, узвичаєних на Заході.
також у паперовій версії читайте:
  • АНАТОЛІЙ ЗАСУХА «СМІЯТИМЕТЬСЯ З МІЛІЦІЇ»
  • МІЛЬЙОН ТОНН БОЄПРИПАСІВ — ЗАЙВИЙ
  • ЩЕ ОДИН КРИМСЬКИЙ ДЕПУТАТ ПРИЧЕТНИЙ ДО ЗЛОЧИННОГО УГРУПОВАННЯ?
  • ТВОРЧІСТЬ НАШИХ СТУДЕНТІВ У СВІТІ ЦІНУЄТЬСЯ
  • ЛЕМКІВСЬКИЙ ХРАМ ПОРЯТУЮТЬ АМЕРИКАНЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».