Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«СОКІЛ»: НА ВСІХ ФРОНТАХ «НУЛІ»
У четвер розпочався чемпіонат України з хокею. У вищій лізі київський «Сокіл» нарешті змагатиметься на всіх стадіях змагання — цього давно вимагали головні конкуренти з броварського «Беркута» і дніпропетровських «Дніпровських вовків». Та і в самому «Соколі», й, що дивно, у Федерації хокею України до цього ставляться як до прикрої випадковості. Мовляв, отримає провідний клуб наступного року солідне фінансування, і знову гратиме тільки в чемпіонаті Білорусі, а на внутрішній арені «Сокіл» вважатиметься своєрідним бонусом для найкращої серед найгірших команд.

Одразу після завершення перших матчів чемпіонату ми звернулися до віце-президента Федерації хокею України, відомого в минулому гравця «Сокола» Анатолія Найди, з проханням прокоментувати ситуацію.
— Було велике бажання всіх команд грати з київським «Соколом» від початку чемпіонату. Це — одна з головних причин, через яку флагман нашого хокею грає у внутрішніх змаганнях із першого етапу, а не як раніше з плей-оф.
— Чи справді на старт вийшли усі команди, які могли б грати? Чому немає представництва Харкова?
— Цього разу вони не знайшли грошей, тому ситуація в чомусь навіть смішна виходить: команда називається «Дніпровські вовки», ігри вони проводитимуть у Харкові й дев’яносто відсотків гравців теж харків’яни.
— Чи не час «Соколу» відмовитись від участі в міжнародному турнірі й звернути увагу на внутрішню першість, через яку готувати молодь, адже старше покоління поступово йде з хокею?
— Нині рівень чемпіонату України не дозволяє київському «Соколу» брати участь тільки у внутрішніх змаганнях, тому що кваліфікація гравців, коли проаналізувати ігри минулого чемпіонату Білорусі, набагато вища, ніж хокеїстів, які грають у чемпіонаті України. Коли говорити про цей сезон, то, можливо. так воно і є. Та сподіватимемось, що це тимчасові труднощі, й наступного року в «Сокола» буде хороша команда, якій немає сенсу брати участь у чемпіонаті України.
— Чи має намір Федерація хокею України розвивати повноцінну внутрішню першість?
— Це залежить не від Федерації хокею України, а від клубів, які беруть участь в першості України. Коли зростатиме рівень команд, тоді в «Сокола» буде сенс брати участь у чемпіонаті України. Ви гадаєте, від хорошого життя команда «Сокіл» (Київ) їздить двічі на тиждень до Білорусі й бере участь у їхній першості?!
— Ваші коментарі до перших результатів чемпіонату України.
— Нічого несподіваного не було. Всі результати були передбачені, за винятком гри «Сокола» так званого, в складі якого грала переважно молодь. Коли «Сокіл» виграватиме, це свідчитиме про те, що за команду грав основний склад.
«Так званий» «Сокіл» (у складі команди з хокеїстів, які з’являлися хоча б на лаві для запасних у чемпіонаті Білорусі, були тільки Павло Акимов, Денис Молчун і Антон Росляков) програв у першому матчі іншій столичній команді «Компаньйон» з рахунком 3:4. «Дніпровські вовки» в овертаймі поступилися з популярним рахунком 3:4 ще одній київській команді — АТЕК.
Єдиний розгром під час першого ігрового дня вчинив головний фаворит змагання броварський «Беркут», який з рахунком 11:2 завершив зустріч із хокеїстами Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Сокіл». Склад юнаків було ще й послаблено, тому що заявлені в складі СДЮСШОР «Сокіл» захисник Акимов і нападник Росляков зіграли за інший «так званий» «Сокіл».
Водночас основний склад «Сокола» в четвер увечері намагався перервати програшну серію у відкритому чемпіонаті Білорусі. В гості до підопічних Олександра Сеуканда приїхали хокеїсти гродненського «Німана», на той час третього в турнірній таблиці відкритої першості. «Сокіл», який бився за результат протягом усієї зустрічі, зазнав найприкрішої поразки, бо першу і єдину в матчі шайбу гравець «Німана» Дмитро Панцирєв закинув у рівних складах за одну секунду до фінальної сирени! Непроста перемога в Києві дала змогу гродненцям після 12 ігор з 25 очками очолити змагання. 23 очки залишилося в дотеперішнього лідера могилівського «Хімволокна», 22 пункти в активі мінського «Кераміна». «Сокіл» є останньою командою — тільки шість очок після 12 матчів. Поліпшити ситуацію кияни прагнутимуть сьогодні, коли до Палацу спорту «Авангард» завітають сусіди за турнірною таблицею — ХК «Брест» (початок гри о 17.00). Нині цей клуб випереджає «Сокіл» на одне очко.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • БЕЗ ШЕВЧЕНКА, АЛЕ З НАДІЄЮ
  • ЦЕ ЩЕ НЕ КРАПКА
  • МИКОЛА ВАЛУЄВ: «Я ХОЧУ ВИГРАТИ ЩЕ КІЛЬКА ТИТУЛІВ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».