Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІКТОР ЮЩЕНКО: УКРАЇНЦІ НЕ ЗРАДЯТЬ СВОБОДУ ТА ДЕМОКРАТІЮ
«В Україні ніколи не буде повернення до авторитаризму. Я, як Президент, був і залишаюся гарантом незворотності демократичних реформ у моїй країні, утвердження громадянського суспільства й верховенства права, повноцінного втілення європейських і євроатлантичних прагнень. Народ, що постав за свободу, ніколи її не зрадить»,— заявив Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на церемонії вручення премії «Квадрига» у Берліні.

«Я приймаю цю нагороду як вияв шани до мого народу та його прагнень до свободи»,— наголосив глава української держави. Він запевнив, що після Помаранчевої революції Україна кардинально змінилася. «Зараз це держава, де панує свобода слова та демократія»,— сказав Президент, додавши, що в основі його політики як глави держави лежить прозорість, виконання волі українців, котрі його обрали, відстоювання моральних цінностей у внутрішній та зовнішній політиці країни.
Віктор Ющенко наголосив, що Помаранчева революція живе і нині, й має на меті недопущення спорудження «берлінського муру» серед українського народу. Президент запевнив, що український народ із кожним днем консолідується. «Україна постає соборною європейською країною. Ми робимо ці кроки з чітким розумінням, що ідея українського об’єднання не підмінює демократичний процес, якого потребує і суспільство, і держава»,— сказав він. За його словами, «ключові політичні сили країни сьогодні теж усвідомлюють вагу суспільного вибору». Президент зазначив, що Україна йде шляхом створення збалансованої системи влади, що передбачає рівність кожного перед законом і подолання корупції.
Німецька неурядова фундація «Веркштат Дойчланд» представила Віктора Ющенка до нагородження премією «Квадрига» в особливій номінації «United we Care». У минулі роки подібної відзнаки були удостоєні президент Афганістану Хамід Карзай та духовний лідер мусульман принц Керім Ага Хан. «Віктор Ющенко як герой Помаранчевої революції вшанований за те, що мужньо і від щирого серця виступав і виступає за демократію та громадянське суспільство в Україні»,— сказав голова «Веркштат Дойчланд» Клаус Рібшлегер, відкриваючи церемонію в берлінському театрі «Коміше Опер».
Позолочену бронзову статуетку у вигляді четвірки коней, яка прикрашає Бранденбурзькі ворота Берліна, українському Президентові вручив минулорічний лауреат Ага Хан. «Я з гордістю вручаю цю нагороду Вікторові Ющенку, котрий став символом надії для багатьох людей і вирішив служити своєму народові»,— наголосив він.
Церемонія нагородження видатних політичних і культурних діячів «Квадригою», за традицією, четвертий рік поспіль відбувається у День німецької єдності, який німці святкують 3 жовтня. Премія розміром 100 тисяч євро порівну розподіляється між чотирма лауреатами. Цьогоріч, окрім Віктора Ющенка, «Квадригу» отримали віце-прем’єр-міністр Ізраїлю Шимон Перес, італійський політик Рікардо Іллі, німецький режисер Флоріан Хенкель фон Доннерсмарк і актори Ульріх Мюе та Зебастіан Кох.

ВОДУ КОНТРОЛЮВАТИМУТЬ БІЛЬШ ЖОРСТКО
Міністерство охорони здоров'я поступово запроваджує більш жорсткі вимоги до якості питної води, згідно з якими вона контролюватиметься за 54 показниками замість 28. Про це заявив на прес-конференції з нагоди відкриття у Міністерстві охорони здоров'я дводенної міжнародної науково-практичної конференції на тему «Питна вода: фактор здоров'я населення України» перший заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

Він повідомив, що в більшості європейських країн установлено понад сто показників якості питної води, а деякі країни перевіряють її навіть за 150 параметрами. У затверджених у нашій країні 2000 року гігієнічних нормах і правилах збільшено кількість перевірок бактеріальних і вірусних збудників, а також хімічних речовин, що контролюються у воді. Проте, як вважає головний державний санітарний лікар, система водопостачання України не готова забезпечити населення країни безпечною питною водою, що непокоїть МОЗ. Адже приблизно 80% інфекційних та неінфекційних захворювань пов'язані з її якістю. Щоб вода відповідала встановленим МОЗ вимогам, треба переоснастити водоочисні споруди, реконструювати або замінити більшу частину водогонів, зменшити навантаження на джерела водопостачання через зменшення викидів промислових і побутових забруднень. «Це потребує вкладення величезних коштів, але все одно це потрібно робити»,— наголосив Сергій Бережнов.
також у паперовій версії читайте:
  • КОРТЕЖІ ВИСОКОПОСАДОВЦІВ НЕ ЗАВАЖАТИМУТЬ
  • У РЕГІОНАХ — ЗАМАХИ НА ПОЛІТИКІВ
  • ПОЛТАВА: ПЕРША П'ЯТІРКА «МЕРСЬКОЇ» КАМПАНІЇ
  • ЩО ДОСТЕМЕННО ВІДОМО ПРО КОШТИ ВІД «КРИВОРІЖСТАЛІ»?
  • МІЛІЦІЯ ПРОСИТЬ ПРОКУРАТУРУ ЗААРЕШТУВАТИ ДЕПУТАТА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».