Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
МОТОР «ФЕРРАРІ» СПАЛИВ ШАНСИ ШУМАХЕРА
Перемогою іспанського гонщика команди «Рено» Фернандо Алонсо завершився передостанній етап чемпіонату світу «Формули-1» Гран-прі Японії. У Міхаеля Шумахера згорів мотор за сімнадцять кіл до фінішу. Таким чином, Алонсо має всі шанси стати дворазовим чемпіоном. Для втілення у життя цього сценарію іспанському пілоту досить на останньому етапі Гран-прі Бразилії фінішувати у першій вісімці. У такому разі Шумахеру не вистачить навіть перемоги, щоб випередити Алонсо. Тому з великою ймовірністю можна припустити, що пілот «Рено» вдруге поспіль виграє чемпіонський титул.

Дубль «Феррарі» в кваліфікації обіцяв зробити гонку на Гран-прі Японії нецікавою, адже головний конкурент Міхаеля Шумахера за чемпіонський титул Фернандо Алонсо фінішував лише п’ятим. Щоправда, здатність блискуче стартувати давно є візитною карткою іспанця. На це в команді «Рено» сподівалися і цього разу.
Старт передостаннього етапу видався на диво спокійним. Обидві машини «Феррарі» без особливих проблем зберегли лідерство. Алонсо у звичному стилі відразу кинувся в атаку. Після першого повороту іспанець випередив Ярно Труллі. Останнього трохи підвів його партнер Ральф Шумахер, якому довелося б захищати свою позицію. Алонсо миттєво скористався неузгодженістю в обороні двох «Тойот» і вийшов на четверте місце. Наступної важливої події довго чекати не довелося. Після другого кола Феліпе Масса пропустив уперед Шумахера-старшого. Відразу після цього згадалися висловлювання Роса Брауна, який напередодні гонки в Японії закликав «Рено» вести чесну боротьбу і відмовитися від командної тактики. Приблизно тоді ж у бокси вирушив Рубенс Баррікелло, на боліді якого механіки замінили передній спойлер. Наступним порушником спокою став Алонсо, який на тринадцятому колі випередив Ральфа Шумахера і став другим, оскільки в цей момент на першу дозаправку вирушив Масса. За рахунок пізнішого піт-стопу іспанець зміг випередити бразильця і вийти на чисте друге місце. Шумахер тим часом продовжував залишатися на трасі. Не відбулося змін у розташуванні лідерів і після дозаправки Шумахера. Хіба що Кімі Ряйкконен, який був єдиним на трасі, хто не відвідав бокси, пробився на четверте місце. Щоправда, фін протримався без дозаправлення лише до 22-го кола. Перевага Шумахера над Алонсо сягала п’яти секунд. Тож стало зрозуміло, що долю гонки може вирішити друге дозаправлення. Але розв’язка Гран-прі Японії а, можливо, і чемпіонату вийшла драматичною. За сімнадцять кіл до фінішу у боліда семиразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера згорів мотор. Амбіціям німецького гонщика було завдано потужного удару. Адже тепер його надії на восьмий титул стали практично нездійсненними. У фінальній гонці, яка відбудеться в Бразилії, «червоному баронові» буде навіть замало виграти. Для загальної перемоги потрібно, щоб Алонсо або не доїхав до фінішу, або посів місце не вище від дев’ятого. Проте уявити такий розвиток подій важко. Однак поки Алонсо не побачить відмашку картатого прапора на Гран-прі Бразилії про перемогу говорити зарано. Завершення гонки в Японії вийшло буденним. Алонсо спокійно фінішував першим, здобувши сьому перемогу в сезоні й зробивши свої шанси на другий титул реальними. Другим став Феліпе Масса, третім — Джанкарло Фізікелла. Крім того, «Феррарі» практично втратила шанс на перемогу в Кубку конструкторів. Хоча, звісно, остаточно все розставить по своїх місцях Гран-прі Бразилії, що відбудеться 22 жовтня.
Залік пілотів: 1. Алонсо — 126. 2. М. Шумахер — 116. 3. Масса — 70. 4. Фізікелла — 69. 5. Ряйкконен — 61. 6. Баттон — 50. 7. Баррікелло — 28. 8. Монтойя — 26. 9. Хайдфельд — 23. 10. Р. Шумахер — 20.
Залік Кубка конструкторів: 1. «Рено» — 195. 2. «Феррарі» — 186. 3. «Макларен» — 105. 4. «Хонда» — 78. 5. БМВ — 36. 6. «Тойота» — 35. 7. «Ред Булл» — 16. 8. «Вільямс» — 11. 9. «Торо Россо» — 1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БІЙ З ШОТЛАНДСЬКОЮ ТІННЮ
  • СЛОН ПОБИВ МОСЬКУ
  • НЕГОСТИННИЙ КРЕМЛІВСЬКИЙ КУБОК

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».