Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДІТЕЙ КРАЩЕ НАРОДЖУВАТИ ЦИВІЛІЗОВАНО
Уперше за останні три роки в Україні виникла тенденція до зменшення кількості патологічних пологів — із 70 до 30 відсотків, а також почалося суттєве зниження захворюваності немовлят. Як зазначалося на Національній конференції, що відбулася в столиці, такі позитивні зміни стали можливими завдяки впровадженню ефективних міжнародних перинатальних технологій згідно з проектом «Здоров'я матері й дитини».

Украй важливо, щоб цей проект надалі поширився у всій країні, зазначив на конференції директор місії АМР США Ерл Гаст, тому що найціннішим його набутком є повністю змінена система, що насамперед означає якісне надання допомоги породіллі.
Цей проект унікальний і тим, що його впровадження не потребує додаткових матеріальних ресурсів і відкриття нових лікувально-профілактичних закладів (оскільки наявні розраховані на вдвічі більшу кількість пологів, ідеться лише про їхнє пристосування до сучасних вимог). Якщо на державному рівні буде ухвалено рішення про втілення другого етапу проекту й запровадження нових технологій у повному обсязі в усіх регіонах, фінансувати потрібно буде головним чином навчання та перепідготовку медперсоналу.
Проектом «Здоров'я матері й дитини» передбачено широке застосовування звичних у розвинених країнах світу сучасних перинатальних технологій, складовими яких є індивідуальні сімейні пологові зали; присутність під час пологів партнерів: чоловіка, мами, сестри тощо; обов'язкове перебування матері і дитини разом від моменту народження немовляти; дотримання «теплового ланцюжка» (забезпечення дитині теплового режиму не нижче 25 градусів); природне вигодовування; максимальна відмова від медикаментів.

СУД ЗОБОВ'ЯЗАВ РОСІЮ ПОВЕРНУТИ УКРАЇНІ ЇЇ МАЯКИ
Севастопольський Апеляційний господарський суд постановив вилучити з незаконного володіння міністерством оборони Росії деякі маяки, які є власністю Міністерства транспорту України.

До переліку належать «Тарханкутський», «Євпаторійський», «Солодунов» (поблизу міста Саки), «Ай-Тодорський», а загалом — 22 навігаційно-гідрографічних об'єкти, повідомив голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство» Олег Яценко.
Він нагадав, що справа розглядалася протягом багатьох років, зокрема й у Вищому господарському суді, звідки була повернута в суд АРК, а всього у цій справі зібрано сім томів документів.
«Ми вимагатимемо від міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського активізувати місцевий підрозділ — ДП «Севастопольдержгідрографія», який відповідає за маяки, щоб найближчим часом він розпочав вилучення і взяття на баланс усіх тих об'єктів, які зазначені в рішенні суду»,— сказав Яценко.
Зі свого боку помічник головкому ВМФ Росії капітан першого рангу Ігор Дигало вважає рішення українського суду, «якщо воно дійсно ухвалене, неправочинним».
«Порядок вирішення спірних питань щодо навігаційного й гідрографічного устаткування Чорноморського флоту Росії визначено базовими угодами, що були підписані урядами Росії й України»,— цитує його слова РІА «Новости».
також у паперовій версії читайте:
  • МИКОЛА МЕЛЬНИЧЕНКО БУДЕ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ?
  • КАБМІН СХВАЛИВ ПРОГРАМУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ
  • ЦЕЙ ГАЗ — ЛИШЕ ДЛЯ НАС
  • ВИПРОБУВАННЯ ВАКЦИНИ ПРОТИ «ПТАШИНОГО ГРИПУ» — НА СТАРТІ
  • ДОНЕЧЧИНА: РІЧКУ ОТРУЇЛИ АМІАКОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».