Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ГОЛОВУ ЦАРЯ ЗНАЙШЛИ У СМІТТІ

Статуя Царя Юдейського, створена в XIII ст., колись прикрашала Собор Паризької Богоматері. Під час Великої французької революції пам'ятник розбили. Близько тридцяти років тому голову скульптури царя випадково знайшли в купі сміття. Нині цей фрагмент займає гідне місце в колекції.


НАТУРАЛЬНА КОСМЕТИКА
Нині популярною є фітокосметика, передає кореспондент Укрінформу. Ці препарати виготовляють на основі відварів, емульсій та екстрактів із трав, квітів, кори та плодів, а, отже, вони мають цілющі властивості.
Її різновидом є аромакосметика. До її складу входять ароматичні олії й інші речовини, що мають сильний запах. Косметологи вважають, що ароматичні олії діють сильніше, ніж відвари або екстракти трав: їхні молекули швидше проникають у шкіру. Звичайний крем позитивно діє на певній ділянці шкіри, а запах впливає на весь організм. Тому ця косметика є ще й психотерапевтичною.
Існує також мінеральна косметика, головними компонентами якої є мінерали, розмелені на дрібний пил: малахіт, кам'яна сіль, пемза. У них міститься чимало корисних хімічних елементів, які вирішують різні проблеми шкіри. Оскільки більшість мінералів — тверда субстанція, то це ідеальна основа для різних скрабів. До того ж, вони чудово абсорбують шкіряний жир. Активні кислоти, що містяться в кам'яній пудрі, діють як легкий хімічний пілінг. До мінеральної можна також віднести косметику на основі природної води — термальної (з глибоких шарів ґрунту) і мінеральної, що містить іони срібла.
Ефективна косметика, виготовлена з продуктів моря: водоростей, солі, грязі. Вона не алергійна й чудово зволожує та підтримує тургор шкіри. Частіше такі препарати продають у сухому вигляді.
Аюрведична косметика — це трави, ароматичні масла, мінеральні добавки, але їхній список і різні поєднання складені на основі найдавнішої системи здоров'я й краси — аюрведи (народна індійська медицина). Такі креми та лосьйон вирішують не тільки конкретне завдання, скажімо, пом'якшують шкіру, а й діють як загальнозміцнювальний засіб на організм.
Як зазначають косметологи, повністю натуральну косметику виготовити неможливо, хіба що композиції з чистих аромамасел. Адже для крему, наприклад, потрібна якась жирова основа — консервант, що дасть змогу матеріалу зберігатися хоча б рік. До того ж найкраще діє не сама рослина або мінерал у чистому вигляді, а його похідне: з ромашки — бісаболол, з інших трав — фітоестрогени. Щоб їх виділити, сировину переробляють.
Ефективність обраної марки перевіряється після тривалого використання. Від непередбачуваної реакції організму на невідомий компонент врятує такий тест. Нанесіть трохи вибраного продукту на тильну сторону зап'ястка або згин ліктя. Якщо за добу не відчуєте негативної реакції шкіри, для вас цей препарат безпечний.

також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • КІНОСВІТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».