Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СУПЕРНИК УГО ЧАВЕСА
Усе свідчить про те, що президент Венесуели Чавес на наступних виборах вперше матиме суперника від об'єднаної опозиції.
Це викликало якщо не страх, то обурення глави держави, відомого своєю ексцентричністю.

Він поспішив висловити свої почуття громадянам. Одягнений, як завжди, у яскраво червону сорочку, відразу після формального оголошення про участь у грудневих президентських виборах, Чавес сказав все, що він думає про опозицію та її прихильників.
Не називаючи імені свого головного суперника, кандидата від об'єднаної опозиції Мануеля Розалеса, він кричав, що «всі інші кандидати, це кандидати еліти, контрреволюції та американської імперії», якою керує «людиновбивча, імперіалістична і фашистська мафія».
Опозиції, яка роками безуспішно намагається усунути його від влади, Чавес пообіцяв нокаут, після якого «її винесуть на ношах».
«Я кандидат революції, більшості народу, який бореться, щоб вирвати країну з капіталістичного багна. І тому в нас не припинятиметься боліварський ураган», так характеризував початок своєї виборчої кампанії президент. Її метою є третя, починаючи від 1998 року, перемога на виборах і продовження так званої боліварської революції, тобто роздавання урядом «нафтодоларів», які Венесуела, п'ятий у світі експортер нафти, збирає вже добрих кілька років.
Кандидатом від об'єднаної опозиції, який протистоятиме Чавесу, є 52-річний губернатор найбільшого штату Зуїлія. Його підтримують, відмовившись від власної участі у виборах, два інші суперники Чавеса — колишній лівий партизан, міністр і незалежний журналіст Теодоро Петкофф та лідер опозиційної партії Хорхе Боргес.
«Нині ми стали на дорогу надії, національного єднання і боротьби за кращу Венесуелу»,— заявив Розалес на прес-конференції. Він має намір вести кампанію під гаслами демократії, громадянських прав й економічної свободи та проти всевладдя держави і за продуктивне, ефективне інвестування доходів від нафти, які тепер практично розбазарюються.
Окрім Чавеса, який купує собі підтримку найбідніших венесуельців «нафтодоларами», найсерйознішим суперником Розалеса буде частина опозиції, яка має бойкотувати вибори. На останніх парламентських виборах вся опозиція закликала до бойкоту, і домоглась того, що на дільниці прийшло лише 25% венесуельців. Але таким чином було втрачено політичну трибуну агітації проти авантюрної та популістської політики президента.
Тепер частина опозиції визнала свою помилку, але є люди, які наполягають на бойкоті. А це обіцяє Чавесу черговий виграш на виборах та владу протягом наступних шістьох років.

Євген ПЕТРЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • РОСІЯ—ГРУЗІЯ: КОНФЛІКТ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ
  • ВИКРАДАЧІ ТУРЕЦЬКОГО ЛІТАКА ЗДАЛИСЯ
  • У США БУДЕ ПАМ'ЯТНИК ЖЕРТВАМ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНІ
  • ПРЕМ'ЄР ЧОРНОГОРІЇ ПІШОВ У ВІДСТАВКУ
  • СВІТ ЗАНЕПОКОЄНИЙ ЯДЕРНОЮ ЗАГРОЗОЮ З БОКУ КНДР

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».