Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РУМУНСЬКЕ СТРАХІТТЯ
На перший матч київського «Динамо» в Лізі чемпіонів вболівальники столичної команди чекали з певними побоюваннями. З огляду на розгром, якого зазнав донецький «Шахтар» у Римі, навіть на перший погляд не надто «зоряна» бухарестська «Стяуа» здавалася в стартовій зустрічі серйозним суперником. І румунська команда довела, що на сьогодні вона на голову вища від «Динамо».

Коли до однієї групи з київською командою потрапив румунський чемпіон, багато хто подумки записав киянам до турнірної таблиці шість очок ще до старту змагань. Мабуть, чимало людей пам'ятає зустрічі з цією командою п'ять років тому в кваліфікації Ліги чемпіонів, коли впевнена перемога динамівців в Бухаресті з рахунком 4:2 перетворила зустріч-відповідь на формальність. Але не та тепер «Стяуа», і «Динамо», схоже, не те. Нині «Стяуа» — це півфіналіст Кубка УЄФА минулого сезону — турніру, до якого «Динамо» торік не змогло пробитися, поступившись заштатному «Тюну». Що ж, схоже, рік без єврокубків не пішов киянам на користь. Вони зазнали, напевно, найпринизливішої поразки в історії своєї участі в Лізі чемпіонів.
Гра розпочалася для господарів явно не так, як вони того хотіли. Уже на перших хвилинах гості двічі отримали право на кутовий, і друга подача завершилася результативно. Центральний захисник гостей Гіоня легко переправив м'яч у ворота Шовковського за цілковитої бездіяльності захисників київського клубу. Та й сам голкіпер господарів явно помилився на виході. Після забитого м'яча футболісти «Стяуа» не зменшили обертів і ще двічі мали нагоду засмутити воротаря «Динамо». Однак Нешу і Бадя забити не змогли. Не забиваєш ти — забивають тобі. Ця футбольна істина спрацювала на шістнадцятій хвилині, коли Ребров подарував надію тисячам вболівальників, які цього вечора прийшли на НСК «Олімпійський». Сергій чудово зіграв у стінку з Рінконом і, увірвавшись до штрафного майданчика «Стяуа», чітко пробив під поперечину. Цей гол став для Реброва першим від березня 2000 року в Лізі чемпіонів і двадцятим у цьому турнірі. Але нічийний рахунок на табло протримався недовго. Незабаром румунська команда знову вийшла вперед. Після прострілу з правого флангу Бадя грамотно підставив голову, після чого м'яч від штаги влетів у ворота Шовковського. У цьому епізоді варто акцентувати увагу на черговому провалі в центрі захисту киян. Не встиг Анатолій Дем'яненко внести корективи в тактику своєї команди, як «Стяуа» збільшила свою перевагу. Лідер румунського клубу Діке технічно перекинув зі штрафного «стінку» і вразив лівий верхній кут воріт. Шовковський знову не врятував воріт і на перерву команди пішли за рахунку 3:1 на користь гостей.
Попереду був другий тайм і нові надії. На перших хвилинах другої сорокап'ятихвилинки сподівання на позитивний результат ще трохи жевріли, але киянам явно не щастило з реалізацією моментів. Удар Гусєва з кута воротарського майданчика в шпагаті на кутовий перевів голкіпер гостей Фернандеш, а потім вже Ребров з трьох метрів не влучив у ворота, замикаючи простріл Рінкона. До того ж майже нічого не виходило у єдиного форварда «Динамо» — Максима Шацьких, який не скористався кількома голевими моментами в цій зустрічі. Не принесли користі й заміни у складі господарів, після яких у гру вступили Белькевич та двоє дебютантів команди — колумбійці Морено й Отольваро. Новачки киян були розгублені, а незадовго до закінчення матчу з поля на носилках винесли Реброва. Після цього творча гра «Динамо» геть розладналася. За одинадцять хвилин до завершення зустрічі Діке вийшов сам на сам з Шовковським і технічно перекинув м'яч над голкіпером «Динамо». Після цього голу стадіон НСК «Олімпійський» спорожнів наполовину, глядачі залишали трибуни. Підсумковий рахунок матчу, таким чином, 4:1 на користь «Стяуа».
Після цієї розгромної поразки киянам буде дуже нелегко боротися за путівку до 1/8 фіналу турніру. Складно повірити в те, що «Ліон» і «Реал», які також грають у групі Е, дозволять собі втратити очки в іграх з динамівцями. Здається, що програвши домашній матч проти номінально найслабшого суперника, київське «Динамо» значно зменшило свої шанси пробитися до наступного раунду. І, що найголовніше, не зрозуміло, що сталося з командою, розбиратися в цьому доведеться тренерському штабу. А вже наступний матч у Мадриді проти легендарного «Реалу» — команди не менш легендарного Фабіо Капелло — має дати відповідь, чи зроблено правильні висновки з домашньої поразки.

Космін Оларою, головний тренер «Стяуа»:
— Ми мали чимало можливостей засмутити «Динамо», і нам вдалося це зробити. Звісно, я вдячний гравцям, адже завдяки їм у нас сьогодні святковий день. Ми перемогли сильну команду. «Динамо» зрівняло рахунок, але «Стяуа» була сильнішою, і ми це підтвердили.

Головний тренер «Динамо» Анатолій Дем'яненко:
— По-перше, ми невдало зіграли в обороні. Так грати не можна. Це Ліга чемпіонів, і тут таких помилок не прощають. Ось ці помилки й вплинули на гру. Я не хотів би виправдовуватись, але в нас багато травмованих гравців. Зараз важко сказати, чому ми так невдало зіграли. Для мене гра видалась незрозумілою. Як можна робити одні й ті самі помилки, про які я постійно нагадую гравцям.
— Можливо, «Динамо» недооцінило «Стяуа»?
— Та ні, про недооцінку не може бути й мови. Усі гравці прагнули якнайкраще показати себе в лізі чемпіонів. «Стяуа» — гарна команда, ми переглядали її матчі і знали, на що вона здатна.
Що стосується іншого поєдинку цієї групи, то «Ліон» на своєму полі без особливих проблем здолав мадридський «Реал», здобувши перемогу з рахунком 2:0.

Результати матчів ігрового дня:

Група Е
«Ліон» (Франція) — «Реал» (Іспанія) — 2:0
Голи: Фред 11, Тьягу 31
«Динамо» (Україна) — «Стяуа» (Румунія) — 1:4
Голи: Ребров 16 — Гіоня 3, Бадя 24, Діке 43, 79

Група F
«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Селтік» (Шотландія) — 3:2
Голи: Саа — з пенальті 30, 40, Сольск'яер 47 — Веннегур 21, Накамура 43
ФК Копенгаген (Данія) — «Бенфіка» (Португалія) — 0:0

Група G
«Гамбург» (Німеччина) — «Арсенал» (Англія) — 1:2
Голи: Саного 90 — Жилберту Сілва 13 — з пенальті, Росіцкий 53
«Порту» (Португалія) — ЦСКА (Росія) — 0:0

Група Н
«Адерлехт» (Бельгія) — «Лілль» (Франція) — 1:1
Голи: Парея 41 — Фауверг'ю 80
«Мілан» (Італія) — АЕК (Греція) — 3:0
Голи: Індзагі, 17, Гуркуфф, 41, Кака, з пенальті, 77

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ВУЕЛЬТА»: ВИНОКУРОВ ЧИ ВАЛВЕРДЕ?
  • УКРАЇНА ПІДНІМАЄТЬСЯ
  • УНІКАЛЬНИЙ МАРАФОН
  • ВЧИМОСЯ НА ПОРАЗКАХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».