Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТРАГЕДІЯ НА ШАХТІ: СТАВСЯ ВИКИД МЕТАНУ, Є ЗАГИБЛІ Й ПОРАНЕНІ
Уперше за останні три роки в Україні виникла тенденція до зменшення кількості патологічних пологів — із 70 до 30 відсотків, а також почалося суттєве зниження захворюваності немовлят. Як зазначалося на Національній конференції, що відбулася в столиці, такі позитивні зміни стали можливими завдяки впровадженню ефективних міжнародних перинатальних технологій згідно з проектом «Здоров'я матері й дитини».

У пошуково-рятувальних роботах взяли участь 56 гірничорятувальних відділень Мінвуглепрому та оперативна група Головного управління МНС України в Донецькій області на чолі з його начальником Леонідом Касторським, були залучені 12 автомобілів «швидкої допомоги» й дві так звані машини катастроф.
З тих, кому вдалося вибратися на поверхню, шпиталізовано з травмами 62 особи. Як повідомили в центральному штабі Державної воєнізованої і рятувальної служби в Донецьку, 41 шахтаря доправили в обласну лікарню профзахворювань, дев’ятьох — в обласну травматологію, десятьох — в обласну лікарню ім. Калініна, двох осіб, які постраждали найбільше,— в Інститут невідкладної і відновної хірургії.
На момент, коли номер газети готувався до друку, надійшло сумне повідомлення — знайдено 13 загиблих. Інших шахтарів, яких було заблоковано, врятували.
Урядова комісія на чолі з віце-прем’єром Андрієм Клюєвим прибула до Донецька для розслідування причин аварії і загибелі людей.
На місці аварії перебувають голова Донецької обласної державної адміністрації Володимир Логвіненко й голова Донецької обласної ради Анатолій Близню

БЮДЖЕТ-2007 УДАРИТЬ ПО ПЕНСІЯХ?
Близько 300 активістів всеукраїнського громадського об'єднання ветеранів «Комітет із захисту прав військовослужбовців та працівників МВС і СБУ «За Справедливість» учора пікетували будівлю Верховної Ради України з вимогою не допустити погіршення пенсійного забезпечення.

Як повідомили кореспонденту УНІАН організатори акції, від стін ВР пікет планував переміститися до Секретаріату Президента та передати свої вимоги главі держави.
Активісти комітету протестують проти розпорядження Кабінету Міністрів про передачу функцій з призначення й виплати пенсій від силових структур до Пенсійного фонду, оскільки, на їхню думку, це призведе не лише до погіршення пенсійного забезпечення захисників Вітчизни, а й до перевитрат бюджетних коштів.
Учасники акції вимагають від Президента звернутись з поданням до Конституційного Суду України щодо скасування законів та нормативно-правових актів, які погіршують пенсійне забезпечення військовослужбовців Міністерства оборони, СБУ та осіб рядового й керівного складу органів внутрішніх справ.
Учасники акції тримали державні прапори та плакат «Тільки самовбивця може піти проти армії».
Проектом бюджету на наступний рік передбачено соціальні показники, які загалом завдадуть відчутного удару по українських пенсіонерах. Про це під час вчорашнього брифінгу повідомив народний депутат України, член фракції «Наша Україна», заступник голови бюджетного комітету Павло Жебрівський.
Він зауважив, що на сьогодні працюючі пенсіонери обмежені пенсією в розмірі двох прожиткових мінімумів і не «від доброго життя йдуть працювати». «Уряд урізує пенсійні норми працюючим пенсіонерам»,— зазначив Жебрівський.
Пан Жебрівський зазначив, що Кабінет Віктора Януковича відмовляється виплачувати достроково призначені пенсії пенсіонерам, особливо в Чорнобильській зоні і в селах, де нині, крім того, немає роботи.
За словами народного депутата, у разі ухвалення проекту бюджету постраждають і військові пенсіонери, і державні службовці.
Крім того, пан Жебрівський повідомив, що в поточному році планується підвищення мінімальної заробітної плати на 12%, тоді як торік мінімальна зарплата була підвищена на 30 відсотків.
також у паперовій версії читайте:
  • ХТО «ТОРГУЄ» НІМЕЦЬКИМИ ВІЗАМИ?
  • ЛІТАТИМЕМО ПО-ЄВРОПЕЙСЬКОМУ
  • ДИТЯЧЕ МІСТЕЧКО ПОВЕРНЕ ДИТИНСТВО
  • НА КОРДОНІ – «КОНТРАБАНДНА ДОБА»
  • У КИЄВІ ВИЯВИЛИ ПІДПІЛЬНИЙ СКЛАД ЗБРОЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».